tisdag 10 juli 2012

Det är nästan så att jag skäms ..


.. när det envisas med att vara uppehåll och hyfsat bra väder här där jag bor. Sol och lätta skurar .. och ett enda rejält ösregn, det är vad vi har blivit tilldelade medan andra får flytta upp hela bohaget på övervåningen.

Men i går varnade SMHI för att det skulle bli regn och åska till och med här, så trots att solen var ganska obarmhärtig så klippte jag alla gräsmattorna runt huset. Det är inte klokt vad fort de växer ihop till rena vildmarken när de blir regelbundet vattnade av Moder Natur?

Nu är jag .. till skillnad från alla stackare i Småland .. lätt vidbränd på axlarna och näsan, men gräsmattan den är jag väldigt stolt över.

Det där med gräsklippning är en märklig grej. Under många år så var det Makens avdelning tillsammans med snöskottningen och biltvättande. Det där som alltid drogs som ett trumfkort ur ärmen när det blev tal om lättare hushållsgöromål som disk, tvätt, matlagning och fönsterputsning.

Till slut så framstod det som så betungande att jag förklarade att jag absolut inte kunde leva med att utnyttja en stackars man på det viset. I jämlikhetens namn så borde jag ta min del av de verkligt tunga vardagssysslorna medan han fick en chans att vila upp sig med "lättare inomhussysslor".

Jag älskar att klippa gräs! Det finns inte en chans att någon kan ta gräsklippningen ifrån mig nu. Tänk bara, där sitter jag bekvämt och avslappnat och kör och kör, fram och tillbaka, i cirklar och efter kanter .. alldeles ostörd!!

Det är ju rena paradiset! Ren semester, lugn och ro, tid för tankar och meditation .. jag kommer aldrig, aldrig att byta ut ansvaret för gräsklippningen mot disken igen.

Och som grädde på moset så har jag hörselskydd .. så om någon mot all förmodan skulle vilja ha kontakt, så kan jag lugnt ignorera dem, gasa på lite extra och svänga åt ett håll där de är utom synhåll.

Vissa delar av tomten måste klippas med en vanlig gräsklippare som ska dras eller skjutas upp och ner för slänterna. Ahh .. rena workouten om man tar det i sin egen takt. Dessutom så går det att göra det saaaakta så det blir ordentligt gjort och inte klart förrän middagen börjar närma sig bordet.

Så Systrar!! Låt inte lura er .. ta kommandot över gräsklippningen och skaffa er en ostörd stund och en jämn och fin solbränna på köpet.

Gläds åt regnet, för då växer det bättre,då behöver gräsmattorna klippas oftare och då har vi faktiskt ingen tid över till inomhus"pysslet" som vi med varm hand kan lämna över åt Någon Annan.

SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, Expr., AB, AB,

6 kommentarer:

 1. Kusinen från landet10/7/12 20:58

  JOjo, med en åkgräsklippare kan jag tro det är rena nöjet! Min sonson, 8 år, lär ha klippt hela ängen hos sin morfar med en sådan, stolt som en tupp! Men om man som vi har några små backiga gräsmattor som gräsklipparen måste kånkas mellan är både nöjet och åkgräsklipparen långt borta. :-) Fast gräsmattorna brukar vara rätt fina när maken är klar.

  SvaraRadera
 2. Här har vi också sluppit det gräsliga regnandet. En störtskur i söndags som kanske gav 5 mm. Jag har fått vattna balkonglådorna där penséerna hänger lätt sladdriga och uttorkade.Först ikväll har regnet kommit. Nu regnar det rejält, ett tag i alla fall. Eftersom vi bor på åttonde våningen är jag inte speciellt rädd för översvämning. Det ska vara i källaren i så fall.

  SvaraRadera
 3. Vad härligt det låter! Jag måste genast skaffa en åkgräsklippare och en stor gräsmatta att klippa.
  Kanske kan erbjuda mina klipp tjänster till grannarna. Även fast vi har en liten trädgård här så är det en fastighetsskötare som tar hand om den. Kanske ska lägga mig i bakhåll nästa gång han kommer och helt enkelt kapa gräsklipparen. Åh, vilka härliga framtidsutsikter! Tack för alla ideér du gav mig Any! Kram=)))

  SvaraRadera
 4. Med självstart och självgående är rätt ok att sätta på sig lurarna och dra igång även om man inte har en maskin att åka på. Men man får ju passa sig så att inte alla de "lätta" sysslorna är kvar när man kommer in.

  SvaraRadera
 5. Gillar att gå med gräsklipparen! Som att gå med en rollator, och ändå få motion. Vi har en gräsklippare med "extra motorpuff" men det ger mig tid att grubbla och att sansa mig. Hela tomten tar 2,5 dagar numer för mig. Och det syns att jag har åstadkommit något även om jag inte har lagt ned så mycket intresse... Ett sätt att grubbla utan att göra anspråk på hurrarop. Kräver en viss "respekt"! Tycker i alla fall jag.(Fniss) /G

  SvaraRadera
 6. Gillar att gå med gräsklipparen! Som att gå med en rollator, och ändå få motion. Vi har en gräsklippare med "extra motorpuff" men det ger mig tid att grubbla och att sansa mig. Hela tomten tar 2,5 dagar numer för mig. Och det syns att jag har åstadkommit något även om jag inte har lagt ned så mycket intresse... Ett sätt att grubbla utan att göra anspråk på hurrarop. Kräver en viss "respekt"! Tycker i alla fall jag.(Fniss) /G

  SvaraRadera