onsdag 16 april 2014

Förra valet var det många som ifrågasatte Lars Ohly ..

.. när han å ena sidan agiterade mot att det skapades svindyra bostadsrätter i stället för billigare hyresrätter, men å andra sidan talade sig varm för rätten att välja bostadsrätt i innerstaden i stället för hyresrätt i förorten.

Det fanns ju liksom inget annat val när man MÅSTE bo i innerstaden, eller hur?

Och man kan ju inte hjälpa om det blir en bra VINST vid försäljningen .. det kan ju knappast vara säljarens fel?

Och bara för att man är vänsterpartist så behöver man väl inte SKÄNKA bort pengarna?

Samma inställning möttes vi av när det gällde vården. Privat vård och gräddfil ansåg Lars Ohly var av ondo .. alla bör ha likvärdig vård i samma system. Men när hans egen "företagsläkare" .. ???.. (är det någon som vet vem det är, och om "företaget" är Vänsterpartiet??) .. gav honom en remiss till det privata Sophiahemmet så menade Ohly att .. "som patient vore det orimligt att avböja vård som trots allt är landstingsfinansierad".

Vilket faktiskt gäller ALL privatvård .. som vi andra inte ska få välja, om Vänstern själv får välja.

Valfrihet är bra, tycker jag, som också opererats på Sophiahemmet, .. men det tycker inte Vänsterpartiet, men vi väljer ändå lika när det gäller?

Ett lite kul system, sett så här utifrån. Men innanför partiets stängda dörrar är det förmodligen helt logiskt?

När Lars Ohly fick kritik för att hans barn valde privata skolor hävdade han, med full rätt enligt mig, att barnen måste få välja själva .. och förresten så valde de linjer som den kommunala skolan inte kunde erbjuda i innerstaden.

Så det så!

Jonas Sjöstedt är däremot en förälder av en hårdare kaliber. Han och hans barn tvingas att framleva sina dagar på Östermalm i en tjänstebostad tillhörig hustrun/mamman. Där erbjuds ingen valmöjlighet när det är dags för skolan .. det blir Stockholms innerstad oavsett om ungarna vill det eller inte.

Det är bara alla andra som får njuta av de kommunala valen i förorterna när de privata alternativen avskaffas.

Eftersom både Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin älskar att dra in sina barn i valtalen, gärna med lite lagom darr på rösten, så ska det bli intressant att höra om de gör det i den här frågan också?

Det finns många, många föräldrar som agerar skoltaxi under många år för att deras barn ska få en skola som ser dem eller tillgodogör deras särskilda behov .. jag är en av dem. Det finns många, många barn som inte känner tillräcklig trygghet i de stora kommunala skolorna för att klara av att lära sig, hävda sig och utvecklas. Det finns också många, många barn som förlorar den livsglädje och den framtidstro alla barn har, genom daglig mobbing eller total osynlighet i röriga klassrum.

Jag tycker att det är bra att det finns valfrihet även för barn med "vanliga" föräldrar, som lever på "vanlig" lön, sjukpension eller a-kassa, och jag tycker att det är dåligt om de som inte kan ge sina barn någon annan hjälp än en ny chans i en annan skola, ska berövas den möjligheten.

Ohly, Sjöstedt och Fridolin .. som värnar så om baaaarnen .. behöver aldrig hamna i den situationen. De lever i en gräddfil där det finns många valmöjligheter, de är välavlönade och kan bo var som helst, jobba var och när de vill .. och väljer de kommunal skola för sina barn så är det för att de vill det .. inte för att de måste.

Det är bara vi andra som ska tvingas att avstå från den valmöjligheten. Privata skolor där elitens barn kan skyddas mot för mycket verklighet kommer alltid att finnas för dem som har råd att betala.

Sett ur den synvinkeln kan jag ju förstå att det är jobbigt att "folket" helt plötsligt kan kommunicera med varandra utan att uppge vilken kommun de bor i, hur mycket de tjänar, var de arbetar och hur mycket de betalar i skatt .. ja, till och med utan att tala om vad de heter.

För hur tystar man en osynlig röst från folkdjupet om sanningen är för obehaglig?


Det måste vara som att ha ständigt skoskav när ideologin går ut på att kontrollera och sortera. Så när Åsa Romson talade om var skåpet skulle stå i det rödgröna Sverige, så var det nog inte ett misstag .. hon var bara så ivrig att få regera att hon glömde att det var ett halvår för tidigt.

Men vad gör det? En miljöpartist kan i princip göra vad som helst eftersom det bara är "de andra" partierna som granskas av de partivännerna inom media.

SvDSvD, SvD,, SvD, DN, DN, DN, Expr., Expr., Expr.,

1 kommentar:

 1. Peter Nicklasson17/4/14 01:14

  Kommunister har alltid talat med två tungor, tex Schyman som talade hett om högre skatter för alla men sedan skatteplanerade och fifflade själv.
  Inget nytt.
  Miljöpartiets politiker är av samma skrot och korn, fast där är journaisterna ÄNNU villigare på att dölja skandalerna och höja omdömena till Kim Il Sung-nivå.

  Läs tex http://magasinetneo.se/blogg/ av Arpi, eller http://debatt.svt.se/2014/04/16/journalisterna-maste-sluta-smora-for-miljopartiet/ av Formgren.

  Personligen äcklas jag av förljugenheten inom media, bl a för att det är ett demokratiproblem att skattefinansierade tidningar (presstöd m m) kan köra med ren åsiktsrasism, men på lång sikt hoppas jag att fler människor får upp ögonen. Det kan i så fall leda till en välbehövlig nedgång för MP i opinionen.
  Sossarna kommer att få ett helvete med MP efter valet... och vi andra med.

  SvaraRadera