tisdag 3 juli 2012

Årets Almedalsbloggare blir ..


.. för min del, den Fantastiska Granntanten.

Med osviklig fingertoppskänsla skjuter hon in sig på väsentligheterna och alla vedermödor och upplevelser som drabbar en inbjuden till politikerveckan. Till exempel så har aldrig någon  tidigare skildrat prisen för den rena överlevnaden hos en politiker under denna ansträngande vecka .. bara det är värt en eloge.

För varje politiker som överlever är ju en ren vinst för samhället .. eller?

Värdet av att alltid vara stadd vid kassa, det är ju en viktig kunskap för en framtida ledare .. särskilt om banktillgångarna stryps av en eller annan anledning.

Vådan av att äta morötter som inte är ekologiska utan besprutade och avsedda för djurfoder är också en viktig kunskap om man längtar efter att bli miljöminister och i det sammanhanget kan det ju också vara bra att veta att det faktiskt går att hyra eller låna cyklar helt utan reparationskostnader .. så slipper man subventionera den lilla detaljen för den hårt ansträngda stadsbon.

Statligt ägda cyklar till alla .. vore det inte ett nytt grepp för Miljöpartiet? Plus specialtillverkade snökedjor till hojarna för dem som bor i glesbygden norröver.

(Konstigt nog påminns jag just nu om en avlägsen tid när jag var i tonåren och en föregångare inom cykellånarbranschen. Då kallade jag och min dåvarande bästakompis cyklarna för "Snullfajtare"?? Jag kan för mitt liv inte fatta varför? Undrar om jag begrep det då??)

Men åter till Almedalen och Granntanten .. där det viktigast av allt verkar vara gratiskäket. En livsnödvändig kunskap om bankkortet försvinner in i bankomatens innandöme och en dyrköpt erfarenhet som Granntanten frikostigt delar med sig av. Lite privat och vid sidan av har vi också lyckats hitta de ställen där det serveras gratisöl och där och då blev jag själv så tänd på en egen Almedalsvecka att jag härmed erbjuder mig som medlem till det alliansparti som förser mig med en inbjudan till cirkusen nästa år.

Nu hoppas jag bara att ingen tror att jag skämtar, för så är inte fallet. Allt är till salu och priset för min politiska lojalitet fram till nästa val ligger just nu på invitationer till MINGLET i Almedalen. Så passa på .. innan jag ångrar mig.

Politiken då, kanske någon undrar? Skriver Granntanten inget om den?

Jodå .. hon går direkt på kärnan genom att begå lustmord på Sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson och ordföranden för hans SD-kvinnor genom att låta oss nyhetstörstande få veta att värdet av hans tal var lägre än upptäckten av de pumps Jenny Strömstedt bar där hon stod framför Granntanten.

Ett helt nytt grepp som helt utklassar alla andra opinionsmätningar och plus och getingar i kvällspressen.

Det tal som är så oengagerande att åhöraren förlorar sig i längtan och girig besattenhet av medåhörarnas skor .. det är inte värt att höra på. Och den politiker som framför det är nog  inte heller mogen några större uppgifter.

Däremot är det ett bevis på Granntantens goda hjärta att hon helt gratis lämnar ett tips för framtida förbättringar .. trots att hon tillhör ett helt annat parti och har en helt annan och mer generös människosyn.

Allt detta har jag fått delaktighet i redan under första dagen. Säg den tidning som har en bättre rapportering, om man skalar av spaltutfyllnadsorden, flosklerna, upprepningarna och den gamla skåpmaten?

DN, DN, DN, DN, SvD, Expr., AB

3 kommentarer:

 1. Gud välsigne dig om du har någon. Pumpsen är köpta hos Camilla Norrback en svensk designer som gör vad bekväma underbara skor enligt ägarinnan. Jag frågade henne i reklampausen mellan intervju, väder och gratisätande från min sida. Om jag kan sälja någon partihemlighet under dagen så skall jag investera i sådana fothandskar o kanske en matchande väska. Nu åter till den overkliga verkligheten.

  SvaraRadera
 2. Fredrik "Toker"3/7/12 14:48

  Instämmer med dig Anybody!
  Laakso är också på hugget i år.

  SvaraRadera
 3. Fredrik .. visst är Granntanten unik, divine och fantastisk men hon saknar helt planering med sitt bloggande. Jag har tjatat, suttit och visat handgripligt .. men, nej .. det dyker aldrig upp några länkar till de ämnesområden hon skriver om och därför når hon inte ut bland bloggläsarna.

  Kan inte du dela med dig av din presstalesman och lägga ut en blänkare .. eller ännu hellre skicka en manual för framgångsrikt bloggande ;-)

  Kram på dig .. det sätter lite guldkant på tillvaron när du hör av dig .. :-)

  SvaraRadera