fredag 24 februari 2012

Simsalabim??


Nu är Stefan Löfvens nya lag presenterat och klart och det kommer att bli spännande .. eller rättare sagt märkligt .. att följa riksdagsdebatterna framöver. Det är det nog fler än jag som tycker, eftersom sossarna tar ett "jättkliv" i opinionen och hälften av Juholts opinionstapp har försvunnit?

Fredrik Reinfeldt kommer i framtiden att få debattera med Mikael Damberg som talar för Stefan Löfven som ansvarar för vad Mikael Damberg säger .. och Anders Borg får ta debatten med Fredrik Olsson som talar i stället för Magdalena Andersson som får ansvara för vad Fredrik Olsson säger?

Det får mig att associera till ord som tankeläsning .. "färdigheten att underrätta sig om människors tankar. Tankeläsning kan användas som scenkonst, för att simulera påstått paranormala  förmågor, i lurendrejeri eller i spel som poker" .. eller buktaleri .. "konsten att, med hjälp av sin egen röst, få fram att någon annan talar. Företeelsen är vanlig på till exempel varitéer."

Emma Lennartsson .. som inte heller har någon riksdagsplats .. blir
Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen och Stefan Löfvens stabschef.


(UPPDATERING .. här har jag tydligen läst fel eftersom jag får uppgifter om att Emma Lennartsson är gruppsekreterare och inte gruppledare .. men i riksdagen sitter hon i alla fall inte.)

Orsaken till att det blir så här rörigt är, enligt Stigbjörn Ljungren att ..  "De får gå utanför huset för att hitta rätt folk – de är underbemannade på kunskapskompetens. De hundra i riksdagen håller inte de kvalitetskrav som krävs i ett modernt kunskapssamhälle – de håller inte måttet."

Alltså .. av 112 socialdemokratiska riksdagsledamöter så finns det ingen som "håller måttet" eller har tillräcklig "kunskapskompetens" för att bli partiledare, ekonomisk-politisk talesman eller gruppledare i riksdagen???

Om det ser likadant ut i de övriga partierna så kan man ju börja undra varför vi har så många riksdagsledamöter? Vad har de där att göra alla 349 om ingen har tillräckligt med kunskapskompetens?? Att 112 stycken saknar det har vi ju fått bekräftat av den socialdemokratiske statsvetaren som till och med applåderar s-ledarens val att hämta kompetensen utifrån?

I ett gäng på 349 personer som lyfter en lön på 56.000 kr/mån + en hel hög förmåner borde det väl finnas NÅGON som går att använda till någonting annat än att trycka på en knapp??

Men nu förstår jag lite mer när det gäller Stefan Lövfens "smarta plan" att flytta ner besluten till kommuner och landsting. Då behöver man ju inte förlita sig på den bristande kunskapskompetensen i riksdagen utan kan begränsa sig till att sända ut "Ideologiska riktningsgivare" till de kommunalpolitiker som faktiskt har ansvar för att välfärden fungerar.

Det är nog så det är tänkt?

Som Ingvar Persson skrev i AB .. "Det är ingen dålig grund för socialdemokratisk välfärdspolitik."

Problemet kanske blir att alla kommuner och landsting inte automatiskt får socialdemokratiskt styre även om sossarna får regeringsmakten? Hur tvingar man helblå kommuner och landsting att följa röda riktningsgivare om makten och ansvaret kommer att ligga hos dem själva??

Om de nu märker någon skillnad?

Som vanligt när det gäller magi, trolleri och andra illusionstrick så fattar jag ingenting?

Men som vanlig åskådare skulle jag uppskatta om någon .. simsalabim .. trollade bort lite elefanter från riksdagen, så att den eventuella kunskapskompetens som behövs i ett modernt kunskapssamhälle och som ändå borde finnas blir synlig.


5 kommentarer:

 1. Emma Lennartsson .. som inte heller har någon riksdagsplats .. blir Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen

  Eh..? Hur kan någon utan plats i riksdagen fungera som gruppledare för riksdagsgruppen?

  SvaraRadera
 2. Johan .. du glömmer att de 112 "inte håller de kvalitetskrav som krävs i ett modernt kunskapssamhälle".

  De följer bara den som går först .. i det här fallet Emma Lennartsson. ;-)

  SvaraRadera
 3. Ha ha ha, det här är så roligt. Det bevisa bara en gång för alla att de som sitter i riksdagen bara gör det för egen vinning skulle och med all sannolikhet kommit dit p.g.a vänskapskorruption.

  /Henrico

  SvaraRadera
 4. En liten "protest":
  Emma L är inte gruppledare utan gruppsekreterare (enl. uppgifter i tidningarna) och vad jag förstått av tidigare skriverier i frågan är det vanligt att ha en tjänsteman på den positionen. Gruppledare är ju Damberg vad jag förstått.
  Håller dock med om att det är tragiskt att de inte har mer kompetens inom riksdagsgruppen...

  SvaraRadera
 5. Att riksdagsuppdraget blivit en heltidssyssla, det har nog slagit fel. Riksdagsuppdraget är inte attraktivt.

  Den som har chansen att bli kommunalråd föredrar lätt det.

  SvaraRadera