fredag 4 april 2014

EU-guldet har slutat flöda, ..


 ... kranen har dragits åt, de nya internationella uppdragen lyser med sin frånvaro och Margot Wallström har hamnat utanför med en månadspension som förmodligen är större än en svensk garantipensionärs årsinkomst.

Det måste kännas ensamt, meningslöst och tungt.

Borta är resorna till de trevliga sammankomsterna med de andra genierna från andra partier och länder. Borta är gruppgemenskapen, gräddfilen, shoppingen, hotellrummen och limousinerna och kvar finns bara familjen och ett vanligt vardagsliv.

Vem vill ha det så vid 59 års ålder??

Så det är ju helt förståeligt att hon till och med kan tänka sig att bli minister i en socialdemokratisk regering. Hon längtar faktiskt efter att sätta tänderna i integrations- och invandringspolitiken och eftersom hon inte brytt sig om svensk politik på många år så har hon ingen aning om att Stefan Löfven inte tycker att det behövs någon integrationsminister när(?) han blir statsminister. För då kommer det inte att finnas några integrationsproblem?

Men eftersom Margot Wallström är både jungfru Maria och Frälsaren i en och samma person, sett med rödrosiga glasögon, så kanske hon kan bli utrikesminister eller få ett eget departement där hon kan syssla med de frågor som hon tycker det är roligast att hålla på med?

För jag antar att Margot Wallström ser på verkligheten som alla andra sossar .. det är bara att välja mellan ministerposterna eftersom Socialdemokraterna naturligtvis "vinner" valet, trots att de är det enda partiet inom den rödgröna oppositionen som inte ökar, utan snarare sjunker i opinionsmätningarna?

Personligen har jag svårt att se helgonglorian? Vad gjorde Margot Wallström egentligen som var så bra när hon satt i Göran Perssons regering? Vad har hon uträttat, som upphöjt henne till socialdemokratiskt helgon, under sina år som EU-kommissionär med ansvar för kontakter mellan institutionerna och kommunikationsstrategi och som särskild representant för FN: s generalsekreterare för sexuellt våld i konflikter?

Men eftersom Socialdemokraterna skyr framtiden så till den milda grad att det verkar vara totalt omöjligt för alla yngre, välutbildade och kompetenta sossar att få något att säga till om .. så är det väl tryggt med ännu en ministerkandidat som varit med och förlorat minst ett val.

För det vore ju rent av hemskt om nya krafter skulle bevisa att de gamla för länge sedan har passerat sina bästföredatum!

Vad skulle de då ta sig till .. utan resorna till de trevliga sammankomsterna och gruppgemenskapen med andra genier från andra partier eller länder, middagar med näringslivets toppar, gräddfilen, shoppingen, hotellrummen och limousinerna?

Åh Gud vad jag längtar efter ett nytt parti med lite markkänning och verklighetsanknytning!! Helst också med ett hållbarhetsdatum bortom september 2014.

SvD, SvD, DN, DN, DNExpr., Expr.,

6 kommentarer:

 1. Det här säger typ allt:

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Cvcdsj3ZWkg

  SvaraRadera
 2. Men snälla Fnord! Vad begär du av ett socialdemokratiskt helgon?

  Självklart så måste hon tala i tungor, annars kanske hon skulle förledas att säga något av verklig betydelse och därmed diskvalificera sig som sosse!!

  SvaraRadera
 3. Har heller aldrig förstått hennes helgonstatus. Ett helgon som dessutom har tjänat storkovan på sitt engagemang i politiken... Vad hon uträttat? Inte en susning men det låter rart och snällt med värmländsk(?) dialekt. /Gunilla

  SvaraRadera
 4. Vill hon på allvar bli integrationsminister? Det är ju rena kamikazeposten, det finns inget sätt att göra rätt där.
  Den som effektivt och resolut genomför den politik som riksdagen beställt kommer kölhalas av media.
  Den som inte gör något får bara se dagens usla integration rulla som en sten nedför backen.

  SvaraRadera
 5. Hans Odeberg .. Det är ju hennes egna ord att hon "vill sätta sänderna i integrations- och invandringspolitiken" .. men jag är rätt övertygad om att hon bara agerar som lockvara för att hjälpa partiet till någon form av höjning av opinionssiffrorna.

  SvaraRadera
 6. Det där "toppjobbet" som hon påstås ha sökt och fått nobben av (gick till en belgare istället) verkar ju mest vara en byråkratisk reträttpost för interna ryggdunkare. En skatte konsumtions klubb ungefär. Med gott uppsåt på ytan. Stora kostnader och marginell nytta.

  Svårt att förstå hon inte platsade där. Verkar ju vara precis rätt typ av jobb.

  Visst ja, EU kryllar väl av sådana personer som behöver platser.

  SvaraRadera