måndag 7 november 2016

Åsa Regner ljuger och svamlar vidare.


Den personliga assistansen består av två delar ..

BEHOVET = de TIMMAR som Försäkringskassan .. med minutprecision ..  har utrett att den funktionshindrade behöver för att kunna leva enligt lagen om Assistansersättning. Att Försäkringskassan skulle "fuska" med timmarna är en orimlig tanke .. men det är bara de som kan göra det.

MEDLEN = den ekonomiska ersättning som utgår till dem som administrerar den personliga assistansen. Det vill säga löner, sociala avgifter, administration, utbildning och aktiviteter mm.

När Åsa Regner kräver att .. "Försäkringskassan ska bidra till att bryta utvecklingen av antalet timmar inom assistansersättningen" .. betyder det att hon vill att de funktionshindrades behov ska begränsas, det kan inte tolkas på något annat sätt.

Orsaken är att det finns TVÅ huvudmän när det gäller personlig assistans .. Försäkringskassan eller Kommunen. De assistansberättigade som har mer än 20 timmars grundläggande behov i veckan får sitt assistansbehov betalt av Försäkringskassan. De som har mindre än 20 timmars grundläggande behov blir kommunernas problem och kostnad.

Regeringen vill att kommunerna ska ta mer av kostnaden så att statsbudgeten ser bättre ut inför valet 2018. DET är det enda skälet till Åsa Regners attack på de funktionshindrades TIMMAR .. dvs BEHOV.

Fusk, övervinster och felanvändning av MEDLEN är den påstådda orsaken till att Åsa Regner kräver att Försäkringskassan ska bidra till att bryta utvecklingen av antalet timmar inom assistansersättningen och eftersom ingen annan än Åsa Regner och hennes parti kan hitta det enorma fusket, övervinsterna och felanvändandet så kan man ju undra varför de inte ger sig på MEDLEN = den ekonomiska ersättningen där det borde vara hur lätt som helst att hitta de påstådda oegentligheterna, i stället för TIMMARNA = själva hjälpbehovet, där varje minut redovisats?

Men svaret är, att det har de redan gjort, så där finns inget mer att hämta om inte syftet är att avskaffa hela assistansreformen.

Sanningen är att varken Försäkringskassan eller Ekobrottsmyndigheterna har kunnat hitta något som tyder på ett omfattande fusk eller överutnyttjande. Miljardfusket inom assistansen är en myt som skapats enbart för att spara in på de svagaste i samhället för att kunna finansiera regeringspartiernas valfläsk 2018.

Eller, som Jenny Wennberg uttrycker det i Dala-Demokraten, .. "Är det detta Socialdemokraterna menar när de talar om den svenska samhällsmodellen? Att ge Försäkringskassan ett sparuppdrag som leder till att liv ödeläggs och anhörigvården, som vi vet att främst kvinnor ägnar sig åt, ökar?

På vilket sätt tjänar samhället exempelvis på sjukskrivna, deltidsarbetande och förtidspensionerade föräldrar, och senare, vuxna syskon, som tvingas ta över anhörigvården när föräldrarna inte längre orkar?

Socialdemokraterna är ett parti som vill spara på de som behöver ett fungerande samhälle allra mest.


Det kan inte någon socialdemokrat vara vare sig stolt eller nöjd över".


8 kommentarer:

 1. Förstår inte heller,en stor tänkare förre statsministern Carl Bildt hävdar att kriminalitet höjer bnp,det gör väl i så fall assistans till "brukare"låt oss alla bli kriminella eller brukare av assistans,landet av mjölk och honung hägrar vid horisonten.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Den som på grund av sjukdom och handikapp inte kan försörja sig får detta tryggat via 'det allmänna' - vilket de flesta anser vara rätt.

  Den som flyttar till Sverige utan att lära sig språket, utan att ta till sig seder och vanor, och utan att komma i egen försörjning förrän efter i genomsnitt tio år, skall också försörjas av detta allmänna. Denne skall dessutom få ta hit sin släkt, och om någon av dessa är över pensionsålder, eller förhindrade från arbete av handikapp eller sjukdom skall dessa också försörjas av 'det allmänna'.

  Är detta rättvisa?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Men något är ju väldigt märkligt i detta eftersom kostnaderna ökat från 4 miljarder/år till 30 miljarder/år under de senaste 20 åren. Antal personer som beviljats personlig assistans har under motsvarande period fördubblats och det är den del som försäkringskassan ansvarar för som har ökat. Det enda som kan förklara en så kraftig ökning är enligt min mening att det finns ett omfattande fusk och/eller att vi "importerat" funktionshindrade. I vilket fall är det skamligt mot de som verkligen behöver stöd.

  SvaraRadera
 4. Jag såg Åsa Regnér intervjuas av Camilla Kvartoft i Agenda i söndags. Begrep inte så mycket. Men eftersom ersättningen per assistanstimme är fast (288 kr) så är enda möjligheten att fuska att brukaren inte får alla de timmar som FK ersätter. Låter inte osannolikt att sådant kan inträffa när deet är brukaren som själv köper sin assistans, och kan anställa även anhöriga eller anlita bolag som ägs av vänner/anhöriga. En enkel åtgärd skulle vara att alla assistenter skulle anställas direkt av FK, kan man tycka.

  SvaraRadera
 5. Självklart så förekommer ett gigantiskt fusk runt alla mjölk-och-honungskranar som Sveriges "förenade Socialister" har öppnat oavsett partibeteckning.

  Ett exempel som jag kan dra härrör sig från egna erfarenheter: den f.d pingstpastorsfamiljen med en handikappad son som jag kände avslutade sin relation i rätten där den f.d frun totalt galenförklarade sin f.d man och fick hela vårdnaden.
  Hon blev rik på kuppen.
  Mannen, den andra antagonisten kunde ändå gra sig en hacka de timmar sonen vistades hos honom varannan helg.
  Det påststogs att sonen kunde dö av sömnapné under natten och att någon måste sitta vid hans sängkant fr att detta förskräckliga inte skulle kunna ske.
  I själva verket visste de bägge att det var lugnt och sov gott medans räkneverket tickade på.

  Till yttermera visso så råkar jag bo i Södertälje där "assistanttjänsten" har utnyttjats till fulländning.

  Har naturligtvis ingenting emot en helt rättvis vård där även de mest drabbade skyddas.

  Men vi lever i en värld där samvetslösa typer garvar läppen av sig över de dumma och lättlurade svenskarna vilket ´har avslöjats gång på gång.

  Hitta ett rättvist skydd för de svagaste och jag är den första att gilla det.

  Utnyttjandet av det sjuka Sverige gör mig sjuk.

  /Mikael Svensson

  SvaraRadera
 6. Hej.

  Ang. den som anser att det 'måste' finnas ett fusk pga ökningen:

  Hur stort fusk ligger bakom RUT/ROT? Det har hu ökat markant sedan införandet, ända tills regeringsskiftet. Eftersom det har ökat måste det ju ligga stort fusk bakom, enligt samma logik som assistansersättningen.

  Annars kan ökningen i huvudsak bero på att funktionshindrade och andra som kommer ifråga sedan tjugo år inte är hänvisade till institution eller isolering.

  Det är helt i sin ordning att hävda fusk - ta fram bevis.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 7. Att Åsa Regnér ljuger är väl självklart.
  Ljugande är väl en socialdummokratisk specialitet. Titta bara på dummer nr 1 , för att inte tala om dummer nr 2 ,den s k försvarsministern , han ser ju ut som en julgris på bordet, med lite persilja runt öronen är väldigt porträttlikt.

  SvaraRadera
 8. ...under tiden...https://twitter.com/konsensuseliten/status/796004279362486272

  SvaraRadera