fredag 11 april 2014

Sverige i dag .. och i morgon?


I mina ögon framstår oppositionen mer och mer som gnälliga, moraliserande, maktlystna, ideologiskt tungomålstalande konspiratörer som saknar genomförbara förslag men kompenserar detta med fria fantasier, klyschor, floskler och ett godkännande av det "goda hatet" i både ord och handling.

Lägg sedan till en sällan skådad propagandamaskin där få vågar gå mot strömmen och ett parti överhuvudtaget inte granskas alls .. trots att det verkligen skulle behövas för att räta ut de mest iögonenfallande frågetecknen.

En fråga som jag personligen hemskt gärna skulle vilja ha svar på är .. Den bensin som Gustav Fridolin tycker att vi svenskar ska "göra" själva .. till vilka fordon ska vi göra den?? Är biltillverkarna i vår omvärld informerade om att vi desperat behöver deras hjälp för att få fram dem? När "bensinen" väl är "gjord", menar jag?

Sett ur det perspektivet blir det nästan löjeväckande när jag läser om den tappre, försvararen av demokratin  som förnedrande blev knuffad till marken när han försökte sätta kniven i en  filmande nazist .. reste sig och satte kniven i ryggen på en annan "motdemonstrant" som lyckligtvis stod stilla, helt omedveten om faran .. och om de åtta hjältarna från RF, Revolutionära Fronten, som åtalas för grov misshandel och olaga hot vid Stockholms Tingsrätt.

I sin bejublade kamp mot nazisternas främlingsfientlighet och rasism lyckades de misshandla två slovakiska gästarbetare grovt med slag, sparkar, blomkrukor, glasflaskor och andra tillhyggen. En av männen ska ha misshandlats kraftigt när han låg på marken. Båda fick slag mot både kropp och huvud.

Var det då nazister som låg blödande på marken efter revolutionärernas hjältedåd?

Nej knappast, de stackars slovakiska gästarbetarna var oskyldiga förbipasserande på samma gata som skulle rensas från främlingsfientliga element.

Så tacksamma de måste ha känt sig över denna solidariska handling när de så småningom vaknade upp ur medvetslösheten?

Det blir inte mindre löjeväckande när vänsterns omhuldade kulturpersonligheter ägnar sig åt våldsromantiska sånger som mer är riktade mot person än mot de politiska rörelser som de ser som hot mot demokratin.

För att inte tala om det som framförs som sanningar av ledarskribenter och krönikörer som .. bortsett från att de är levande bevis på att skolans misslyckanden började långt innan Alliansen bildats .. både hyllar och samarbetar med dömda våldbrottslingar.

Googlar jag på våld i samband med RF och Antifascistisk Aktion under de senaste 4 åren så får jag upp hur mycket som helst .. men gör jag detsamma med Sverigedemokraterna så handlar det mest om två rädda, halvberusade korkskallar som darrande väntar på polisen med var sitt aluminiumrör i händerna. Det är lite tänkvärt, tycker jag .. men uppenbarligen inte så många andra.

Robert Aschberg jagar "troll" för att fästa vår uppmärksamhet på ett alltmer förråat samtalsklimat .... men det är ju en företeelse som på sätt och vis legitimerats av medias valarbete i 2014 års valrörelse, eftersom kommentarsfälten i samband med AB:s politiska texter sällan rensas från spyorna av samma slag som "trollen" sedan får stå till svars för i TV3.

Men .. om svenska folket vill ha en regering som inte kan vinna val utan den här typen av valarbetare/arbete så är det väl majoritetens demokratiska rätt att få det också?


Eller hur?

3 kommentarer:

 1. Bra Syrran - som alltid. Fast mest är det sorgligt det som sker.

  SvaraRadera
 2. Att oppositionen överdriver och förvanskar, det är inte heller direkt upplyftande, men att så många av de som ska beskriva verkligenheten för oss – d.v.s. journalisterna – beter sig på samma sätt gör mig riktigt trött och lite nedslagen.

  Men, jag har samtidigt svårt att tro att vi är så få, som för varje dag blir mer och mer storögda över att så många journalister samstämmigt förklarar och förminskar vänstervåld med att ”de oftast är väldigt unga och engagerade personer som inte utgör någon egentlig fara för någon” och att de olika vänstergrupperingarna ”är främmande för mord som politisk metod”. Till skillnad från engagerade aktivister på andra kanten då, kan man tänka.

  ALLA fanatiker som förespråkar våld som vägen att få bestämma över andra ska mötas med exakt samma fördömande! Vare sig det handlar om religion eller politisk hemvist. Det finns inget våld eller hat som är finare än annat! Visst, vi kan alltid fastna i filosofiska diskussioner om att alla människor är förmögna att ta till våld bara hoten är tillräckligt allvarliga. Det kan jag hålla med om, men det har absolut inga som helst beröringspunkter med våra livsvillkor här och nu i Sverige. Att det finns många saker vi behöver ändra på och förbättra betyder inte att svårigheterna är av en dignitet som ursäktar att vi tar till våld mot andra människor.

  En annan märklig sjuka som verkar ha drabbat journalistkåren som en epidemi är hastigt uppkomna lässvårigheter. Ett antal uppmärksammade domar som avkunnats i olika domstolar under senare tid, har gett upphov till dundrande twitterstormar efter att ha rapporterats i media. Sen visar det sig att man förvanskat sanningen så till den milda grad, att det i sig, borde ha lett till ännu större stormar. Men icke. Några tappra journalister protesterade, men de försvinner i den högljudda kören, dessvärre.

  Det är inte konstigt att mer eller mindre obskyra ”informationskällor” växer fram på internet. Där man kan läsa ”sanningen” om både det ena och det andra. Det gör det enkelt att välja forum med åsikter som liknar de man själv har. Så praktiskt. Då behöver ingen längre besväras av helt nya tankar eller utbyte av argument.

  De seriösa journalisterna måste fundera allvarligt på hur de ska övertyga oss om att yrket behövs innan alla propagandistiska skribenter som lagt opartiskheten, nyfikenheten och etiken på hyllan har fått oss att tappa förtroendet helt och hållet.

  SvaraRadera
 3. @ anonym

  Tur att det utbildas en ständig ström av de som "brinner för att berätta sanningen för de vanliga människorna"
  =)
  http://www.svtplay.se/klipp/1962873/stenhard-arbetsmarknad-vantar-blivande-journalister

  SvaraRadera