söndag 8 april 2018

Hur trovärdig är Stefan Löfven?
I DN säger statsminister Löfven att .. fler måste lämna landet, så att vi är säkra på att de som har fått ett nej lämnar landetDe som har fått nej måste lämna landet. Annars har vi ingen trovärdighet i flyktingmottagandet. Vi måste i alla fall ha koll. Vi måste flytta fram positionerna så att vi är säkra på att de som har fått ett nej lämnar landet.

Det verkar faktiskt som om han vill att de som har fått nej måste lämna landet?

Eller?

Ungefär samtidigt skriver Widar Andersson(S) i Folkbladet .. Trovärdigheten i asylmottagandet står på spel, samtidigt som han hänvisar till en dom om utvisning gällande en man som intill alldeles nyss satt i förvar för att avvisas till Afghanistan. 

Ingen myndighet vet vem han är. 

Flera olika åldrar och historier har passerat under de år då mannen fått avslag efter avslag på sina asylansökningar.

Mannen i fråga, som alltså fått ett nej, har dessutom gjort sig skyldig till sexuellt ofredande av en 14-årig flicka. Enligt domen begicks brottet på Svenska kyrkans konfirmandläger i Söderköping där mannen deltog som ”assistent”. 

Men han är högt älskad .. ja, nästan dyrkad .. och varmt uppskattad av kvinnorna i gruppen #jagärhär som hävdat hans oskuld och grovt och hårt attackerat den försigkomna 14-åringen och hennes mamma som, utan att tänka på följderna för gärningsmannen, anmälde övergreppet.

Trots den tidigare domen och med tanke på att ingen vet vem han egentligen är har domstolen upphävt utvisningsbeslutet och beviljat uppehållstillstånd i tre år, flyktingstatusförklaring och resedokument. Detta till trots att domstolen instämmer med Migrationsverket om att ”A” varken styrkt eller gjort sin identitet sannolik.

Men med hjälp och stöd av sitt nätverk har nu mannen plötsligt blivit kristen? Åtminstone på pappret, och nu hotas han till livet om han tvingas återvända hem till sin muslimska familj?

Sista chansen att överklaga domen till Migrationsöverdomstolen är nu på tisdag 10 april. Jag hoppas verkligen att Migrationsverket lämnar in en överklagan .. skriver Widar Andersson och avslutar sin krönika med .. 

I min värld krävs det mycket starka skäl för att en man vars identitet inte går att styrka och som dömts för sexualbrott mot barn ska ges uppehållstillstånd i Sverige. Det kanske finns sådana skäl; kanske inte. Migrationsdomstolens domskäl ger ingen vägledning i frågan. Därför bör domen överklagas till Migrationsöverdomstolen. Den politiska trovärdigheten står på spel.

Jag är helt enig med honom och om, vilket är det troligaste alternativet, Migrationsverkets gynnande nya dom inte överklagas utan vinner laga kraft, så anser jag också att regeringen i största allmänhet och Stefan Löfven i synnerhet fullständigt saknar trovärdighet när de talar om trovärdighet, kontroll (koll) och ansvarstagande i flyktingpolitiken.

Eller för att uttrycka sig med regeringschefens egna ord .. då är det bara käbbel, bara käbbel, inte okej eller acceptabelt alls!6 kommentarer:

 1. Varken Stefan Löfven eller Vidar Andersson har nåt att säga till om.Migrationsverket är ju en Militärjunta som tagit makten och gör som dom vill?
  Eller ?

  SvaraRadera
 2. De s k ensamkommande flyktingbarnen är det största bedrägeri som Sverige har utsatts för.
  Ekonomiskt, socialt och kulturellt Detta hotar hela vår demokrati.

  SvaraRadera
 3. Löfven har väl idag samma trovärdighet som en gång Ygeman, kedjade vid V och MP som de är. Efter valet, när S måste bjuda högst till SD för att behålla makten, kan det bli andra tongångar. Jag är dock rädd för att vägen från prat till verkstad är lång, med tanke på antalet identitetspolitiskt skolade roddare som sitter och ror baklänges med full fart i S.

  SvaraRadera
 4. hahaha, löfven har ingen som helst makt vare sig i landet Sverige eller inom sossepartiet.
  han är en dum megafon för andra krafter(personer med en annan agenda). hans babbel och käbbel är inget att bry sig om. han står där och blåljuger, latmasken som sabbade ackordet, så han petades undan av Hägglunds till fackexpeditionen till arbetskamraternas lättnad.
  har ni aldrig tänkt på att propagandan aldrig någonsin ever tar upp steffes tid på Hägglunds mekaniska?

  SvaraRadera
 5. (s) har pratat mycket, väldigt mycket. Tror de inte att trovärdighet börjar med "görandet"? Finns det någon som förknippar befintligt (s) med "att få något ur händerna"?

  SvaraRadera
 6. Svenska socialdemokrater har problem med svenskarna, de flesta har inte gått på folkhögskola och lärt sig tycka rätt. Därför krävs ett budskap som låter SD, men det praktiska utövandet av makt är fortfarande MP.

  SvaraRadera