torsdag 24 april 2014

(S)topp ... framtiden är åt andra hållet!!!


 Den socialdemokratiska valstrategin i årets val verkar vara densamma som den varit de senaste åren ... "Det var bättre förr!!"

"Full fart bakåt till ett Sverige för alla"???

Eller som det såg ut då, när sossarna satt som klistrade vid makten .. "Tänk inte själva, klamra er fast vid den (S)venska modellen eller gå under!"

De gamla sosseledarna lät samtliga som Dynamit-Harry i Jönssonligan .. "De´ här de´ tar ja´ hand om!!" .. och så blev den en "jädrans smäll" när det gällde skatten.

Framtiden är något skrämmande och ovisst som Socialdemokraterna verkar ha svårt att ta ställning till? Särskilt inte den framtid som berör alla andra länder .. utom Sverige? VI klarar oss om vi klamrar oss fast vid den (s)venska 50/60-tals modellen .. one size, fits all.

Jag läser Carin Jämtins upprörda debattartikel i Expressen och minns mitt 80/90-tal då jag var ensam ansvarig för två anhöriga som inte klarade sig utan mig, arbetade halvtid och var extraförälder till rotlösa problemungdomar som inte stod pall för samhällets hjälpinsatser.

Det fanns inga valmöjligheter då, det fanns inte heller något anhörigstöd värt namnet .. den "svenska modellen" lyste med sin frånvaro på alla plan, både när jag tvingades ge upp ett välavlönat heltidsarbete, fick vara mamma åt min mamma, försökte skapa en vettig framtid åt tonåringar som inte ens visste vad det var och när jag tills slut knäcktes så till den milda grad att det enda som gjorde att jag inte valde döden var tanken på hur det skulle påverka min dotter och hennes framtid.

Mer skatt än vi betalade då tror jag inte att sossarna törs ta ut nu .. och kunde de inte åstadkomma något bättre då, så har jag svårt att se hur de ska kunna göra det nu när förutsättningarna är sämre.

Den socialdemokratiska politiken går alltid ut på att alla andra alternativ är livsfarliga och på att  peka bakåt, måla det förflutna som Carl Larsson akvareller och använda ord som "folkhemmet" och "den svenska välfärdsmodellen".

De som är födda på 80/90-talet måste tro att vi som var vuxna då levde i det fullkomliga paradiset?

Det är inte sant! Det var faktiskt INTE bättre förr!

"Det är någonting som håller på att gå sönder i Sverige" .. är sossarnas favoritmening när deras politik presenteras på hemsidan .. men någon större helhet kan jag inte se, så jag antar att sönderfallet är som mest påtagligt hos dem som ska formulera framtidens vi(s)ioner?

Snart är det 1:a maj .. då ska välnärda, mätta politiker, som varit med lika länge som jag, lova att allt blir bättre om vi klamrar oss fast vid LO och den "svenska modellen" samt fatta varandras händer och sjunga "upp till kamp emot kvaaaalen .. sista striden är hääär!!" ..

.. och jag kommer att må lika illa av det i år som jag gjort sedan jag fick rätt att rösta.

Det är fullt ös bakåt, som vanligt!

6 kommentarer:

 1. Peter Nicklasson24/4/14 11:27

  Säkrast så, eller hur.... t o m i lumpen fick jag lära mig att lyssna på "klart bakåt!" innan jag skulle skjuta på ett mål framför mig.

  Beträffande S lär ju S gamle starke man i Göteborg (Göran Johansson) ha sagt:
  "Socialdemokratin är det enda parti som går med röven före in i framtiden!"
  Men jag tycker han har fel, sossarna är inte ensamma för övriga partier i riksdagen fungerar på samma sätt.

  Jag tror jag förstår hur du Any resonerar, men samtidigt vore det ju livsfarligt att inte lära av historian.
  Och, det finns en hel del som faktiskt var bättre förr. T ex en lugnare arbetstakt, tid för reflektion, och bättre kontakt med och respekt för våra anhöriga.
  Generellt har vi en bättre materiell standard, men priset är ökad rotlöshet, och annan sinnlig torftighet. Dör verkligen människor mer tillfredsställda idag jämfört med igår?

  SvaraRadera
 2. Peter Niclasson .. Men jag menar inte att vi ska lösa dagens problem med utgångspunkt i hur det var förr. Morgondagen .. framtiden .. kräver helt egna lösningar som vi aldrig kommer att hitta om vi bara ser i backspegeln.

  Att som Carin Jämtin antyda att anhöriga till sjuka o handikappade hade det bättre förr, sämre nu och kommer att få det bättre i morgon .. om vi backar till gårdagens system är rena snömoset.

  Vi måste hitta nya lösningar när det gäller hela välfärdssystemet, för Sverige ser inte längre ut som det gjorde då. DÅ .. när allt var ljust och vackert och sossarna styrde landet ;-)

  SvaraRadera
 3. Ja, det är svårt att greppa hur man resonerar när man kommer till slutsatsen att allt var mycket bättre förr. Min slutsats blir att de flesta som är tvärsäkra på den saken, antagligen är ganska så unga fortfarande - alternativt är de äldre men utrustade med ett oerhört selektivt minne. Politiker och ett stort antal journalister räknas inte in här, de har ju sin egen agenda i fråga om verklighetsbeskrivning, orsak och verkan.

  De allra flesta som överlevt ungdomen och en bit av medelåldern vet redan att livet inte är en räkmacka. ”Orättvisor” kan slå till när vi minst anar det. En del av oss får cancer trots att vi ätit sunt och motionerat varje dag. Vi kan förlora familjemedlemmar, släktingar och vänner utan förvarning. Vi kan bli av med jobbet och jo, räntorna kan faktiskt gå upp från 3 till 13 % på bara några månader.

  Vi kan inte befrias från allt som är besvärligt och gör ont- även om det tycks vara förfärligt många som på fullt allvar tror att det är möjligt och att staten är den institution som ska garantera oss lycka och god ekonomi - oavsett vad som händer i våra liv och vilka val vi själva gör.

  Trots en massiv medierapportering om motsatsen så lever vi i ett ganska så bra land, som klarat sig undan större försakelser i en tid som varit fullständigt krisartad för så många andra. Inkomstklyftorna är inte särskilt stora och möjligheterna för den som vill förändra sitt liv finns där, även om uppförsbacken kan vara väldigt mycket brantare för en del.

  Men – självklart - finns det hur mycket som helst i samhället som definitivt måste förändras och göras bättre. Så har det väl alltid varit? Historien och egna erfarenheter ska vi använda för att lära oss av men vi ska banne mig gå vidare med näsan pekande framåt. Inte bakåt!

  //Gunnie

  SvaraRadera
 4. Här är en av de "demkratiska socialisterna" som dregglar efter makt i Umeå.

  http://blogg.vk.se/alejandro/2014/03/24/forsoksverksamhet-med-forkortad-arbetstid-vid-socialdemokratisk-valseger/
  kolla särskilt sista stycket;

  -"Det finns många olika politiska partier/grupper som har väldigt radikala och visionära idéer, som förblir just det: ideal. Men hela vitsen med att bedriva politik är inte att tolka verkligheten utan att förändra den"

  Det är ju inte direkt så att VBLL är direkt välskött under S styre..

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5386628

  de har iaf tagit bort chegueavara på SSUs hemsida =)

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1718&blogg=23558


  SvaraRadera
 5. Inte "tolka verklightene" utan förändra den..
  http://www.bloggportalen.se/BlogPortal/view/BlogDetails?id=56679

  http://blogg.vk.se/alejandro/2012/09/18/ett-spoke-gar-runt-europa-kommunismens-spoke/

  SvaraRadera
 6. On nu vill magdalena avsätta 775 miljoner kronor för att minska storlekarna på klasserna.

  Då frågar ma sig, ingår det i dessa pengar alla nya skolor som måste konstrueras när man måste ha 20% fler skolor hux flux.

  Och vilken typ av skolor blir det? Barracker utanför byggarbetsplatser eller? De pengarna skulle räcka till kanske 8-10 nya skolor inklusive de nya lärarna. Det kostar många miljoner att bygga något så stort som skolor.

  Räkna med runt 350-400 elever per skola, det täcker knappt 3500 elever som måste flyttas ur sina klassrum. Det skulle behövas klassrum för uppåt 40000 elever om Magdalena ska få klasserna till den storleken hon vill ha.

  Lägg till en nolla i den budgeten, runt 7-8 miljarder, då har vi någonting som skulle kunna fungera. Om 3-6 år. När byggnaderna är klara. Och lärarna examinerade.

  Problemet är dock inte nollorna i summan, utan det stora nollan som tror att folk går på hennes lögner och myter.

  SvaraRadera