Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

lördag 9 april 2011

Modebloggarkloner.

I mars 2008 skrev jag ett inlägg om Blondinbella-kloner. Jag vill minnas att orsaken var att Liza Marklund uttryckt sig positivt om unga bloggande kvinnor och att jag var fullständigt överens med henne. Det var kul att se unga tjejer koppla greppet om en ny marknad, men jag saknade nya infallsvinklar och tjejer som insåg att marknaden ganska snart skulle vara mättad.


Jag tänker likadant i dag. Det myllrar av Kissisar, Paowar och Fokisar samt ett större antal kopior av andra "kända" modebloggerskor som i sin tur kopierar sina företräderskor.


Klimatet har hårdnat .. desperationen är påtaglig .. det finns inte läsare och annonsörer så det räcker till alla klonerna. Tjejerna förstör sina utseenden med onödiga plastikingrepp för att dra läsare till sig, svälter sig eller påstår sig följa märkliga dieter, säger vad som helst för att provocera fram arga läsare samt sänker sin ekonomi för att ständigt kunna visa upp det senaste inköpet och dagens outfit.


"Infiten" är det däremot sämre med .. mycket bilder och väldigt lite innehåll så att säga. En del photoshopar fram rena karikatyrbilder av sig själva .. som de sedan försöker anpassa sig till genom diet och kirurgi.


Men .. marknaden ÄR mättad och snart kommer Big Brother att verka som ett familjeprogram jämfört med vad våra bloggerskor är villiga att lägga ut på nätet för att ragga läsare, annonsörer .. och KÄNDISSKAP!!


VARFÖR är det ingen som är så smart att hon inser att det ligger helt obanad mark framför den modebloggerska som skapar en helt ny infallsvinkel??


Varför vara en kopia när du kan vara ett ORGINAL?????


Det skulle vara både provocerande, roligt OCH läsvärt att följa dagens outfit kopplad till samhällsdebatten och politikens snåriga djungel .. eller en karriärsugen ung bloggerskas framtidsdrömmar och reaktioner på de hinder som är i vägen i form av samhällets alla regler och förordningar .. SAMTIDIGT som hon visade upp de senaste trenderna.


Personliga, respektlösa tankar och reflektioner om det som det övriga samhället hummar så allvarstyngt om.


Flärd OCH hjärna!!


Är det helt omöjligt att förena???


AB, AB, Expr.,

2 kommentarer:

  1. Kanske man skulle starta sin egen lilla modeblogg utan åldersfixering. Det står aldrig i kläderna att "detta plagg bör ej användas av kvinnor över 50" så det kan man ta fäste på - det vill säga skita fullständigt i vad folk tycker. Jag klär mig som jag vill. Idag var jag till vår Biskop (med hundra andra) och fikade. Min outfit bestod av mina störtläckra jeanstight som jag köpte i London, de har fjärilar som består av broderier och paljetter i på bakfickorna.T-shirten med neondödskallen gick exakt i färgerna på mina blommiga basketkängor. För att piffa upp sammetskavajen som jag bar invigde jag min lila fjäderboa också från London. Jag trivdes , kände mig snygg och Biskopen såg ut att vara glad att jag kom dit och den gamle gynekologen som är en bit över 80 han sa att det är roligt med en kvinna som vågar visa att hon är en kvinna.Den kommentaren skall jag gotta mig åt länge. Fast på onsdag har vi föredrag så då åker de blommiga tightsen på,de chockrosa stilettosarna och en lika chockrosa top. Jag tänker slå omvärlden med häpnad - utan Socker-Connys schysta järnrör.

    SvaraRadera
  2. PS Vår Biskop har ALDRIG varit gynekolog utan den mannen tillhör stadens honoratiores(gynekologen alltså) och han var där och drack kaffe. Tänk vad man kan snurra till det med lite syftningsfel och meningsbyggnadsfel. Två herrar rör det sig alltså om.

    SvaraRadera