lördag 7 april 2018

Bigge(s)t LO-ser.


Jag var dum nog att klicka in på Youtube och LO:s senaste bidrag i valrörelsen och blev så chockad att jag avhållit mig från internet mer eller mindre i en vecka.

Eller chockad och chockad? Det var väl mer en känsla av avsmak och äckel som åstadkom chockkänslan, tror jag.

I mina ögon är det värsta med den här filmen att den finansieras av en rörelse vars medlemmar till mer än hälften tillhör de partier som filmen vänder sig mot. Medlemmar som till död och pina inte vill ha kvar den regering som LO propagerar för och strösslar deras pengar över.

Att innehållet sedan är bortom fake news och all anständighet när den på ett osmakligt baktalande, falskt och lögnaktigt sätt skildrar en påhittad verklighet var väl inte mer än förväntat, även om jag aldrig någonsin sett något så påkostat utföras på en så låg nivå.

Jag skäms. Jag ställföreträdande skäms för LO, för Socialdemokraterna, för svensk politik och för vänsterrörelsens panikartade desperata sätt att försöka skrämma och lura okunniga, rädda människor att greppa efter ett icke-existerande halmstrå.

För det är inte Moderaterna eller något annat borgerligt parti som aktivt och målinriktat har arbetat för att försämra villkoren för de svagaste i samhället de senaste 4 åren. Att funktionshindrade inte längre har rätt till samma levnadsvillkor som andra, att fattigpensionärer hamnar på gatan, att psykiskt sjuka förvägras sjukpenning eller behandlas på ett sätt som i bästa fall gör dem sämre och i värsta fall gör att de dör, att hemtjänsten inte längre står för trygghet utan för det helt motsatta för många, det är också något som den sittande regeringen får ta ansvar för.

Att våldtäktsmän får inga eller milda straff, att brottslingar som vistas här inte utvisas och lagen inte gäller lika för alla, att människor som vistas här illegalt får försörjningsstöd som är skattefinansierat av människor som sedan desperat försöker få hjälp och stöd till dementa anhöriga som lever i misär eftersom kommunen inte har råd att ge dem den hjälp de behöver, det beror inte på att regeringen har motarbetats av något eller några andra partier.

Det vore smakfullt om LO och Socialdemokraterna kunde komma till insikt om att människor hellre röstar på ett parti som presenterar trovärdiga lösningar på deras och landets problem i stället för att använda andras pengar till att skyffla skit över meningsmotståndarna utan att presentera ett enda trovärdigt alternativ.

Oavsett hur det går i valet så kommer Socialdemokraterna att vara 2018-års Bigge(s)t LOser.

Om de lyckas klamra sig kvar vid makten med hjälp av dem som till äventyrs trodde på budskapet att borgerligheten skulle att göra precis det som regeringen gjort de senaste åren, dvs försämra villkoren för de lågavlönade, sjuka, funktionshindrade och äldre, kommer att inse att de blivit rejält förda bakom ljuset och om de förlorar så beror det på exakt samma sak.

I valrörelsen 2014 skrev jag .. vinner sossarna så förlorar de partiet. I år dör socialdemokratin i den form den tidigare var, oavsett vad som händer.

Det är det vi ser när vi ser LO:s senaste bidrag i valrörelsen.

Internet är inte en trevlig plats just nu. Till stor del beror det på paniken över de vikande siffror i statistiken och vänsteraktivisternas aggressiva försök att vända situationen genom att attackera, idiotförklara och underskatta de väljare som ser tomheten och handlingsförlamningen bakom löftena.

De problem som Sverige har i dag kan ingen lösa genom att begrava dem i väljarnas pengar.

Det som saknas är ett starkt ledarskap och en tydlig genomförandeplan. För finns det inte tillräcklig kompetens för ett fungerande rättssystem, inga poliser, inga sjuksköterskor, inga läkare, inga äldreboenden eller saknas andra viktiga delar i välfärdssystemet så spelar det ingen roll hur många miljoner eller miljarder som regeringen lovar i valrörelsen.

3 kommentarer:

 1. Hej.

  Den kompetens du efterlyser i sista stycket är på väg bort, tack vare skolan i hög grad, men också tack vare en allt slappare förvaltning.

  Att återställa det är inte möjligt med lämpor.

  Ett helt folk har förlorat sin själ och sina ideal - den synnerligen framgångsrika kombinationen av etniskt homogen befolkning, lutheransk arbetsmoral, och förkristen hederlighet.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 2. Varför verkar det som att (s) "inte förstår" att det INTE är artigt applåderande (s)-ledarskribenter som avgör riksdagsvalet i höst? Det gör de väl helt självklart? Visst finns väl de insikterna? Eller så tror herrarna & damerna att val kan vinnas utan att föra populär politik eller utan att föra politik alls? Har de fått för sig att svensk socialdemokrati har ett bottenläge på ca 30%, naturen & ödet garanterar detta..?

  SvaraRadera
 3. Hej! Årets val kommer att bli avgörande! Får inte vi nettobetalare ta del av välfärd som vi förväntar oss, kommer många att emigrera! Och valrörelsen kommer att bli smutsig, som aldrig förr! Jag ska rösta på SD och ge möjlighet att bevisa alternativ politik, för alla andra partier agerar på samma sätt!

  SvaraRadera