tisdag 8 april 2014

Egentligen ..


 .. så verkar inte Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna vara det största problemet för de företag som ställer in besök från partiledaren .. utan "att uppståndelsen runt hela arrangemanget har fått en alltför negativ klang".

I den här sällsynt låga valrörelsen, så tar valarbetarna inom media allt syre och lägger beslag på tolkningsföreträdet .. och kvar blir människor som känner sig rädda, förminskade, mobbade eller idiotförklarade. Med risk för att kränka någon så börjar hela valrörelsen likna något som Robert Aschberg, SVT eller Expressen har hittat på?

Men inte för dem som jublar på rätt ställe förstås!

De som gör det kommer kanske till och med undan med ett knivhugg i ryggen på en "motdemonstrant". Gränserna för självförsvar flyttas tydligen fram ju närmare valdagen kommer och jag känner en verkligt påtaglig klump i magen när jag tänker på dem jag känner som tänker besöka Almedalen i år.

En fullskalig panik på Visbys trånga gator kan få förödande konsekvenser. Själv höll jag på att bli nertrampad av Veronica Palm med entourage när jag var där förra året .. men det var säkert helt oavsiktligt eftersom jag är så obetydlig att jag nästan inte finns .. eller syns.

Men medge att det är konstigt att inte Socialdemokraterna ökar i popularitet med ett så massivt stöd .. snart är det bara Putin och Kim Jong-un som har starkare uppbackning från pressen och den statliga televisionen?

Ett exempel är skolan som alla nyhetsredaktioner har beslutat föra fram som Valets Största Fråga. Nu har de också bestämt att sossarna ÄGER frågan? Men väljarna verkar inte ha fattat vad de ska tycka?

De flesta har däremot förstått det som Cornucopia så kärnfullt beskriver den 3 april ..  "Det tål att upprepas. Skolan är kommunal och inte statlig. Du kan rösta bäst fan du vill i riksdagsvalet, kommuner (och friskolor) kommer sabotera skolan ändå".

Det enda som händer är att svartmålningen av regeringen resulterar i sämre siffror för Alliansen, högre siffror för Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna och en ökande andel väljare som tappat tron på politiken.

Vi börjar bli ett land som är lite löjeväckande i omvärldens ögon.

Men, glöm inte .. Sverige är det enda landet i EU där statsskulden minskat! DET kan vi väl i alla fall få vara lite stolta över?

DN, DN, DNExpr., SvD,

2 kommentarer:

  1. Jag skulle vilja veta hur stor statsskulden hade varit utan privatpersoners konsumerande med lånade pengar. Snart sitter en stor del av befolkningen i en livslång skuldfälla. Man måste jobba så mycket som möjligt för att betala sina räntor ( ev kanske amortera lite) och staten får hela tiden sin beskärda del i skatt och skatt på skatten.

    SvaraRadera
  2. Det är inte konstigt att skulderna minskar om man säljer av alla sina tillgångar.
    Vin & sprit, Nordea m m
    Civilingenjör Bo Adolfsson

    SvaraRadera