tisdag 3 juli 2012

Stackars Sysslolösa Ungsossar


Helt utan uppdrag eller politik famlar de efter något att sysselsätta sig med. 


Lyfter de blicken uppåt mot dem som tronar högst upp på betongklossen så finner de bara människor som anklagande pekar finger och säger att Fredrik är dum, Anders har fel och att Regeringen är idélös, men utan att ange någon annan färdriktning än den som fingret har .. mot höger!

Blickar de mot Lo-borgen så får de rådet att låna sig ur idétorkan .. och vad är då mer väntat än att de "lånar" från Alliansen och Moderaterna. Men sidan "Juholts Sedelpress" byggde på kostnadsberäkningar av faktiska löften och utfästelser från den ledare som alla helst vill glömma .. och SSU:arna kanske inte har så värst mycket koll på vare sig fakta eller den högre matematiken?

I stället blev det "Fråga Kent"? Den nyutnämnde partisekreteraren som de fram till nu roat sig med att förfölja på twitter. Nu får han låna ut sitt namn och sin bild till en "roligt" frågestund, där SSU-glina och en del andra sysslolösa sossestofiler står för svaren i hans namn?

Det märks att skoltiden inte är långt borta och att erfarenheterna från den tidens mobbning fortfarande är färska och på så sätt så uppfyller de också villkoren för det gamla ordspråket .. barn gör inte som du säger utan som du gör.

Men .. bara för att vi vanliga väljare ska slippa skämmas å era vägnar .. kan inte någon vuxen sosse se till att dessa understimulerade ungdomar får något meningsfullt att sysselsätta sig med inom partiet?

Räkna gem?

Lägga pussel?

Färglägga bilder av europaunionens flaggor och gissa vilket land de tillhör?

Eller läsa på om socialdemokratins historia och särskilt den tid då en socialdemokrat hade heder och fick respekt.

AB, Expr., Expr.,

4 kommentarer:

 1. Ett tag var SSU riktigt duktiga på att tvåla till "vuxna" politiker oavsett färg. De kritiserade t.o.m. sina egna om så behövdes.

  Idag verkar det som att partipiskan har swischat över huvudet på dem och nu när Halleluja-Lövden har rodret ska alla andra hålla käften. Inte kosntigt att S är tyst.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att ungdomarna när en del politiska hopp som vuxenpartiet låter dem "hållas" med för att det hör ungdomen till ungefär...
  Bara att kolla här tex;
  http://ssuumea.wordpress.com/

  Där styr man upp med kurs i feminism, länkar till "marxistiska internetarkivet" och citerar Fidel Castro =)

  SvaraRadera
 3. Av intresse?

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/mp-forsoker-dolja-sina-skattehojningar_7317991.svd

  SvaraRadera
 4. Ja herregud. Juholtssedelpress var ju ren konsumentupplysning som halva socialdemokratiska partier själva skämdes för.

  Jag har i alla fall inte glömt hur sossarna utkämpade värsta interna kriget när Juholt var dess ledare.

  De skäms så mycket för all skit som de själva stod för när det kommer till Juholt att de måste ta ut det nu på någon annan. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera