tisdag 26 februari 2013

Aj, vad det svider!


.. eller så handlar det om det gamla ordspråket "Surt, sa räven"?

AB:s journalister försöker överträffa varandra i hånfulla, ringaktande och nedsättande formuleringar när de rapporterar från alliansledarnas möte i Annie Lööfs föräldrahem.

Skribenterna verkar också ha något emot korv? För aldrig tidigare har jag sett korv föraktas i så nedsättande ordalag som i AB:s och oppositionens reaktioner på alliansledarnas korvgrillning?

Enligt AB hånar Stefan Löfven alliansledarna för att "de ägnar tid åt att grilla korv och diskutera taktik inför valet om 18 månader, men människor är arbetslösa här och nu". Korv, är uppenbarligen ingenting man hanterar hur som helst och  helt klart en borgerlig maträtt! I alla fall om den grillas.

Jag undrar också vad Stefan Löfven äter tillsammans med sina vänner .. "medan människor är arbetslösa här och nu"? Eller så finns det inga som vill grilla korv tillsammans med honom, stackarn? I varje fall inte offentligt.

Jag läser Daniel Swedins ledare, "Dödsvakan för blockpolitiken" och måste erkänna att den skjuter så långt över målet att den blir underhållande.

"Det mest surrealistiska jippo Sverige sett sedan .. ja, någonsin?" .. skriver han uppbragt!! Jag undrar var Daniel Swedin håller hus varje år den 1:a maj när feta, välnärda, välavlönade och självbelåtna vänsterpampar tågar under röda fanor med texten SOLIDARITET och JÄMLIKHET och krokar arm och sjunger .. "Upp till kamp emot KVAALEN!!"?

DET kallar jag för ett surrealistiskt, ständigt återkommande jippo!

Han fortsätter med att påstå att "Annie Lööf verkar smått chockskadad", "alla ser ut att lida", "ett möte under yxan" och att "det var till Maramö Alliansen åkte för att dö".

Tyvärr, så har man, trots ihärdig pressbevakning, inte lyckats få fram några bra bilder att illustrera lidandet under yxan med, så det blir idel ädel leende ansikten även i Aftonbladet. Det ser liiite motsägelsefullt ut. 

Stackars Daniel Swedin, förmodligen var det en dröm som gick i kras när Stefan Löfven gjorde klart för honom och hans kamrater att "han aldrig skulle dra hem ett sådant uppbåd till sin privata sfär" .. utan nöjer sig med de estrader som byggs upp för politiska tal .. t.ex vid 1:a maj.

Så sorgligt att stunden vid mamma Iris köksbord i Undrom blev en engångsföreteelse och inte ett årligen återkommande event tillsammans med de rödgröna kompisarna. Jag förstår att det svider.

Men dödsvaka?

Vilka håller Alliansen dödsvaka över i Maramö? Blockpolitiken!! .. skriver Daniel Swedin, och då måste liket vara det block som gick i graven med Mona Sahlin, eller hur? Det andra blocket är ju fortfarande "alive and kicking"!

Menar han då att Alliansen åkte till Maramö för att dö av sorg???

Medge att ledarskribenten väcker intressanta frågeställningar och han är till och med så uppbragt över Maramö-mötet att han åstadkommer ytterligare en ledare där han utbrister .. "Borgarna är allt annat än fresh" .. vilket måste ses som uppmuntrande för alla som tycker att sossarna står för det fräschaste alternativet i svensk politik. Fast utan korv då, förstås.

Journalisterna Anette Holmqvist och Josefin Karlsson vill inte vara sämre utan skriver med feta bokstäver .. "De bluffade om träffen".

Men, fortsätter skribenterna ... "nu hånas träffen i Maramö och kallas ett pr-jippo. I går sågades mötet i sociala medier och kallades ett skämt och ett regisserat pr-jippo".

Nu vill jag nog påstå att "sociala medier" är lite mer än AB:s egna kommentarsfält och oppositionspolitikernas bloggar och twitter .. även om jag begriper att de kanske aldrig läser något annat.

Men en viss vägledning kanske de kan få från kommentaren från MARIA_M .."AB:Varför använder ni ordet HÅNA så ofta i er tidning ? Finns det inte nog mycket hån och mobbing i samhället ? Varför är det så litet positivt som skrivs i er tidning?"

Vilket besvaras av Anette Holmqvist med standardsvaret .. "MARIA_M Jag kan hålla med dig om att ordet håna kan vara väl hårt och används för ofta. Angående positiva nyheter så försöker vi ha en mix av hårt, mjukt, varmt, roligt osv."

Förmodligen sitter det en postit-lapp med den texten på varje dator på redaktionen, eftersom jag tappat räkningen på hur många gånger jag läst det?

Men jag tror att varje hånfull kommentar, varje illa genomtänkt påhopp eller kränkande formulering ger exakt motsatt effekt än den önskade .. precis som Jan Guillous meningslösa rabblande om att det "är bara sverigedemokrater som näthatar bara för de hatar kvinnor som de inte får ligga med."

Det finns inte mycket som är lika irriterande som människor som tror att du är så dum att du köper vad som helst!


Citat .. Den missunnsamme tror att han kan gå bättre om grannen bryter benet./ Helmut Schoeck


AB, AB, AB, ABExpr., DN, DN, DN,, SvD, SvD, SvD, SvD,

2 kommentarer:

 1. Det där fick du till riktigt roligt och bra.Ja dom tror tydligen att vi är stockdumma men dom är genomskinligare än en glasskiva.Man kan se framför sig hur dom lyser av dum självgodhet när dom har fått till en riktigt dräpande text.För nu talar vi om för dig lilla vän hur det faktiskt är.Baaah.
  Undrar om dom aldrig läser bloggar eftersom dom inte verkar ha minsta susning om vad folk tycker om sånt här.

  SvaraRadera
 2. Ha ha ha, ja de är faktiskt otroligt korkade om man får skriva så.

  Desperationen sprider sig till oanade höjder, vilket jag inte trodde var möjligt. De har ju inte gjort annat sedan 2006.

  Kan det bli värre? Och så begriper dem inte varför de förlorade valet 2010 heller. Läste hos Johan och de har tydligen inte alls förstått.

  S kommer inte att få mer än 24% i nästa val, det börjar jag bli ganska säker på nu.

  /Henrico

  SvaraRadera