måndag 7 april 2014

Erik, Adam och Ulrik ..


.. heter tre brandmän som ska tjänstgöra på brandstationen Centrum i Malmö på onsdag, den dag då Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommer på besök.

Om det besöket tycker de inte!!

För att förhindra hot, hat och andra påhopp mot sig själva och sina röda fordon .. om de händelsevis hamnar på samma bild som Jimmie Åkesson .. så kommer Erik, Adam och Ulrik att föra bilarna i säkerhet på en övningsbana, där de kan skydda dem tills besöket är över.

"Jag vill inte hamna på samma bild som Åkesson. Våra bilar ska helst inte göra det heller”, säger brandmannen Ulrik.

(Grabbarna på brandstationen Centrum får ursäkta, men här kan jag inte låta bli att tänka på skoltiden och "tjejbacillerna" som allt måste skyddas från.)

"SD gör skillnad mellan människor", menar Erik som uppenbarligen tycker att det är stooor skillnad mellan en brandman och en sverigedemokrat.

Däremot så tror inte Erik, Adam och Ulrik att de som bor i socialt utsatta områden som Rosengård och Kroksbäck har samma förmåga att skilja på en brandbil/brandman och en sverigedemokrat.

Vilket jag i och för sig kan uppleva som lite kränkande .. eller fördummande?

För några år sedan hade Räddningstjänsten i Malmö stora problem med allmän fientlighet och stenkastning mot brandbilar när de åkte till dessa områden, men .. "Stenkastningen har nästan försvunnit nu", säger de tre brandmännen, som är rädda att Åkessons närhet till deras bilar ska väcka sådan vrede i invandrartäta områden att det uppstår ytterligare stenkastning och hot.

Jag  inte påstå att jag vet ... till skillnad från Erik, Adam och Ulrik ..  hur de boende i Rosengård och Kroksbäck reagerar på ett foto av en brandbil och Jimmie Åkesson?

Men .. till skillnad från Erik, Adam och Ulrik .. har jag högre tankar om dem som bor där, än att jag tror att de börjar kasta sten på brandbilar bara för att de förkommit på bild tillsammans med Jimmie Åkesson??

Dessutom så bör nog Erik, Adam och Ulrik fundera lite på att 10% av Sverigedemokraternas medlemmar är invandrare, att 10% av väljarna tänker lägga sin röst på Sverigedemokraterna och på varför bara sju av åtta demokratiskt valda partirepresentanter ska vara välkomna på landets sjukhus och brandstationer, trots att deras röster godkänns i riksdagen när det gäller beslutsfattande i alla frågor gällande alla samhällsfunktioner?? 


Fast jag för min del kanske borde undvika att Fredrik Reinfeldt ställer sig bredvid min bil .. tänk bara om någon fotograferade det och vänsterextremisterna eller Expressens Researchgrupp skulle börja kasta sten på både den och mig!!

DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr.,

5 kommentarer:

 1. Jag håller med dig.

  Personligen anser jag att Jimmie Åkesson är en avskyvärd rasist. Men SD, genom sin blotta mängd sympatisörer, kan man inte längre behandla på det sättet.

  Och en SDare behöver inte vara rasist bara för att dennes partiledare är det.

  SvaraRadera
 2. Peter Nicklasson8/4/14 01:24

  Mjölk uthällt på somalier i Foreserum.
  Mishandel av slöjbärande muslimkvinna i Farsta.
  Ambulansförare i Gävle hetsade flykting att hoppa från flerfamiljshus.
  Busschaufför har apartheid på buss till Ålandsfärjan.
  SSU-flicka misshandlas och hotas i centrala Malmö.
  Underläkare mordhotas efter att ha försökt hindra Jimmie Åkessons besök på Umeåsjukhus.
  Sjukvårdspersonal mordhotas efter protest mot Åkessons Sjukhusbesök i Malmö.

  Vad har alla dessa, mycket media-uppmärksammade, händelser gemensamt?

  Att de alla saknar bevis för att de hänt, att det tvärtom talar för att de är påhittade i syfte att misskreditera Sverigedemokraterna.

  Men stora, starka, tuffa brandmän är rädda för Jimmie Åkessons studiebesök i Malmö.....
  Vi får väl hoppas att det inte börjar brinna i Malmö/Rosengård medans brandbilarna är på vift. För skulle då någon skadas är det naturligtvis Jimmie Åkessons fel och ingen annans.
  Det lutar åt att stenkastningen, bilbränderna, bakhållen på brandmännen och annat vårt land numera berikats med är "sociala konstruktioner". Att påstå något annat vore ju rasistiskt.

  SvaraRadera
 3. Är Jimmy Åkesson en avskyvärd rasist? är SD ett rasistiskt parti? Efter att ha läst hans bok och partiprogrammet så är jag inte säker på det.Att vilja ha en sansad invandringspolitik är inte rasistiskt. Att SD är ett rasistiskt parti är i vilket fall något som ska bankas in i skallarna på oss och det här drevet mot SD som nu pågår är riktigt avskyvärt mot ett demokratiskt parti och som vanligt är det många som följer strömmen utan att egentligen lyssna på vad dom egentligen vill utan det verkar mest handla om att överrösta varandra i hatkören mot partiet. Det vore skönt om det blev lite vett och sans i debatten i stället för den här ovärdiga sandlådan.

  SvaraRadera
 4. De som är emot SD är själva "rasister"!
  SD får inte komma till sjukhuset p.g.a. sin åsikt, alltså skiljer man på folk och folk, trots att de skrivit på ett avtal som säger att de ska behandla ALLA lika.

  Jävla hycklare!

  SvaraRadera
 5. Karin petersson menade igår i en tv debatt att SD inte är ett parti som andra så därför var det ok att utestänga dom från arbetsplatser.Inte ett parti som andra ja det har man ju hört förut. Men vad är då det totalt verklighetsfrånvarande Miljöpartiet?

  SvaraRadera