Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

tisdag 14 februari 2012

Amanda Schulman tar fighten för ett nytt kvinnoideal!

Det är inte lätt att vara kvinna.

Vi ska vara nöjda med oss själva som vi ÄR .. samtidigt som vi översköljs av bilder som visar hur vi BORDE se ut och tips om vad vi måste göra eller inte göra för att hamna just i den perfekta formen som utmärker en LYCKAD kvinna som är nöjd med sig själv .. precis som hon ÄR?

Det dräller av tips på bantning, dieter, livstilskoncept, sminkskolor, listor på kirurgiska och icke-kirurgiska koncept .. och fyll för all del ut rynkorna med restylan eller slipa av sk*ten med hudföryngrande laser .. och var för all del nöjd med dig själv PRECIS SOM DU ÄR!!

För du ÄR väl .. smal, vältränad, sminkad efter konstens alla regler, ansiktsbehandlad, masserad, insmord och välklädd .. i första hand kropp/yta och i andra hand individ/personlighet?

Det finns så många sätt att bekräfta sig själv som kvinna.

Antingen kan du .. som Amanda Schulman .. blogga om ditt vackra, lyckade liv, visa bilder på "Dagens kläder", där du poserar i halsbrytande, gulliga eller putslustiga positioner, med din smala kropp iförd svindyra plagg som du tvångsmässigt shoppar för att kunna visa dem i dagens "Dagens kläder".

Du kan skriva om mjäll .. "Jag har aldrig haft mjäll i hela mitt liv! Nu kan jag inte tänka på något annat. Jag vill bara boka av alla möten och åka hem och sätta på mig en mössa."

Du kan skriva om ditt känsloliv, det skapar en nära och igenkännande(?) känsla hos läsarna .. "Jag vill alltid gråta på lördagar. Och har jag inget att gråta över letar jag med ljus och lykta för att hitta något."

Eller skildra dina vedermödor i kampen om den rätta må-bra-känslan .. "Jag älskar att gå till frisören! Det är så mycket mer än en ny hårfärg. Det är som att få en andra chans." eller "Då gick jag ut (ur bastun) och smörjde in ansiktet med kaffesump och honung och håret med olivolja.". Sist men inte minst, så bör du visa upp dina PRODUKTER .. "Mitt nya läppglans. Svider i plånboken varje gång, men jag känner mig så fin i det."

Om du inte känner dig som Amandatypen så kanske du kan identifiera dig med Karin Klingestedt i stället?

Hon satsade på Bodyfitness .. en tävlingsform som inte direkt ingår i den kvinnliga tvångströjan av kroppsideal.

Karin gick ner 15 kg och skriver .. "Mitt huvudsakliga mål var då att gå ner i fett och komma till en form som jag trivdes i och kände mig bekväm i. På tre månader hade jag nått min målvikt och jag hade fått den form jag så länge drömt om. Jag var överlycklig! Under denna tid hade dock ett nytt intresse vuxit sig stort - Bodyfitness."

Tyvärr så lät hon sig intervjuas i Aftonbladet .. med bilder och allt och så hamnade hon som avskräckande exempel hos Amanda Schulman, som försöker nischa sig som livstilscoach i en egen liten avdelning, tillsammans med sin syster, på samma tidning.

Hon skriver .. "Jag tycker att den här tjejens kropp var dubbelt så fin innan hon gick ner alla dessa kilon?" .. vilket fick ett hundratal läsare att utbrista i ett unisont .. vad har du med hennes utseende att göra? Vad ger dig rätten att bedöma och objektifiera en annan kvinna?

Karin Klingestedt svarar själv .. "Skäms Amanda Schulman! Jag har ingen uppfattning om Amanda Schulman what so ever, men det som jag tycker är extremt tråkigt är att en vuxen människa, som säkerligen har hundratusentals läsare, skriver ett inlägg där hon har noll kunskap, fakta eller bakgrund och jämför min kropp och vad som är snyggast och får mig att framstå som ett objekt där man antingen ska välja vad som är snyggast – lite mullig, eller en närmare deffad kropp där mitt mål  faktiskt är att tävla?"

Läsarna väntar spänt på en förklaring eller ursäkt, och får .. "Dagens kläder" .. med Amanda i en käck position. Det blir minst sagt upprört i kommentarsfältet.

Amanda går på i ullstrumporna och lägger ut bilder på nittiotalets supermodeller .. se så kurviga och fina de är jämfört med dagens modeller .. "Jag var på modeveckan och såg en del modeller och det såg ut som att de inte visste hur man skrattade eller åt mat över huvudtaget. Och inte heller hade de färgat håret. Råttfärgat och tovigt verkade vara en trend." .. och kommentatorerna får nästan blodstörtning!

DÅ kommer förklaringen .. "Ni blir arga för att jag skriver om kroppsideal, men vet ni vad, absolut ingenting kommer att hända om jag bara är tyst. Så det jag har bestämt mig för att göra är att försöka ändra synen på hur våra kroppar ska se ut. Jag vill lyfta fram de kurviga kvinnorna i min blogg."

Någon formulerar det träffsäkert i kommentarsfältet där h*n jämför Amandas önskan att byta ett ideal mot ett annat, med uttrycket .."Fighting for peace is like fucking for virginity".

Så ha hopp alla ni kvinnor som inte är nöjda med er själva PRECIS SOM NI ÄR .. nu bryter Amanda tystnaden och presenterar ett NYTT kroppsideal som ni kan kämpa för att uppfylla. Ett kurvigt och fint .. precis som på nittiotalets retuscherade bilder av Cindy Crawford och Naomi Campbell!!

Så här frikostigt med dubbelmoral har jag aldrig tidigare fått serverat och så här roligt har jag inte haft på länge måste jag erkänna .. och är det någon som tycker att det här är ett fullständigt meningslöst inlägg så bjuder jag på det, för det tycker nog jag också .. och förmodligen Amanda Schulman också som gör som Malin Wollin och glatt ger sig in i frågeställningen om det verkligen är nödvändigt att fira varandra på Alla Hjärtans Dag.

Men jag har svårt att hålla mig borta från skådeplatsen och nu väntar jag bara på Aftonbladets rubriker som ska marknadsföra Amanda Schulmans fight för NYA kroppsideal och den nöjda, lyckliga kvinnan.

SE PÅ DIN KROPP!! ALLA GÖR DET!!

2 kommentarer:

  1. Jag läser inte A Schulman, men Quetzala Blanco för den där "svärtan" som alla unga kvinnor dras till som malar mot gasolen och för att hon varit i luven på "blondinbella"...Sanna Lundell för det "magra" intellektuella(?) Malin Wollin för det framkrystade bloggande som födkrok,..Laila Bagge som mänsklig netrepernör, Pernilla W som shopoholicens mani parat med käck Sickan Karlsson älsklighet- å "jag samlar minsann ihop till de fattiga- ändå- inläggen....Katrin Zytomierska för "dra åt helvete attityden" å för att hon drar in sitt eget bacon och det rycker okontrollerat i mitt ögonlock då jag läser henne...och för att Paul Ronge tycker hon är puckad och etablerade känd journalism skulle vilja sätta munkavle på henne = 10 -0 till Z förresten=) Magdalena Graaf...å vet du vad? ALLA har sina kroppar som viktigt ämne..jag läser flera "privat"bloggar åxå=)
    Själv hade jag ett långt inlägg igår över glädjen kring en "träning" hehe- en promenad.. å EN kroppsdel= mitt knä. Nog är kvinnor ett rätt navelskådande självpiskande folkslag?

    SvaraRadera
  2. Herre Gud, och jag som springer mellan åttonde våningen och tvättstugan med fett stripigt hår, en svart urtvättad t-shirt, slinkiga byxor och femton kilos övervikt. Menar du att ALLA ser det? Nu vågar jag inte gå ner och hämta den sista tvätten!

    SvaraRadera