torsdag 26 april 2018

Ge mig egen majoritet så ska ni få se på grejer.


.. Då kommer det att hända saker” .. sa Stefan Löfven i en intervju för tidningen Arbetet och för första gånger någonsin så tror jag på det han säger, även om det bara är de två meningarna av en lång intervju.

Vi vet ju redan att vi får ”se på grejer” och att ”det händer saker” när sossarna kommer till makten. Se bara vad som hände när Stefan Löfven tillträdde. När han väl lyckats trilska till sig en DÖ-överenskommelse som i princip gav honom fria händer så överutnyttjade han den så till den milda grad att den inte överlevde mer än knappt ett år.


Det har hänt en hel del grejer under den senaste mandatperioden. En ”grej” var över 150 000 flyktingar som välkomnades med öppna armar trots att ingen hade en aning om vad de skulle göra av dem, ytterligare en ”grej” var rikspolischefen Dan Eliasson som mötte problemen med armband och medömkan när våldtäktsanmälningarna ökade och en kvinna fick sätta livet till på ett boende för ensamkommande vuxna barn och vi fick i sanning se att det ”hände saker” när regeringen helt sonika stiftade egna lagar tillsammans med Centern för att slippa utvisa 9000 särskilt utvalda män utan asylskäl.

En annan ”grej” var hanteringen av säkerhetsklassad information på Transportstyrelsen som inte kunde diskuteras i Löfvens egenhemsnickrade säkerhetsråd eftersom Anders Ygeman inte kunde hitta ett tillräckligt säkert rum för att kunna informera statsministern.

En annan ”grej” var besparingarna på de funktionshindrade som fick se att det ”hände saker” med rätten till personlig assistans.

Vård- och omsorgspersonalen har också märkt av att det hänt "grejer" och upptäckt att det "hänt saker" när de nekas sjukpenning efter det att de arbetat sig sjuka i alltmer ansträngd vård och omsorg.

Om sossarna får egen majoritet kan jag nog garantera att en annan grupp kommer att ”få se på grejer”, det behöver du inte vara något större geni för att förstå om du läser Annika Strandhälls budskap .. ”vårdens problem har inte något att göra med det svenska flyktingmottagandet. Det är det stora antalet äldre som är anledningen till kostnaderna i vården”.

Vi har en snabbt åldrande befolkning i Sverige. Medellivslängden ökar med 3,5 timme per dygn och vi har ett större antal kroniker med livslånga relationer till sjukvården i dag än för 30 år sedan”.

Jojomensan .. ingen behöver sväva i tvivelsmål om vilken grupp som kommer att få erfara att ”det händer saker” om Socialdemokraterna får majoritet i valet.

Någon ny form av beskattning är nog också en ”sak som händer” om Stefan Löfven får som han vill. På något sätt måste ju de senaste årens förpliktelser betalas. En ”grej” kan ju vara en ny form av fastighetsskatt? Eller en Internetskatt för att få tillgång till det fria ordet på sociala medier?

Det är ingen brist på ”grejer” och ”saker” som hänt under den senaste mandatperioden, men om inte en majoritet av väljarna lider av någon form av politiskt självskadebeteende är det väl ingen risk att Socialdemokraterna får egen majoritet i september?

Det säkraste sättet att undvika att ”det händer saker” som gör att vi får ”se på grejer” är att se till att de inte ens får majoritet tillsammans med något av de andra vänsterpartierna – miljöpartiet, vänstern och centern.

Men det ska bli intressant att se hur många som är så nyfikna på Stefan Löfvens ”grejer” att de bara måste se om det ”händer saker” när de får se dem.


4 kommentarer:

 1. Hej.

  En skatt som har direkt koppling till vad den sägs krävas för accepterar vi kanske inte med glädje men vi förstår nödvändigheten - ett allmänt offentligt gemensamt finansierat vägnät av god kvalitet exempelvis.

  Socialdemokraterna visste detta en gång, men ansåg att skatt inte måste vara förenat med vad staten använder de beslagtagna pengarna till; inte heller måste skatten tas med medborgarens godkännande eller ens nytta.

  Skatt till polis, försvar, viss vård, vägar, och grundläggande infrastruktur. Skulle skatterna anpassas efter just gemensamma grundbehov skulle de kunna vara lika låga som före sextiotalet.

  Men då krävs politiker som verkställer folkets vilja - inte dagens landsförrädare.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med till 100% ;men tyvärr finns inga såna politiker i dag.

   Radera
 2. Grejen med (s) grejer verkar ju vara att de ska hända SEDAN, någon gång? Och när så "någon gång senare" tills sist anländer brukar få resultat som kan vägas eller mätas finnas..

  SvaraRadera
 3. Lever inte DÖ kvar i högsta grad? Varför lägger inte annars Alliansen en motbudget till alla budgetar som de kallat skadliga?

  SvaraRadera