måndag 13 februari 2012

Hur man än vänder sig så ..


.. är det svårt att förstå vad de egentligen säger, politikerna?

Stefan Löfven har talat i Agenda och därmed bevisat att han finns och det var ju tur eftersom sossarna lyckades klättra över 2 procentenheter redan innan han bevisade detta faktum.

Håkan Juholt gjorde redan från start sitt bästa att gräva ett avgrundshål mellan sig och Fredrik Reinfeldt för att få en bra position från vilken han kunde ifrågasätta och argumentera mot, mot, mot allt som regeringen gjorde, hade gjort och tänkte göra utan att redovisa något trovärdigt alternativ .. det gick inget vidare vad jag kunde se.

Stefan Löfven gör tydligen det motsatta .. bygger broar till den borgerliga synen på samhället, energiförsörjningen och arbetsmarknaden, fast med en socialdemokratisk lösning väl dold i bakfickan, det vill säga en klassisk, trygg och väl beprövad strategi.

"Det får vi återkomma till" .. sa partiledaren vid "farliga" frågor, och det hördes nästan en samfälld suck av lättnad från partimedlemmarna som nu kände igenkännandets trygghet och svaga applåder från Göran Persson i herrgårdens salong.

Jag var mest nyfiken på om han skulle säga något om Fredrik Reinfeldts utspel om pensionerna, eftersom han tackade nej till att sitta i morgonsofforna i TV4 och SVT när statsministern redogjorde för sin syn på saken. Han fick mycket riktigt frågan och om jag förstod honom rätt när han svarade .. så ser skillnaden ut så här:

Fredrik Reinfeldt menade att de som kan och vill, bör få möjlighet att arbeta längre för att dagens system ska kunna bibehållas. Alltså de som har .. eller kan gå vidare till .. arbeten där de kan arbeta längre tid, bör få göra det .. så att de som inte kan, även fortsättningsvis kan ha samma villkor som i dag? Pensionssystemet ska så att säga fyllas på uppifrån?

Stefan Löfven menar att det är att angripa problemet från fel håll. Det ska inte räknas pengar .. utan arbetade timmar. De som i dag inte arbetar hela sträckan till 65 år ska stimuleras till att göra det, de som arbetar deltid ska sluta upp med det och de som inte arbetar alls ska beredas tillfälle att göra det. Vilket gör att pensionssystemet fylls på underifrån?

Märkligt?

Eller har jag hört och fattat fel?

Högersidan i politiken vill att de med bekväma, högavlönade jobb .. journalister, chefer, tjänstemän osv osv .. ska arbeta längre så att de som inte orkar en dag längre än 65 år ska få samma pensionsvillkor som i dag ..

.. medan Socialdemokraternas ledare säger att alla som i dag inte orkar jobba fullt ut .. sjukvårdspersonal, lokalvårdare, industriarbetare osv osv .. ska stimuleras så att de arbetar fler timmar fortsättningsvis, så att ALLA får samma pensionsvillkor som i dag UTAN att någon behöver jobba längre än till 65 år?

Jag måste ha hört fel?

6 kommentarer:

  1. Är det itne dags för lite nidbilder av Stefan när han petar på skelett och viskar, "upp och jobba nu, lite till kan du allt".

    Jag väntar nu på världens ramaskri från alla som håller på väsntern?

    Hallå????

    /Henrico

    SvaraRadera
  2. Varför får jag känslan av att de båda sidorna bytt plats, ideologiskt?
    Och vem påvisar störst solidaritet med de utslitna, trötta och sjuka?
    Nej, det här begriper inte jag heller.

    SvaraRadera
  3. Det högersidan säger är att massimporten av analfabeter från tredje världen tär allt mer på pensionssystemet.
    Redan idag är snittet för en sådan invandrares inträde på arbetsmarknaden mellan 7-10 år??
    Om en person är 35 år när han/hon invandrar och således kommer i arbete vid 40-45 års ålder.
    Då kan denne med daqens regler ha rätt att plocka ut garantipension + bostadsbidrag vid 65 års ålder på 100.000-150.000 kr/år och kraftigt subventionerad sjukvård.
    Rimligtvis borde ni förstå att det inte kommer gå ihop.
    Att sedan invandrare på ett fullkomligt magiskt sätt inte åldras gör det hela nästa festligt.
    Vi importerar invandrare för att lösa ålderspyramiden, vilket i sin tur ökar behovet av nya invandrare??

    Ska vi behålla dagens generösa asyl och anhöriginvandring så måste vi sänka både soc.bidrag, garantipension och bostadsbidrag + höja avgifterna i vården och avgiftsbelägga skolan.
    Alternativet är ett system som kollapsar under sin egen tyngd.

    Och nej jag är inte rasist däremot realist, alla får gärna komma hit, men de går inte att finasiera mer än en begränsad mängd via skattsedeln,tyvär.

    SvaraRadera
  4. Sossarna var som vanligt snabba att fördöma reinfelts propåer utan att tänka efter först.
    Och visst har sven-erland rätt. En sosse kan aldrig erkänna att ett borgerligt förslag är bra.

    SvaraRadera
  5. Tror inte att du hörde fel, Any. Jag hörde samma sak. Aftonbladet jublar på löpet idag, men det gjorde de även non stop under Juholts första veckor... Hör sas till. Däremot tror jag att LO håller på att bygga upp ett enormt inflytande över svensk politik genom "Lövets" fackliga förflutna. Och det är illa att en intresseorganisation tillåts att ha inflytande på detta sätt!

    Luktar smygskattehöjningar i en aldrig sinande takt om sossarna kommer till makten. För sossarna räcker det inte med världens högsta skatter då det alltid är Herr och Fru Någonannan som skall betala för bidragspolitiken. Alltid mer, aldrig nog! "Åsso tar vi i lite till och så lite till"...! /G

    SvaraRadera
  6. @ Henrico
    Vore inte en mer korrekt bild av Löfven (om vi tolkat honom rätt) vara att han går omkring på BB bland barnen och pekar "vi har problem i gång 5, kan ni ta det?" till barnen om nu S ska gå från andra hållet?

    SvaraRadera