lördag 16 februari 2013

To Jerry, with love ..


 .. i kväll är jag kommunist, vänsterpartist .. whatever!

För aldrig har jag hört Working Class Hero framföras så starkt, med sådan övertygelse, tyngd och inlevelse av en artist som tror och lever som han lär.

Jag föll på KO redan i öppningsnumret i Jerry Williams Farewell show men i morgon ska jag bli mitt vanliga själviska, egoistiska, kapitalistiskt konsumerande jag igen.

Men tack för att jag fick delta i en tidsresa som påminde mig .. och ett fullständigt fullsatt Cirkus .. om vem jag var, var jag kom från, vad som påverkat och format mig och vem jag är i dag. Extra kul var det också att befinna sig i ett sammanhang där min närvaro snarare sänkte än höjde medelåldern.

Om ni bara har möjlighet eller råd att se ett enda evenemang av den här sorten i år, köp då biljetter till Jerry Williams, jag lovar att ni inte kommer att ångra er. Vi fick sååå mycket mer än vad vi förväntade oss, en obeskrivlig upplevelse, en fantastisk show med extra allt och om jag säger att Björn Skifs och Lena Philipssons shower på samma scen plötsligt förminskades till roliga timmen, så kanske ni förstår.

Pausen var exakt som jag mindes mina kvällar på ungdomsgården i Hägernäs .. lättpratat med polarna som alltid fattade vad jag menade och hur jag upplevde omgivningen. Vi kände inte varandra .. men kände helt klart igen varandra.

En extra kick var också när publiken .. som i genomsnitt bestod av minst 55+ .. stod, vajande, gungande eller dansande genom avslutningsnumren och fullkomligt vrålade ut .. I CAN JIVE!!!!

Salongen kokade, minst sagt!

Helt bloody wonderful!

5 kommentarer:

 1. Jerry Williams är outstanding.En helt underbar snubbe.

  SvaraRadera
 2. Vad glad jag blir för din skull att du fick en förtrollad afton med Jerka.Jag är inte avundsjuk tycker bara det är roligt. Guldkorn skall njutas. Kram på dig. Jag när ett litet hopp om Uggla till hösten.

  SvaraRadera
 3. Kanske får höra Green Day framföra den i sommar på Bråvallafestivalen. Deras version är inte heller fel.

  http://www.youtube.com/watch?v=JsTZ6sQHUsg

  SvaraRadera
 4. Låter helt jäkla amazing! Vad kul att det blev så över förväntan bra. Fast det förvånar mig inte. För det finns ju ingen som Jerka! =)

  SvaraRadera
 5. Kusinen från landet17/2/13 12:11

  Själv har jag aldrig hört Jerka live, och även om jag gillar hans sång, kan jag inte säga mig vara ett riktigt "fan", men hans version av "Vintersaga" tränger genom märg och ben av ren hänryckning!

  SvaraRadera