tisdag 15 april 2014

Så går den här bloggen mot sitt slut ..


.. tänkte jag när jag lyssnade på "debatten" mellan Miljöpartiets Åsa Romson och Piratpartiets AnnaTroberg i P1-morgon i morse.

Jaja .. allt har en ände och det var roligt så länge det varar och om det nu blir regeringsskifte så kommer Miljöpartiet och Vänsterpartiet att få rätt mycket makt och bloggarnas anonymitet är ett billigt pris för Löfven i den trånga sits han då skulle befinna sig .. så, visst .. det låter troligt att det skulle kunna bli verklighet.

Trist .. men livet går vidare.

Men bara en kort stund ... en väldigt, väldigt kort stund?! ... efter att debatten tagit slut så var allt ett beklagligt missförstånd?? Vilket gör att själva idén med en debatt kändes minst sagt onödig och ett slöseri med Anna Trobergs tid. Tid som hon förmodligen kunde ha använt till något bättre.

Varken Åsa Romson eller Miljöpartiet menade det hon framförde som angeläget utan menade något helt annat ... och mycket bättre? 

Men det kanske också är ett missförstånd som senare .. efter valet .. blir samma lysande idé som var ett missförstånd i dag?

Ibland känns det mer än oroande med tanken på en regering på där det största partiet har fastnat runt 30% och har en budget med så stora hål att den mest liknar en förhoppning .. som tänker stödja sig på två partier som tillsammans ligger på nästan 20% och knappast kan kallas ekonomiskt trovärdiga. Tänk om fördelningen blir hälften/hälften av rösterna? Då är bara statsministerposten given och sedan blir det huggsexa om resten.

Hur sjutton ska Löfven kunna fördela ministerposter på ett ansvarsfullt sätt i den här samlingen?

Särskilt med tanke på hur det ser ut i världen runt omkring oss just nu! Det är liksom inte läge att vimsa runt i den ideologiska pannkakan allt för mycket.

Förmodligen är förlusten av en blogg knappt märkbar i det här sammanhanget.


För efter valdagen hjälper det knappast väljarna om de nyvalda ministrarna går ut och säger att allt de tidigare sagt bara var beklagliga missförstånd.

DN, SvD, SvD, SvD,

8 kommentarer:

 1. Tja. Om Sverige förbjuder anonyma bloggar är det ju bara att starta en blogg i Danmark.

  För så 68-galna att de vill klippa av Internet vid gränsen är väl ändå inte våra politiker?

  SvaraRadera
 2. Phu...torkar svetten ur pannan! Där skrämdes du allt! Jag läser med hjälp av RSS-prenumeration och såg bara rubriken först och fick hjärtat i halsgropen. Skäms på dig att skrämmas så :-)

  Jag tror Romsons parti blev taget på sängen av att Miljöpartiet fick kritik i media för en gångs skull och tappade fattningen helt av det. Därför backade man blixtsnabbt i rena förskräckelsen.
  Nu är Romson visserligen inte den vassaste kniven men sånt här bestämmer hon knappast själv.

  @Hans O. Precis så dumma förslag kan man se framföras av "debattörer" som fått mothugg någonstans. De brukar inte fatta det där internetet mycket utan tycker bara att det ska förbjudas att säga emot. Åtminstone anonymt.

  SvaraRadera
 3. Jag kommer ihåg när Margaretha Winberg (s) ville förbjuda paraboler!
  Då var hon t o m minister.
  Efter att ha sett Peter Eriksson (mp)
  ordförande i konstitutionsutskottet i utfågningen om Nuon undrar jag om Migrationspartiet har några representanter som kan bli ansvariga ministrar.
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 4. @Bo,
  "Ansvariga" ministrar tycks vara bristvara överallt inom politiken. De har titlar som säger det men så fort the shit hits the fan så är det alltid någon annans fel. Så utifrån detta är väl Åsa Romson perfekt politiker

  /desillusionerad väljare

  @anybody, kan bara hålla med Malin. Skäms!

  SvaraRadera
 5. Det var Maj-Britt Theorin som vid som förespråkade förbud mot privat innehav av parabolantenner 1987 efter förslag från kvinnoförbundet när den kommersiella televisionen fick sitt genombrott i Sverige men som sedemera röstades ner av partikongressen.

  Margaretha Winberg kan möjligen hållas ansvarig för att enligt egen utsago gjort "ett korkat uttalande" i samband med att riksdagen ville sätta upp paraboler där hon yttrade "att paraboler var onödiga eftersom de flesta riksdagsmän ändå inte talar engelska".

  /Messerschmitt

  SvaraRadera
 6. Hahahaha..! Tack Messerschmitt. Den var för bra. Winbergskan är en aldrig sinande källa till fantastisk humor :-)

  SvaraRadera
 7. http://timbro.se/smedjan/artiklar/bort-med-tassarna-ulvskog

  Marita Ulvskog. Första...andra...tredje!

  SvaraRadera
 8. De där "monopol" brudarna-socialdemokratiska kvinnoförbundet- de var ena riktiga framåtsträvare de...=)

  SvaraRadera