Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

fredag 8 april 2011

Taking Care of Business ..

.. TCB kallades Elvis Presleys inre cirkel, även kallad the Memphis Maffia.


Jag undrar vad Håkan Juholt komer att kalla sin inre cirkel som nu verkar vara komplett? THA .. Tar Hand om Affärerna?? THP .. Tar Hand om Politiken?? THS .. Tar Hand om Sossarna?? Eller THHJ .. Tar Hand om Håkan Juholt??


Elvis lät göra halskedjor med TCB-emblem som hans gäng och livvakter fick bära .. jag undrar om?? .. men, nej .. det törs han nog inte??


Jag vet inte mycket om dem som kommer att Ta Hand om Affärerna i sosseriet nu framöver. Många av dem har till min förvåning varit aktiva politiker i evigheter .. men när jag googlar är det inte mycket som fångar uppmärksamheten .. de har stretat på i det tysta verkar som.


Ordförande Juholt verkar vara en fullblodstaktiker som skaffat sig både livrem och hängslen genom att välja medarbetare som har alla åsikter .. så att alltid någon har rätt åsikt oavsett vad han själv tycker?? Och det kanske inte har med saken att göra men som väljare .. och kvinna .. tyckte jag att det var intressant att se att han verkade tycka att det var fullständigt normalt att ha en kvinna vid sin sida som oupphörligen ömsom kliade och ömsom smekte honom i väntan på det Stora Ögonblicket på sossekongressen .. samt matade honom från en tallrik medan han samtalade och mottog gratulationer!!


Min egen man hade svimmat eller skämts ihjäl om jag "mammat" honom offentligt!


Fast det vet jag ju inte säkert, eftersom jag inte ens gör det privat? Han kanske skulle gilla det???? Jag måste fråga när han kommer in.


Fast det ger ju en intressant tanke när den nya gruppledaren, Carina Moberg, presenteras av AB som "något av en hönsmamma"? Men mammarollen ska inte underskattas .. och nu får vi en alldeles egen mammafigur att förhålla oss till. Tack och lov så är hon inte en nybliven mamma till ett eget barn .. för då hade hon nog inte kommit på tal.


Vilket för tanken till Veronica Palm, som utsetts till ordförande i civilutskottet. Om henne vet jag inte mer än att hon vill ha förmögenhetsskatt och anmälde Toys R Us till Näringslivets etiska råd mot könsdiskriminerande reklam, med anledning av att deras julkatalog som hon upplevde gav signaler om att pojkar var pirater och flickor var prinsessor. "Här får pojkar veta att de inte ska ha klänning på sig" och "Jag skulle inte skämmas om min man gick till jobbet i klänning" är uppskattade uttalanden på bl.a Flashback.


Men Carin Jämtin .. HON har i alla fall varit väl synlig och är känd av de flesta. Butler i tunnelbanan, könsneutrala toaletter, skoluniform, och matlådor till familjen som kan inhandlas på dagis .. om inte Butlern har tid.


Peter Hultqvist blev talesperson i försvarspolitiska frågor och sörjer den förlorade allmänna värnplikten. Det gör i och för sig inte Håkan Juholt, som tror att frivilligheten är här för att stanna .. åtminstone gjorde han det för någon dag sedan i ett nyhetsinslag på tv. Peter Hultqvist är rädd för att frivillgheten kommer att innebära att försvaret kommer att reduceras till ett gäng MÖP!!


MÖP .. är INTE en Evis-symbol om nu någon trodde det, utan betecknar en militärt överintresserad person .. en miltärhuligan kort sagt.


Med MÖPARNAS intåg i försvaret försvinner "ett av de sociala kitten som hållit samman vårt land" och "inom några år är risken stor för att försvaret har fjärmats från folkligt intresse och engagemang", skriver den nye talespersonen.


Nu vill jag kanske inte påstå att jag känner någon som upplevt sig särskilt sammankittad, försvarsintresserad eller engagerad tack vare den allmänna värnplikten?? De flesta jag känner har faktiskt försökt slingra sig ur den .. men vi får väl se vad som händer??


Tommy Waidelick, den ekonomiske talespersonen, gillar Anders Borg och verkar stå för allt som de andra INTE står för och ordförande Juholt själv kanske är emot eller inte, beroende på hur man ser det? Spännande ställningstaganden och diskussioner väntar och jag hoppas verkligen att vi vanliga gräsrötter få ta del av hur de tänker .. eller inte tänker .. eller nå´t??


Så kom då till slut den sista pusselbiten .. Jennie Nilsson, ny ordförande i riksdagens skatteutskott .. som med sina 39 år äntligen fick representera dem som är under 40 år i partiet. Hon gillar INTE Anders Borgs sätt att sköta finanserna! År 2009 var hon .. i motsats till Tommy Waidelich .. starkt kritisk mot Alliansens sätt att möta den ekonomiska krisen och ansåg att Sverige borde satsa sig ur eländet .. precis som USA. Med facit i handen så kanske det var tur att hon inte varit i närheten av den här posten tidigare.


Ett kul gäng verkar det bli i alla fall. Ett Elvis-fan som är rätt oenig med sin "maffia" om det mesta men kan räkna med att bli "hönsmammad" även på arbetstid och inte kommer att möta några fördomsfullt lyfta ögonbryn, om han tillsammans med de övriga grabbarna bestämmer sig för att bära klänning på jobbet.


Vi kommer inte att få höjda skatter .. eller inte såååå mycket höjda skatter, kanske ytterligare jobbskatteavdrag .. eller inte, eventuellt förmögenhetsskatt .. eller inte, allmän värnplikt igen .. kanske .. eller kanske inte, rutavdrag .. fast i annan mer jämlik form och ungefär samma ekonomiska politik som nu .. fast GENERÖSARE. Det blir kanske också lite spännande konkurrens i livsmedelsbranschen från vårdsektorn och hushållsnära tjänster i samband med satsningar på infrastrukturen .. vilket kommer att ställa hårda krav på dem som ska sammanställa en budget.


The image is one thing and the human being is another ... Its very hard to live up to an image, put it that way ..


.. sa Elvis Presley angående berömmelse.


SvD, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr., AB

2 kommentarer:

  1. Kusinen från landet8/4/11 13:52

    Absolut, Any, sedan jag började läsa din blogg har jag börjat uppskatta politiken sett genom dina ögon! Själv brukar jag bara bli så TRÖTT på det hela, men du lyckas verkligen sätta fingret på hur underhållande det kan vara!

    SvaraRadera
  2. Hehe! Var inte ett av klagomålens på förra s-ledningen att de var för otydliga? Hur tycker de att de är nu då?

    SvaraRadera