lördag 19 april 2014

Någonting håller på att gå sönder i socialdemokratin ..


.. och jag är rätt så övertygad om att det är den gamla räknesnurran från 50-talet som alla s-märkta finansministrar och ekonomiska talespersoner har använt för att räkna fram en budget som åtminstone ser trovärdig ut på pappret.

För ett år sedan gav Stefan Löfven ett rakt besked .. "En S-regering kommer inte att röra de fyra jobbskatteavdrag som regeringen Reinfeldt drivit igenom. Åtminstone inte för "vanliga löntagare".
–Sådana som jag, som tjänar väldigt mycket pengar, behöver inget jobbskatteavdrag. Men vanliga knegare ska inte behöva oroa sig för att vi ska röra de skattesänkningar de fått, säger Löfven.
Vinner S valet 2014 får bara personer som tjänar över 60000 kronor i månaden höjd inkomstskatt."

För drygt ett halvår sedan sa han .. "För att ha råd med förändringar som S vill genomföra krävs högre skatteuttag.. I S-skuggbudgetarna har det legat på cirka 20 miljarder kronor över regeringens de senaste åren.

– Vi kommer även i fortsättningen att ha högre ambitioner än regeringen på jobb, skola och välfärd. Så vi kommer att ha ett högre skatte­uttag.

Men ett femte jobbskatteavdrag kommer partiet att acceptera, med undantag för att inkomster över 60 000 kronor i månaden ska beskattas mer. Dessutom blir det ingen fastighetsskatt eller förmögenhetsskatt.

– Det är vårt löfte."

Och så fortsätter det .. skolan ska det satsas miljarder på och ..

pensionärerna ska få sänkt skatt .. hela FEMTIO KRONOR i månaden!! Woow och Halleluja, pensionärerna kommer att kyssa fötterna på Löfven/Andersson i september, eller? .. och ..

arbetslösa ska få "praktikplatser" med avtalsenlig lön inom offentlig sektor och ..

ungdomsarbetslösheten ska lösas genom att de som inte uppnår målen tvingas studera till 25 års ålder och..

jobb ska skapas i offentlig sektor och ..

näringslivet ska stimuleras och ..

försvaret ska utökas och ..

forskningen ska få höjda anslag så att de kläcker idéer som kan bli jobb 2020 och ..

hela kalaset ska finansieras av höjd skatt på dem som tjänar över 60 000 kronor i månaden, så att hela Sverige kan höja sig som ett föredöme för resten av världen och bli "ett Sverige för ALLA". 

Utom för dem som tjänar över 60 000 kr i månaden, förstås!

Hur mycket högre skattetryck en person .. till exempel en läkare .. är villig att ta för att leva i "ett Sverige för alla", berättar inte Stefan Löfven .. men det lär väl visa sig.

Om du tjänar 20 000, (40 000), 60 000 kr i månaden och bor där jag bor så betalar du 22,5%, (29,1%), 38 % i skatt och får ett netto på 15 510, (28 355), 37 188 kronor.

Jag är ingen ekonom så jag tänker inte ge mig in på att räkna ut hur mycket högre skatt den stackars överläkaren ska behöva bidra med för att hjälpa sossarna att infria sina löften .. men jag är fullständigt övertygad om att h*n tjänar på att sänka lönen till 50 000 i månaden och få ett netto på 32 989 i stället.

Eller flytta till något annat land där lönen kanske till och med blir högre än de 60 000 kronorna h*n har i dag.

Sedan kan ju inte den arme Löfven regera ensam eftersom hans parti knappt orkar sega sig över 30% strecket och de ivriga ministerämnena Sjöstedt och Fridolin har betydligt högre krav på skatteintäkter. Miljöpartiet vill höja skatterna redan vid 40 000 kronor i månaden och Vänsterpartiet vill anställa alla inom välfärdssektorn i offentligt sektor så att deras utgifter kan utredas och fördelas i statistiken av särskilt välmeriterade partikamrater som behöver en guldkantad försörjning och roliga arbetsuppgifter.

Och i juli så kommer ALLA partiledarna att ha godisregn för väljarna i Almedalen .. DET ska bli spännande att få uppleva på lite lagom avstånd.


(Fast vad jag tror kommer att rädda vår överläkare från att ensam bära hela bördan, är de brutala skattehöjningarna på energi som kommer att tvingas fram. ALLA kommer de att ha den lilla bieffekten att priserna på konsumtion kommer att stiga drastiskt med följande ökade skatteintäkter. Då behöver "den vanlige knegaren" inte oroa sig över att sossarna rör de skattesänkningar de fått .. för det de förlorar på skatteavdragskarusellerna tar de igen på konsumtionsgungorna. Ganska begåvat .. sa Bill. Begåvat var ordet .. sa Bull) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar