söndag 20 november 2016

Till Stefan Löfven ..


Hej.

Ursäkta att jag skriver och stör, men jag läste att du ville tala "från" folk, så som folk uppfattar det" trots att du tydligen inte "vågat" möta oss vanliga människor tillräckligt ofta.

Jag är inte riktigt säker på vad du menade med det, trots att jag är en av dem du vill tala "från". En av alla dem som du så svepande kallar för "folket".

Om det är så att det är mig du vill tala "från" så måste jag också erkänna att det inte gått så bra hittills. Om sanningen ska fram så har jag inte begripit mycket av det du sagt mellan flosklerna, klyschorna och anklagelserna mot andra partier och partiledare?

Så mitt tips är att du fokuserar på EN fråga och försöker förstå vad den handlar om, vilka konsekvenser det för med sig när den inte fungerar och klart och tydligt redogör för vad du tänker göra åt den.

EN enda fråga. Det är väl inte för mycket begärt?

Jag tänker inte vara så grym och hänsynslös att jag begär att du ska kommentera migrationsfrågorna. Inte heller begär jag några svar på välfärdsproblemen eller skolans fria fall.

När det gäller välfärdsfrågorna kan jag till och med se din vinst i välfärden, när du kapar kostnaderna för de tärande i samhället. För vem vill inte ha en budget i balans? Särskilt inte om ett så fint jobb som statsministerposten hänger på det, även om jag förvånas över att det är just Socialdemokraterna som står för uppsägningen av det vi .. folket .. trodde var ett samhällskontrakt.

Men när funktionshindrade dör av att de får "färre timmar" för att kunna leva ett anständigt liv, när hemtjänsten inte förmår leva upp till sitt uppdrag, när vård- och omsorgspersonal som drabbats av utmattningsdepressioner får avslag på läkarens rekommendation om sjukskrivning, när äldre svälter och dör av uttorkning för att äldrevården nedmonterats, när psykiskt sjuka hinner ta livet av sig i kön till vård- och behandling, när 6-åringar far illa på förskolan eller när barn är så rädda i skolmiljön att det inte längre handlar om lärande utan om överlevnad .. då är det mer påtagligt och viktigt för oss .. folket .. än att Magdalena Andersson kan vifta med tillrättalagda siffror som visar en budget i balans.

Så korkade är vi .. trots att de flesta av oss faktiskt kan skilja på debet och kredit. Inkomster och utgifter i det lilla livet är faktiskt lika viktiga för oss  .. kanske viktigare till och med .. är regeringens trixande med statistiken.

För handen på hjärtat, Stefan Löfven, det där med att Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet, det är ju bara ett statistiskt mål .. det vet ju både du och jag.

Men bortsett från allt trist och tråkigt som bubblar upp på hatsajter och twitter och förmodligen stör dig alldeles oerhört så borde det vara en lättnad att inte behöva svara på mer än EN enda fråga, eller hur? Även om kravet på tydlighet, insikt och lösning kanske kan trassla till det lite.

Så håll i hatten, för här kommer den ..

Hur ser du på situationen inom Polisen i dag?

Hur kommer det sig att så många polistjänstemän, polischefer och till och med rikspolischefen inte har någon som helst polisiär erfarenhet och hur i helsike kan så många rekryteras politiskt och/eller från elitistiska nätverk som anser att deras främsta uppgift är att kalla oliktänkande för "bruna råttor" eller skriva myndighetstweets om vilka partiledare de vill "kräkas" på?

Eller för att uttrycka det "folkligt" .. de som styr verkar inte veta ett biddevitt om hur de ska sköta sina uppdrag medan de verkliga poliserna driver som roderlösa fartyg i de kriminella farvattnen.

Tänker du överhuvudtaget på det?

Har du någon Plan?

Det känns som om det brådskar, ärligt talat. För det verkar sluta fler poliser än det utbildas och om det ska anställas fler tjänstemän, vänner, managementskonsulter och chefer så måste du nog bygga ett polishus till innan nästa val och med tanke på att varje särskilt utvald tjänsteman kostar som tre poliser på fältet .. minst .. och att varje nybyggnation i Stockholm måste bestå av billiga hyresrätter till nykomna svenskar, så tror jag inte att det är någon bra idé.

Särskilt inte om den ställs mot frågorna som du inte behöver svara på just nu .. men som vi .. folket .. ständigt måste förhålla oss till.

Dessutom så verkar alla kriminella i dag vara under 18 år och släpps därför direkt ut på gatan efter ett hastigt besök på polisstationen, har du tänkt på det?

För inte så länge sedan fanns det fungerande ungdomsfängelser/ungdomsvårdsskolor för tyngre ungdomsbrottslingar, är det något du funderat över? Sett så här från gräsrotsnivå känns det inte som en dum idé.

För om alla kriminella inte riskerar några påtagliga straff så blir det väldigt negativa effekter på rättssamhället i stort, tror jag. För vem vill vittna, döma eller försöka hjälpa någon som när som helst kan stå utanför din dörr och utkräva hämnd eller vedergällning?

Jag förstår att du har fullt upp just nu med att försöka hålla liv i debatten om moderaternas "interna hatkultur" på nätet, men även om poliserna förväntas vara mer hårdhudade, för en betydligt blygsammare lön än ömskinnade politiker med en betydligt mer generös ersättning, så tycker jag att gränsen har passerats med råge när jag läste följande uppmaning från Syndikalistiska Ungdomsförbundet som visserligen inte är SSU men som väl kvalar in under benämningen vänster.


Så här kan vi ju inte ha det.

Eller vad tycker du?

Jag ber om ursäkt för att jag länkar till så många olika artiklar, men läs dem så kanske du ser en annan verklighet än din egen. För jag är uppenbarligen inte ensam om att se dagens situation som ett hot mot säkerheten i samhället. Eller som du själv försökte uttrycka det .. ni verkar att ha misslyckats med att fånga upp människors oro.

Du ville ju erkänna det, men det är faktiskt inte nödvändigt. Bara visa lite intresse och GÖR något åt det så är åtminstone jag nöjd.

Vänligen

Anybody, folk  


6 kommentarer:

 1. Hej.

  En undran:

  Är detta en text du verkligen skickat eller tänker skicka till Löfven?

  Det kunde det kanske vara värt, särskilt om många bloggare och andra också gör det.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bedömer det som fullständigt meningslöst att skicka brev till statsministern .. om du inte är ett gulligt barn i förskoleåldern förstås. Dessutom så tror jag att det är osannolikt att han skulle reagera på livstecken från "folket" som han enligt egen uppgift inte ens vågat närma sig hittills.

   Och OM jag skickade texten och OM jag fick ett standardsvar med de för dagen mest gångbara flosklerna och klyschorna från någon sekreterarperson .. då skulle jag förmodligen drabbas av stroke eller något annat hemskt.

   Så NEJ det här är inget jag skickat eller tänker skicka .. bara någon jag skrev i ren frustration.

   Men om det fanns en kampanj där "folket" skrev och gav Stefan Löfven tips om vad "folket" upplevde att han borde "tala från dem om" .. då är jag mer än intresserad av att ge mitt bidrag.;-)

   Radera
  2. Hej.

   Jag tror en sådan kampanj skulle behöva vara relativt oorganiserad och spontan för att kunna få medialt genomslag utan att genast motas i grind som en [valfri ondskans handgångne] trollaktion.

   Vi får väl föreslå det till både andra och varandra överlag vi som funderar på vart landet ärr på väg.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
 2. I (s) verkar det finnas en uppfattning om att väljar-strömmen från (s) till (sd) beror på okunskap & förvirring. Att det skulle bero på att folk har den typen av genomtänkta politiska åsikter tycks vara helt omöjligt? (s) verkar heller inte särskilt intresserade av att ändra sin politik det lilla minsta så den passar sina väljare, att överhuvudtaget göra någonting pyttelitet konkret verkar oerhört svårt? Att få något att hända kanske inte är det (s) handlar om längre? Om en sosse ska byta en trasig lampa kanske det tar i genomsnitt ca 56 år? Att åstadkomma saker kanske inte längre "går"?

  SvaraRadera
 3. Hej Any-Body

  Även om du, så som du säger, skriver av frustration så är din röst ett ljus i det inte enbart bokstavligen talade tilltagande vintermörkret!

  På något sätt lyckas du med att om och om igen "sätta tummen på stället som gör ond".

  Du hemfaller inte åt smutskastning, som har blivit allt vanligare i alla möj- och omöjliga kretsar, utan talar "rakt och rätt upp och ner".

  Tack för din röst och ditt engagemang!

  Manfred

  SvaraRadera
 4. Som gammal fackpamp är Löfven fullkomligt obildbar.

  SvaraRadera