Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

onsdag 20 april 2011

I Håkan Juholts Sverige ..

.. kommer ALLT att bli ljust och vackert!!


Det ska byggas mer lägenheter, rustas upp lägenheter och betongen ska blomstra och konkurrera ut tv-seriens Solsidan som statusboende. Man ska "investera i bra bostäder för vanliga människor" .. det vill säga människor som MÅSTE bo i storstadens innersta kärna eller närområden.


För dem som helst vill undvika storstäderna helt och hållet ska den dumheten förhindras genom att de tvingas passera GENOM staden i stället för att enkelt kunna ta sig FÖRBI. Men innerstadsmiljön ska det naturligtvis värnas om, vilket skapar ett problem som det ska bli intressant att se hur det nya oppositionsborgarrådet Karin Wanngård tänker lösa?? Kanske knycker hon Yvonne Ruwaidas förslag om nattliga tunnelbanetransporter av varuleveranser inom tullarna??


ALLA barn ska få eget rum för läxläsning .. vilket ger en intressant fördel i bostadskön för flerbarnsfamiljer.


ALLA ungdomar ska ha rätt till en egen lägenhet medan de väntar på de högavlönade, intressanta jobb som de VILL ha men inte KAN få .. sk "mis(s)matchning" ..och slippa trängas med föräldrarna. Vi ska INTE "slussa ut massor av arbetslösa ungdomar till skitjobb" utan i stället motivera de mest omotiverade att satsa på utbildningar som de är lika ointresserade av som att ta ett vanligt "skitjobb" .. som med fördel kan utföras av deras föräldrar eller arbetskraftsinvandring.


Kostnaden för att storstadsmänniskan ska ha riklig tillgång på bostäder till en rimlig kostnad och med gott om utrymme för samtliga familjemedlemmar samt nära till allt och en bra miljö inom stadsgränsen .. ska inte längre betalas av de RIKA??


Jag häpnar!!!


Ljuset har tänts i det innersta rummet hos socialdemokraterna. De RIKA .. det är ju människorna som utan att blinka kan ta sitt pick och pack .. eller sina investeringar, företag, arbetstillfällen, skatter och förmögenheter .. och flytta till ett annat, lite förmånligare land. SÅ kan vi inte ha det .. och det har Håkan Juholts nya rådgivare Marika Lindgren Åsbrink förstått och hon vill i stället ha en FETARE fastighetsskatt.


"Jag tycker att fastighetsskatten är en av de bästa skatter som finns" .. säger hon och menar att huset kan vi inte ta med oss, utan villaägarna tvingas att antingen betala sina skatter eller lämna över bostaden till någon annan, mer penningstark köpare. En raffinerad form av utpressning .. BETALA, eller SÄLJ!!!!!


Jag häpnar!! Ska de RIKA få köpa de vanliga människornas fastigheter när skatten ska höjas så att det kan byggas bra lägenheter till de vanliga människorna som inte längre har råd att bo kvar i sina hus .. som de inte kan ta med sig om de vill lämna landet på grund av för högt skattetryck???


Tält .. eller husvagn?? Går det bra .. för vanliga människor som inte vill bo i lägenhet .. i innerstaden??
Expr., Expr., Expr., Expr., AB, AB, SvD, DN

4 kommentarer:

 1. Själv spyr jag på hela tanken att jag ska betalar skatt för att ha ett tak över mitt huvud (gör man även om man bor i hyreslägenhet, bara att det tar sig from av ökad hyra). Det är ju inte precis så att dagens människa skulle överleva särskilt länge utan bostad. Jag betalar dessutom skatten med mina netto pengar, dvs redan skattade pengar.

  Ta ut skatten på inkomst av fastighet så kanske hyrorna skulle ha mindre attraktion till att höjas.

  SvaraRadera
 2. Men vad fan ska vi göra då? Välfärden havererar på grund av akut bristande resurser, allt fler människor går arbets- och bostadlösa, fattigdomen brer ut sig och arbetsvillkoren försämras.

  Och vi får inte använda de resurser som finns eftersom rika, snåla as kanske flyttar utomlands då. Vad är detta för daltande?

  Jag mår uppriktigt talat illa. De fattiga får man sparka på tills de avlider, men tillbaka lite av de förmögenheter som de borgarna roffat åt sig så är det STÖLD och rena rama Stalin-fasonerna.

  Samhället ska väl vara till för alla och inte bara enstaka särintressen? Om borgarna inte trivs så kan de väl flytta till Ryssland, men resurserna stannar här!

  SvaraRadera
 3. Söta Alex vilka borgare menar du och var är det jag som sådan kan roffa åt mig en massa kosing.Vet inte vad jag skulle göra i Ryssland heller med eller utan pengar trots att jag är en vanlig fattig moderat.

  SvaraRadera
 4. Nej alex, välfärden havererar pga av vi inte kan finansiera den längre. Vi kan inte göra det för den har överutnyttjats länge, folk har blivit lata och bekväma och inser inte att det enda som kan göra vi har en bestående välfärd även i framtiden är att se till att de som verkligen behöver hjälp är de som får hjälp, alla arbetar och drar sitt strå till stacken. Vi kan bara garantera en framtida välfärd genom garantera livskraftiga företag, attrahera investerare osv.

  SvaraRadera