torsdag 23 februari 2012

Åh .. vad jag saknar Håkan Juholt!


Rent personligen, menar jag .. eftersom alla Juholtare, nyheter och förväntningar gav en välbehövlig distraktion från andra mer nedstämmande realiteter.

Jag önskar att det gick att återanvända Håkan Juholt. Inte som politiker utan som allmän entusiastförsäkring eller samtalsuppstartare inom något annat område? För aldrig har väl så många varit så villiga att diskutera politik och samhällsfrågor som under hans korta tid.

Melodifestivalen är ju också något som stelnat och blivit lika trist, toppstyrt och förutsägbart som Socialdemokraterna .. kan inte SVT engagera den förre sosseledaren så att det blir lite sprätt på det hela igen?

Jag tror att det skulle vara omåttligt uppskattat och engagerande .. bort med Christer Björkman och in med Håkan Juholt!! Då lovar jag att ringa och rösta minst en gång varje delfinal.

Eller Kulturnyheterna eller något annat KULTUR-program? Varför inte låta den kulturintresserad Håkan få fria händer i något av dem .. så kanske vi vanliga dödliga får upp ögonen för kulturens förträfflighet och slipper läsa om den i lååååånga krystade, märkligt hopvirkade debattartiklar?

Men för att återgå till sossarna så är ju Stefan Löfven ingen Juholt precis.

Det verkar inte vara många som har någon större längtan att diskutera varken politik eller samhällsfrågor efter att ha hört Löfven intervjuas eller gjort ett uttalande vad jag har märkt?

Han påminner mig om någon???

Jag har funderat och funderat sedan han blev vald ... VEM kan det vara??

Det är något över hela hans uppenbarelse? .. ögonen? .. sättet att tala??? Men VAD är det? VEM är det?

Och så kommer jag på det!!

På mitt skrivbord ligger min husbibel .. I-ors Dysterbok.

I-or .. naturligtvis!!

Ser ni det också? Stefan Lövfen är den perfekta I-or .. lite sävlig, lite sorgsen, lite tillbakadragen, lite grå och väldigt anspråkslös.

Jag slår upp ett I-or citat på måfå och får upp detta .. Om nån vill applådera, sa I-or när han hade läst upp detta, så är rätta stunden inne nu.

Alla applåderade.

Tack, sa I-or. Lika kärt som oväntat, även om det var en smula glappande i klappandet.

En smula glappande i klappandet blev det tydligen också när Stefan Löfven presenterade sin laguppställning. Österberg var inte precis vad vänstersossarna jublade över .. mannen som satte kniven i ryggen på Juholt .. han får INTE bli talesperson i näringsutskottet utan får nöja sig med att få sitta kvar där han sitter.

Men för övrigt så lägger dammet över det socialdemokratiska partiet igen. Vi känner igen oss och de nyheter som "skräller" i tidningarnas rubriksättning gör att åtminstone jag tror att vi kommer att få göra det i fortsättningen och en lång tid framöver.

De stridbara och framtidsinriktade sossarna som kom med idéer, talade om förnyelse och högt i tak .. de har inrättat sig i ledet, sitter i båten, tycker att gammal är äldst och plockar upp sina gamla karriärambitioner.

En ny ekonomiskpolitisk talesperson, som är plockad direkt från överdirektörstjänsten på Skatteverket ger väl också en fingervisning om att vi .. äntligen .. ska få veta varifrån pengarna till den ännu okända politiska visionen ska tas?

Men den dagen den sorgen, som det här misshandlade citatet får illustrera ...

Socialdemokraterna är precis som älskande elefanter.
Allt försiggår på ett mycket högt plan,
en massa damm virvlas upp,
men man får vänta i åratal på resultatet.

8 kommentarer:

 1. "Löfven kommer sopa mattan med Reinfeldt". Har vi hört den förrut?

  Är det bara jag som suckar och tar mig för pannan när sådana kommenater kläcks? Är det nån jävla idol-tävling eller handlar det om Sveriges framtid?

  S, V och MP har alla nya partiledare som ska visa var skåpet ska stå och som skal visa sina medlemmar att man minsann inte tänker vika en tum. Det ska bli spännande att se om de vågar sig på ett nytt samarbete. Eller så får vi se helt nya konstellationer. En S&M regering hade väl varit sdkoj?! *:-D

  Det som slår mig är hur en ny partiledare kan trolla bort alla problem som bubblade upp till ytan innan. Nu är allt glömt och förlåtet. Hur ser det ut om 10 månader? Rasar falangstriderna igen? Eller har ligger S kvar under 30% med väljarförluster till V, MP och SD?

  Jag förstår att många tycker Löfven är en bra person på den posten, men att S ökar med drygt 4%bara för det verkar konstigt. Är folk så jävla dumma att de inte väntar och ser vad de får? Inte för att jag menar att han skulle nödvändigtvis vara lika usel som Juholt, tvärt om det, tror jag absolut inte. Han kan defenitivt få till en bra diuskussion om än det ena än det andra så att inte Reinfeldt & Co somnar helt.

  Sjöstedt är ju bra mycket mer sympatisk än Ohly, som bara var dryg och betedde sig som en barnrumpa. I Hübinett härom kvällen svarade han som om han vore Sosse, dvs. inte alls så långt till vänster som man hade kunnat vänta sig. Vad gillar vänstern inom vänster det?

  Ett fjasko för S är ju misstroendeomröstning för Kristersson. Ska man peka finger åt honom när man själv försöker få in sin partiledare "köksingången" i riksdagen, bara för att man inte lyckades hitta någon kandidat bland de 110 ledamöterna? Dessutom hade väl Kristersson på sig fram till 1 Mars att ändra lagtexten? Hans uttalande är arrogant, inget snacka om saken, men lite mer kan man önska av sina folkvalda, att de håller reda på datum.

  SvaraRadera
 2. För det uppenbart förvirrade så vill jag påpeka att Moderater och Socialdemokrater är sina totala motsatser. Socialdemokrater bygger välfärd och Moderater hatar välfärd över allt annat då det betyder att även rika måste bidraga. Finns inga större motpoler än dessa två. Genom att hävda att det vore bra att kombinera dessa två så bevisar man att man inte har grundläggande kunskaper för att ha rösträtt.

  SvaraRadera
 3. Som jag ser det så är det precis tvärtom. Moderaterna bygger välfärd med betoning på bygger. Sossarna tror de bygger välfärd när de själva verket monterar ner landets välfärd, sakta men säkert knäcker konkurrenskraften och driver kapitalet från landet. De som tjänar på sossarnas sk. välfärdsbygge är de egna köttgryte-politikerna och några få men högljudda särintressen.

  SvaraRadera
 4. I min hemkommun skall Anders Johansson (S) bygga välfärd valåret 2014. Han skall nämligen bygga yterligare ett badhus för 200 miljoer kronor.

  Ursprungsplanen var att rusta det befintliga, det skulle kosta 30-40 miljoner men i stället valde de att göra en liten upprustning för 5 miljoner och att bygga helt nytt.

  Slutsats, man kunde ha gjort vad man ville för 30-40 miljoner, i stället skall man dels rusta lite gran det gamla för 5 miljoner sedan skall man bygga ytterligare ett.

  Det är välfärd det!!

  /Henrico

  SvaraRadera
 5. Kusinen från landet23/2/12 18:34

  Any, jag måste hålla med om att politiken var betydligt mer underhållande innan Juholt avgick!

  SvaraRadera
 6. @Anonym 16:00: Ditt arroganta sätt att kommentera säger mer om din egen syn på demokrati än om någon annan borde ha rösträtt eller inte. Det är tragisk med en sådan fientlig inställning till sina medmännsikor.

  SvaraRadera
 7. Löfven är bra och han snuddade vid mitt arbetsområde innovationer och gjorde det bättre än Annie get your gun Lööf som endast kan spotta ur sig floskler.

  Dock så av en slump slog jag på TV just som de presenterade laget och det är som om de gått i baklås eller att man själv blivit tillräckligt gammal och cynisk men inte såg det ut som ett vinnarlag inte.

  Så när valet 2014 närmar sig och väljarna synar alternativen så vinner igen alliansen tror jag. Dock så måste de börja spotta upp sig och ramla i arrogansen fälla ( Reinfeldt och Kristersson ).

  SvaraRadera
 8. I varje politisk debatt förekommer uttrycken från S:"Nu skakar Alliansen av rädsla....nu är Alliansen skräckslagna...nu får Alliansen/Reinfeldt starkt motstånd osv, osv." Tror att Reinfeldt och övriga i Alliansen välkomnar en alert opposition som bjuder motstånd och utmanar. De blir snarare skarpare och ställer sig på tå och gillar läget och darrar inte en tum på manschetten när oppositionen startar den unkna socialistiska retorikmaskinen. Ser fram emot när sossarna får upp ögonen för att det nya S-gänget Löfvén et Co anpassar sin politik till höger. Därtill är de nödda och tvungna för att vinna val.

  SvaraRadera