fredag 25 november 2016

Om någon undrar ..


.. vad jag håller på med så kan jag berätta att Rackarkotten, oförklarligt och plötsligt, blev blockhalt på vänster framben och att Hittekatten samtidigt blev akut sjuk. Jag har alltså tillbringat större delen av min tid hos veterinären eller som tjänstgörande sjuksköterska för de drabbade .. samtidigt som jag tampats med Skattemyndigheten för att få rättvisande papper för att kunna stoppa autogiron på min brors bankkonto.

Svenska myndigheter är i sanning stora och trögrörliga .. även om den person du slutligen hamnar hos är både trevlig och tjänstvillig. Men regler är regler och uppgifter är uppgifter .. hur fel de än är.

Läget för Hittekatten är så pass allvarligt att vi måste passa på att gräva en liten grav i morgon innan det blir tjäle i marken .. om och utifall att det värsta händer innan det blir vår igen. Tack och lov så märker katten själv inte så mycket av de dåliga nyheterna och jag hoppas, hoppas och gör allt jag kan för att morgondagens grävande ska vara förgäves.

November 2016 kommer alltså inte att gå till historien som en av mina bästa månader i livet, för att uttrycka det milt.

Men OM allt varit som vanligt hade jag gärna skrivit om frågorna som aldrig ställs och svaren som därför aldrig kommer när det gäller opinionsmätningarna angående "Vinster i välfärden".

Dessutom vill jag gärna skriva om Miljöpartiet. Varför vill så pass många rösta på ett parti som strängt taget fungerar som ett maskformigt bihang till Socialdemokraterna?

Eller är det så att det är sossarna som röstar på Miljöpartiet för att åtminstone ha parti att visa sin makt över och ta ut sin frustration på, nu när de hittills misslyckats med att mobba bort Sverigedemokraterna?
5 kommentarer:

 1. Kram!

  Låter som du kan behöva en. Eller flera. Hoppas allt blir bättre snart!

  SvaraRadera
 2. Hej anybody! Styrkekramar till dig! Och vad gäller mp, är många aktiva i partiet invandrare och tanken har slagit mig att mp kanske utvecklas i någon riktning, oklart hur?

  SvaraRadera
 3. Kram osv du vet. Dina analyser är fortfarande utan hack i skivan
  Maja the first cyberlove :)

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Mina sympatier.

  Med risk för att lägga sten på börda med plattityder vill jag ändå säga att det är bättre i sorg och vemod att göra, än att vela.

  Ser fram emot vad du har för tankar om Miljöpartiet, särskilt nu när de rör sig allt mer fascistoid och statssocialistisk riktning: gymnasieskola skall medföra medborgarskap. Utan att de vet det rör de sig mot en stat där samhällstjänst enligt värdegrunden rangordnar vilka rättigheter (läs: förmåner eller orlov från tilldelad tjänst) du har.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. Hoppas djuren klarar sig och att du blir framgångsrik i kampen mot myndigheterna!

  SvaraRadera