måndag 18 februari 2013

Communist Angels?

I dag hänger jag inte riktigt med i vad som händer och sker utanför min egen lilla värld, men när jag hastigt kollar upp min favoritblogglista hittar jag Trollans inlägg med "Lite exempel på det goda hatet från vänster".

Jisses Amalia!! Det är nästan så att jag misstänker att Simon Fors i Pajala har fått en fanclub? Eller finns kanske politikens motsvarighet till Hells Angels och detta är hangaroundsen som sliter och stretar för att få en alldeles egen väst med gruppens symbol?

Vad det nu skulle vara för symbol för en grupp som förespråkar våldtäkter på borgarkvinnor? Här censurerar min hjärna min fantasi och med tanke på den bråkdel av en tanke som hann passera, så var det nog en bra idé.

Men jag blir nyfiken, det blir jag. Vad är det här för tomtar egentligen?

FINNS de i verkliga livet?

DN, SvD, SvD, Sydsvenskan

4 kommentarer:

 1. Ja, det är en relevant fråga.

  Svårt att veta om det är jargong eller seriöst menat (eller upplevt) när det är taget ur sin kontext.

  Tror till exempel att uppsättningen av SCUM-manifestet genererade en del kommentarer och mail som gick över gränsen i ett missriktat försök att visa det orimliga i SCUM-manifestet (du vet den uppsättningen som går ut på att män särskiljs och hånas och smädas hela föreställningen). Verket hyllas av delar av feministrörelsen. Kvinnan som skrev manifestet var inte en välmående människa och försökte mörda Andy Warhol samma år.

  Men det är för enkel förklaring...

  Jo, det finns idioter av alla möjliga färger och former....så det finns garanterat vänsterextremister som inte har alla får i hagen. Den stora frågan är väl vad man ska göra åt det hela.

  SvaraRadera
 2. Ok, det här är helt off topic....men det har diskuterats förut och jag tror det kan intressera dig Any, och eventuellt Mona.

  Zaremba (han som skrev den hyllade artikelserien om svenska skolan) har nu påbörjat en ny serie om landstinget och sjukvården.

  http://www.dn.se/kultur-noje/vad-var-det-som-dodade-herr-b

  Den första artikeln målar upp en problembild av landstinget

  Inspirerad började jag själv leta lite information om st. Görans sjukhus som jag har hört ska vara ett bra exempel på hur man använt sig av Lean för att förbättra sin verksamhet....till min glädje hittade jag ett lika bra exempel på hur en verksamhet lyckats där Zarembas artikel visade på ett katastrofalt misslyckande

  http://www.lakartidningen.se/includes/07printArticle.php?articleId=10790

  SvaraRadera
 3. Jag blir inte alls upprörd, och börjar nästan undra om det är mig det är fel på.
  Enligt min logik så saknar den där typen av jargong helt någon form av substans. Det är så väldigt oändligt långt mellan hjärnan som marineras i den typen av språk och tenkegångar. Och någon form av politisk skärpa eller analys. Förmågan att locka med sig stora skaror av självständigt tänkande individer måste vara i det närmaste obefintligt.

  Och då blir jag snarare lite lugn till sinnes. Ungefär som en skolgård med hysteriskt skrikande barn. De testar hur otäcka ord de vågar skrika ungefär. Har kanske ett perifert psykologiskt värde att bry sig om, men förmodligen inte.

  Ungefär som näthatet. Ju grövre språk, desto mindre substans och orsak att bry sig. Oreda i stallet helt enkelt.

  OT

  SvaraRadera
 4. Peter Nicklasson20/2/13 17:21

  Det pågår en intressant debatt på flashback.
  Filippa Mannerheim är journalist och socialdemokrat (?). Filippa skrev ursprungligen en utmärkt debattartikel på Newsmill http://www.newsmill.se/artikel/2013/02/17/n-r-makten-n-tf-raktar-medborgarna - var vänlig läs den först! Den är klockren.

  Filippa har sedan gjort något så ovanligt som att börja debattera med Flashbacks sk "näthatare" och det är många konstruktiva tankar som kommer fram i den tråden https://www.flashback.org/t2085429

  Det är på detta sätt debatten mellan journalister och deras läsare borde föras. Interaktivt.
  Först då kan förståelse och nyansering komma fram.

  SvaraRadera