lördag 16 februari 2013

Muppar & Nördar?


När du kört slut på energin och drabbats av mental soppatorsk så är det bara att försöka hitta ett bra ställe med högoktanigt bränsle att tanka upp på.

Och i mitt fall så kom en vän med ett förslag som jag inte kunde motstå .. Syfestivalen kombinerad med Antik & Kuriosamässan!

Så i dag har jag ont i fötterna, träningsvärk, är fullproppad med intryck och har sovit som en bombad elefant hela natten.

Det roligaste med den här typen av kombimässor är människorna som finns där. Kreativa, glada, energiska och lättpratade människor. En man sålde ekologiska kalsonger och nu vet jag nog lika mycket om hans kalsongvanor som hans eventuella sambo .. eller mer? Vilket kändes lite konstigt varje gång jag passerade montern.

Men Maken är numera stolt ägare av två par .. ett par i bambu och ett par i ekologisk bomull.

Jag köpte en blingbling-nyckelring i form av Hallo Kitty av en urgullig tjej som förpackade den i en exklusiv tyllpåse bara för att .. hon tyckte om mig? DET är det inte ofta man hör i det sammanhanget så jag fick stålstätta mig för att inte köpa hela lagret av ren tacksamhet. En guldkant på dagen fick jag alltså alldeles gratis och den glittrar fortfarande i minnet .. tack!

Och så hittade jag två vintageklänningar hos min favorit på Antik & Kuriosadelen .. Vita Villan/Huset? eller noradiversehandel.se, som det står på kortet jag fick
.
Att tanka energi för personligt bruk blev alltså ungefär lika dyrt som full tank i min bil?

Och så blev jag KÄR!

Åh så jag förälskade mig i en långhårig punkare som låg i en hög av gulliga välanpassade gosedjur .. vi var som skapta för varandra.  Men mitt sällskap förmanade mig .. du HAR redan kärlekar så det räcker. SLUTA förmänskliga döda ting .. och slet mig ifrån mitt hjärtas prins och nu sitter jag med katalogen och försöker hitta en adress så att jag i största hemlighet kan köpa honom på nätet. Om inte någon annan lycklig kvinna hinner före förstås?

Men det är alla samtal som biter sig fast och fortsätter i minnet., Bland annat det som kom efter en diskussion om varför det bara blir svårare och svårare att arbeta som enmansföretagare, trots politikernas allt högstämdare löften om regeländringar och lättnader??

Nu när alla är så missnöjda och oroliga ... VARFÖR är det då bara nördar och muppar som startar nya partier?

Nördar och muppar?

Ja, enögda människor som bara driver en fråga och som inte ser sammanhanget som frågan måste fungera i.

Aha .. Gudrun Schyman, Jimmy Åkesson, Bert Karlsson/Ian Wachtmeister och Nils Lundgren .. till exempel?

Ja, och så alla andra som aldrig kommer in i riksdagen, men som krånglar till det i kommunpolitiken. Varför är det inga RIKTIGA politiker som går samman och startar ett EGET parti?

För oss?

Precis!!

Ja varför är det inte det, undrar jag mer och mer ju mer jag tänker på det? Jag, som läser politiska bloggar med någon slags skräckblandad fascination, kan ju inte undgå att lägga märke till att det blir fler och fler partitrogna som kastar in handduken och förlorar tron på sina egna ledare.

Det finns ju många människor, med många års erfarenhet av det politiska hantverket, som aldrig kommer förbi dem som sitter som proppar högst upp. De som får dansa närmast köttgrytorna som belöning för utförda tjänster, långt och troget jasägande eller på grund av rätt föräldrar eller rätt bekantskapskrets, trycker effektivt undan alla som har realistiska visioner, nutidsanpassade idéer och äkta samhällsengagemang?

VARFÖR letar de inte reda på varandra över partigränserna .. alla de som VILL någon, som SER behoven och som är villiga att axla ansvaret om de bara fick chansen.

VARFÖR har de enögda så lätt att starta egna partier medan de seende aldrig lyckas se varandras resurser? Vi har ju faktiskt tillräckligt med desillusionerade politiker i alla partier för att bilda en effektiv och fungerande regering om de bara kunde bilda ett effektivt och fungerande parti?

Men det kanske är som det gamla ordspråket säger .. "I de blindas rike är den enögde kung."?

Nu ska jag i alla fall förbereda mig för att träffa en annan kung. The king of Rock & Roll .. Jerry Williams. Det är också ett sätt att tillföra själen energi, eller hur?

4 kommentarer:

 1. Köp punkaren.Var själv på ukeleleträff och det var verkligen en kick.Man pratar och skrattar ihop med människor man aldrig har träffat och spelar efter förmåga förstås.Blev också kär, i en så fin ukelele,var framme och kände på den hela dagen.Hade egentligen inte råd,men en så fin kommer jag alldrig mer att träffa. Så nu är det såå fina instrumentet mitt.Får spara in på något annat eller ta några extravakter.
  Läste i går Johan w blogg som verkligen får en att fundera vad som händer och vad som skall hända.
  Han har verkligen insikt och man önskar politiker läser och tar till sig vad han skriver.

  SvaraRadera
 2. Undrar om det inte är för lätt att lära sig det politiska språket. Klichéerna och slagorden. Slentrianretoriken. Oavsett vilket parti man tror sig ogilla minst. Alla har väldigt nära till standardfraser. Det är helt enkelt väldigt lönsamt att bara låta god. Vilja mycket för de som behöver. Låtsas vara engagerad istället för att vara det.

  Alltför mycket som diskuteras är yta och symboler. När man pratar om muslimer eller islam, exempelvis, hur många tänker då verkligen på teologin? De rent filosofiska aspekterna som finns i alla olika läror.

  Man kommer undan med en enormt övertydlig ytlighet och symbol laddad floskelspridning. Hela tiden. Demonisering, förenkling och ibland ren desinformation. Gäller nästan på alla kanter.

  Det här gör att man inte som väljare har någon som helst chans att välja fram verkligt duktiga människor. Det finns inte på kartan. Vi kan inte ifrågasätta kvaliteten på det sagda. Bara ytligt hur det låter. Och det underlättar mygelvälde och ryggdunkar kultur.

  Helst skulle jag vilja ha två socialdemokratiska partier, med helt identiska ideologiska och värderingsmässiga grunder, likaså två identiska moderatpartier, två identiska miljöpartier osv. Så att man kunde tvinga fram diskussioner på kvalitativa nivåer. Utan att behöva lämna den egna inriktningen. Alltså spela ut två socialdemokratiska kandidater mot varandra. Osv.

  Så att man kommer runt all typ av ytligt inriktad demonisering, och tvingas dikutera de verkliga frågorna på ett sakligt plan.

  Förmodligen skulle det bli mycket personfixering och förtal på den nivån istället, men som en experimentell tanke känns den rätt tilltalande tycker jag.

  Det amerikanska systemet med bara två partier relativt nära varandra, har väl kanske lite mer av den karaktären kanske.

  Och jag håller med Mona, du borde ha köpt punkaren. Och som konsekvens av det dragit ner på andra grejer istället. Käkat nudelsoppa bara som symbol för att stilla samvetet i värsta fall. När jag rannsakar mig själv så brukar jag nog oftast göra så. Och de gånger jag inte gjort det, utan avstått från något som värmde sinnena, då har jag ångrat mig återkommande lång tid.

  /totalentreprenad

  SvaraRadera
 3. Jag har ingen tyllpåse att ge, men jag gillar dig skarpt för att du är den du är.....skarpsynt betraktare, engagerad, omtänksam och mycket mer.

  /T

  SvaraRadera
 4. mona o totalentreprenad .. jag ska göra mitt bästa för att återförenas med punkaren, men har han hittat en annan så krossas inte mitt hjärta. Inte helt i alla fall .. ;-)

  T .. Åh! Nu blev jag rörd! Alla som tar sig tid att kommentera är så otroligt värdefulla för mig. Ni ger så mycket, mer än ni förstår .. för tillvaron blir så outsägligt trist om jag inte får lite "tuggmotstånd" och nya vinklar att se livet från.

  Så tack .. det behövdes ingen tyllpåse, gåvan värmde så bra utan! :-)

  SvaraRadera