Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

onsdag 6 april 2011

Vilken ryyysare!!

Direktsända, politiska tv-debatter är nog bland det tråkigaste som finns. Att ställa upp två representanter från var sitt "lag" och sedan ta ett steg tillbaka och beordra .. DEBATTERA!!! .. vad kan det bli annat än ett oavbrutet upprepande av partibundna floskler?

Men redan nu kan vi urskilja den som vi förmodligen kommer att må illa av att höra år 2014 .. "klimatsmarta lösningar"! .. för det var det mantra som Tommy Waidelich hade tränat in mest.

Men jag .. jag förlorade fokus redan från start när debattörerna presenterades. Anders Borg fick etiketten Bankman och Finansminister och Tommy Waidelich presenterades som Politiker och Brevbärare.


BREVBÄRARE!!!


Jag fick rysningar över hela kroppen och tänkte på vad min egen brevbärare skulle ta sig till om han plötsligt fick finansministerposten inom räckhåll!!!


HUNDSKATT .. naturligtvis!!


För alla har vissa saker här i livet som bara måste göras. Om man inte utför dem så kommer hemska saker att ske och olycka kommer att drabba hela familjen för evinnerliga tider .. tänker våra hundar när de ser vår brevbärare.


Han upplevs som en skum typ! Nästan varje dag kommer han, stannar vid vårt staket, fibblar med en låda och åker vidare. Men aldrig blir han insläppt! Detta måste innebära att han är FARLIG och att familjen måste FÖRSVARAS!!


Ansvaret vilar tungt på våra hundar. Varje dag väntar de tålmodigt tills postbilen kommer och så jagar de bilen längs med hela staketet, våldsamt skällande. För i deras verklighet skulle vi bli fullständigt invaderade av brevbärare om inte de fanns.


Nu får en brevbärare chansen att ge igen .. och vad är då naturligare än att införa den gamla hederliga hundskatten .. tillsammans med allt annat förlegat som ska gå en ny vår tillmötes??


Och när jag tänkt så långt var "debatten" nästan över ... men jag tyckte att han klarade sig hyfsat Tommy Waidelich. Han var förlamande nervös, klamrade sig fast vid sina inövade mantran .. men vem hade inte gjort det i hans situation?


Men tv-debatter som bara är till för debattens egen skull .. utan innehåll, mål eller lösningar .. ÄR förlamande tråkiga.


AB, AB, SvD, SvD, DN, Expr., Expr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar