måndag 14 april 2014

Jag googlar på Omen och Varsel ..


.. och hittar bloggen "Slemstrand" som, för nästan 5 år sedan, skrev exakt det som jag hade tänkt skriva själv i dag:

"Onda omen och varsel

Tecken i skyn. Mörka moln som förvarnar om den annalkande stormen.

Onda tidender.

En känsla av att något snart kommer att raseras.

Rykten, viskningar och antydningar om en förestående kollaps.

En kris som sprider sig över världen, och sveper folkets levebröd åt sidan likt ett obetydligt ting."

Det måste finnas en mening med allt som sker och nu undrar jag hur jag ska tolka det som sker runt omkring mig?

I fredags, när jag klev ur bilen hemma hos en närstående, mötte jag en vithövdad fasantupp!
Sådana fasaner finns inte .. åtminstone inte när jag googlar på dem .. så den måste helt enkelt vara ett varsel om en förändrad tid?

Och som om det inte var nog så drabbades jag nästan fysiskt av nästa omen på lördagen när vi helt fredligt promenerade vägen fram i snålblåsten.

SLASK!! Från en i övrigt klarblå himmel föll liket från en fd enorm padda ner på vägen framför mina fötter!!

Maken, som inte är lika lättäcklad som jag, konstaterade att det som fanns var i total upplösning och resten helt urätet .. dvs befriat från alla inre organ .. och jag gjorde mitt bästa för att slippa se den och för att Rackarkotten inte skulle äta upp den.

Ett steg till och de slemmiga resterna hade format sig över mitt huvud!! En tanke som var så äcklande att jag tyvärr glömde att ta ett foto av den avlidne och när jag väl kom på det så var det någon annan som sett resterna som sin lunch.

Urk!

Sedan läser jag en undersökning av den politiska mediabilden, som bekräftar min misstanke att Miljöpartiet har transformerats från ett politiskt parti till en religion för den "intellektuella" överklassen som isolerar sig på twitter .. och om inte det är både ett omen och ett tecken på en kommande total ekonomisk kollaps så vet jag inte vad som är det?

Frågan är om de också tänker byta namn efter valet? Paradisets Vittnen, Sverige för Alla eller Miljöns sista Ord, typ??

Kort därefter upptäcker att jag helt oväntat börjat gå upp i vikt??

För mig, som hela livet strävat efter att inte gå NER i vikt, är det helt klart ett varsel om andra och sämre tider. Kroppen läser av kaossignalerna och förbereder sig på svält!!

Dessutom så har vi en allvarligt grupp hornprydda hjortherrar som iakttar oss på mycket nära håll varje morgon när vi rastar hundarna .. både när vi passerar på bortvägen och hemvägen? Varför aktar de sig inte och var är damerna? .. undrar vi (.. och kanske dom?) förbryllat? Eller så är de förklädda provokatörer, utsända från främmande Makt, som står här och avvaktar order på att ansluta sig till twittermilisen?

Någon har också "tappat" 4 navkapslar till en Volvo mitt på vägen? Alltså inte i en planerad hög .. utan en och en i en lång, slarvig rad på en ca 100 m-sträcka där det är ytterst begränsat med trafik?

.. och så får vi regelbundet släppa ut kajor ur fläktskåpet? Är inte det tecken som är ett omen om ..? Nå´t???

Varsel ... det trodde de benhårt på förr och då var det eländigare än någonsin även om det finns de som hävdar att medeltiden var lugna gatan jämfört med det elände som vi nu framlever våra dagar i.

Jag oroar mig för svåra tider och spänner upp paraplyet .. för nu vet jag att man aldrig vet vad som faller ner som ett tecken från ovan?

DN, Svd,

5 kommentarer:

 1. Ruggiga iakttagelser. I min ngt naiva ungdom tänkte jag att det bara var att leta sig uppåt, norrut och leva "enkelt"´.

  Numera vill jag "bara" ha ett eget dieselverk, så man slipper gå strömlös mot apoclypsen

  SvaraRadera
 2. Peter Nicklasson14/4/14 13:29

  Hade Migrationspartiet de gränslösa fått samma "uppmärksamhet" som Sverigedemokraterna får av media tror jag de varit lika populära bland väljarna som Feministiskt Invektiv.
  Ty ibland en befolkning finns det bara mediautrymme för de 1-2% "intellektuella". Resten av pöbeln begriper inte bättre utan måste uppfostras ordentligt i tidningarnas genusskola om vad som är rätt och vad som är högerextremt.

  Sedan finns det de på andra sidan av skalan, de som är så antiintellektuella och ohjälpligt korkade att fatta ändå.
  Jag är nog en sådan.
  Jag blir faktiskt dummare och dummare för var dag jag läser om vad som sker med vårt land numera.

  Demokratin är för skör för att handhas av folket. Krig är fred. Tänk dubbeltänk. Fridolin är Jesus, och Stefan är Gud.
  Fast det fattar inte jag ju...jag har ju blivit en dum sverigedemokrat.

  SvaraRadera
 3. Jag har tänkt något liknande som Maja att det är dags för en stuga långt borta med fotogenlampor och odling av egen mat. Rädde sig den som kan lixom! Men nja, jag är för gammal och skröplig för det. Om trettio år kan jag se framför mig hur ungdomen drar iväg med vagnar på gatorna för att göra just detta. Det kommer inte att finnas mycket till val för många. Stackars barn och barnbarn.

  SvaraRadera
 4. Jag trodde att maskeringsförbudet vid demonstrationer och idrottsevenemang var infört över hela linjen. Ditt hundpromenerande räknas absolut in under idrott så anmäl omedelbart fasanen för brott mor denna lag (Hoppas bara det inte är en invasion på gång och det är en muterad amerikansk vithövdad örn)Även om paddan var äcklig så tror jag inte det var ett varsel enligt bibeln så skall det vara ett paddregn och den här var knappt ett stänk. Håll ut syster det blir kanske bättre - eller inte.

  SvaraRadera
 5. Vilken tur jag har som redan bor i en stuga på landet. Peter,jag tycker nog att Fridolin får slåss om titeln som frälsare med den redan gloriaförsedda Ullenhag som dessutom har ett fint inövat fromt uttryck.

  SvaraRadera