torsdag 23 februari 2012

Glädje smittar ..

När Daniel ställde sig framför de samlade journalisterna och, med hack i rösten, meddelade ...


I morse klockan 04.26 föddes en 51 cm lång och 2380 gram tung och väldigt söt prinsessa


 .. så var det väl ingen som tvivlade på att det var en mycket rörd, lycklig och omtumlad nybliven pappa som vi hade framför oss.


En pappa med "känslorna all over the place".


Jag är inte särskilt royalistiskt .. men i det ögonblicket var Daniel alla pappor som för första gången upplever undret i att bli förälder och Victoria med sin nyfödda dotter i famnen alla mammor som glömmer världen runt omkring sig i stum förundran i mötet med sitt förstfödda barn.


Jag har ingen personlig relation alls till det här föräldraparet .. men glädjen över ett nyfött barn är så ren och lämnar ingen oberörd, smittar och väcker minnen av egna lyckokänslor så jag kommer på mig själv med att gå omkring med ett leende på läpparna.


Så då är det kanske på plats att utbrista i ett .. Grattis Victoria och Daniel och grattis alla ni andra som blivit föräldrar nu och nyligen. 


Livet kommer aldrig att bli sig likt igen .. för nu har någon annan huvudrollen i era egna liv!


ABAB, AB, AB, AB, Expr., Expr., DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD,

1 kommentar:

  1. Det är förmodligen inget ovanligt men jag minns fortfarande känslan när mina två barn föddes. Glädjen och oron över hur det skulle gå när sonen föddes för snart 36 år sedan. Och den helt oförställda glädjen när dottern helt komplikationsfritt föddes för snart 33 år sedan. Den där bubblande känslan i bröstet försvinner nog aldrig. Jag kan känna den än idag när jag ser dem. Jag träffar ju dem inte så ofta eftersom vi bor så långt ifrån varandra. Därför blir det lite känslosamt varje gång vi ses.

    SvaraRadera