onsdag 20 februari 2013

Spindelben ..


Det känns väldigt oinspirerande att gå in på den här bloggen just nu, det kanske märks?

Men jag kan inte komma på någonting alls att skriva om egentligen. Möjligen skulle jag kunna berätta om hur in i helsike less jag är på snön, att Maken har fått känningar av sitt diskbråck och att jag äntligen har lärt mig att röja snö med trädgårdstraktorn.

Det sista kändes sisådär. Att klippa gräs däremot är rena njutningen, men snöröjning är bara kallt, obekvämt och råddigt med alldeles för många moment hit och dit och alldeles för lite plats att göra av snön på.

Så jag surfar runt på tidningarnas hemsidor och där är allt som vanligt. Antingen tråkigt, överdrivet, ointressant eller väldigt vinklat.

Lars Adaktusson har gått med i Kd för att kunna kandidera i nästa års EU-parlamentsval och det är säkert väldigt kul för Göran Hägglund och Maria Larsson, som jag varit så besviken på, kläcker i elfte timmen en idé som verkar rent av mänsklig? För visst vore det bra om de som är äldre och orörliga kan få hemsjukvård i stället för att behöva köa upp på akuten? Även om det inte lär bli verklighet förrän den dagen som jag själv inte klarar av att ta mig utanför dörren för egen maskin.

Prinsessan Madeleine har bestämt sig för att gifta sig utan tärnor. Jaha .. det låter ekonomiskt och bra, men hur ska kvällstidningarna hantera det? Då blir det fattigt med reportage om vilka som fortfarande är vänner eller inte vänner med sessan eller hennes gamla ex och hans blivande fru som är sessans fd bästa väninna? Det skapar ju enorma tomrum i nyhetsrapporteringen som måste fyllas med klick-monster eller bilder på annonser på Blocket, där människor oavsiktligt visar sig i underkläderna i en bakomliggande spegel.

Suck!

Nyheten att Vilks ställer ut sin konst är något som tidningarna försöker göra det bästa av. Jag vet i alla fall en som är glad för det, för när jag lyssnade på radion kunde galleristen inte dölja hur trevligt det var att hamna i strålkastarljuset .. HELA DAGEN var inbokad med intervjuer, kan man tänka sig. Och inte var det några Mohammed-karikatyrer som Vilks skulle ställa ut .. det tyckte i alla fall inte han. Bara gubbar med skägg som skildrades som rondellhundar på beskedliga teckningar?

Men jag antar att det är skattebetalarna som får betala polisbevakningen av "gubbarna med skägg" och deras upphovsman, som vanligt?

Och så har Löfven tittat ut ur sin kammare igen och den mannen blir bara obegripligare och obegripligare ju mer han visar sig. Nu verkar det som om någon nämnt det där med humor och han gör så gott han kan, det gör han .. men så väldigt rolig är han inte direkt. Karisma och utstrålning är liksom inte hans avdelning. 

Däremot så får han mig att osökt tänka på två citat; "Jag har ingen lösning, men jag är imponerad av problemet" och "Den konflikt jag upplever beror på att jag inte vet vad jag känner, inte säger vad jag menar och inte gör vad jag säger".

Ylva Johansson är tydligen utsedd till hans sidekick och det är ju något som hon har bred erfarenhet av. Först var det Göran Persson som hon stödde i vått och torrt, sedan tyckte hon precis som Mona och de rödgröna fram till den dagen då hon hade samma framtidstro som Håkan Juholt och nu tänker hon som Stefan Löfven.

Citat på det? Ja vad sägs om .. "För den som bara har en hammare ser alla problem ut som spikar"?

Många åsikter har hon haft, Ylva.  Fler lär väl komma och om jag bara hade orkat så skulle det varit roligt att googla på vilka frågor hon kämpat både för och emot genom åren. När tar egentligen bäst-före-datumet slut för sossarnas "toppolitiker"??

Eller räknas det i antal förlorade val .. och hur många är det i så fall?

Ylva Johansson känns som om hon har funnits jämt men jag kan inte komma på en enda fråga där hon har sagt något som jag kommer ihåg?

Det enda som dyker upp rent spontant när jag tänker Ylva Johansson är .. spindelben??

För varje gång jag ser henne så känner jag mig så lyckad när jag inser att det jag tycker blir spindelben när mascaran är lite för gammal och klippar ihop fransarna .. inte alls är den katastrof jag inbillar mig.

Ylva Johansson är svensk mästare på spindelben .. både på över- och underfransar. Det blir  en både kraftfull och en dramatisk effekt när hon spänner ögonen i kameran och uttalar den åsikt hon för ögonblicket anser vara den enda rätta.

Men ögonfransar är ju en fråga om tycke och smak och det har ju ingenting alls med hennes politiska kvalifikationer att göra.

Vilka de nu är?

DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, AB, AB, AB, AB, AB, ABExpr., Expr., Expr., Expr.,

4 kommentarer:

 1. Blir bara helt blank i huvudet av Ylva Johansson.Men nog finns det nåt att uppröras av som t,ex Joakim Pirinens strip Svenske man du är ensam. Så onödigt och vart vill man komma med sånt? och så kan man tycka nåt om att drottning Silvia går vidare med stämmningen av Elisabeth Ohlssons Wallins fotomontage. Jag tycker hon gör rätt även om det inte leder någonstans.Får allergiska utslag av Elisaberh O W

  SvaraRadera
 2. Får gärna intryck av att YJ är på väg till en nattklubb i Västtyskland på 70-talet att döma av munderingen när hon sitter i Agenda eller någon morgonsoffa. Det klibba här, det klibbar där och örhängena dinglar värre än på en italiensk nattklubbsdansös. Så här får man inte skriva om en tänkbar minister i en sosseregering men måhända är det en hoper sosseväljare som gillar den omoderna glitter-looken. Politiskt är YJ körd, men det har sosseriet ännu inte fattat.

  SvaraRadera
 3. Det jag mest förknippar YJ med, just nu i alla fall, är helomvändningen i apoteksfrågan. Där S med näbbar och klor varit motståndare till receptfri medicin ute i vanliga butiker. Plötsligt mitt i diskussionerna kring omregleringarna så framför YJ villkoret att man kräver just en sådan lättillgänglighet med receptfritt. Lite plötsligt, minst sagt, och aningens märkligt.

  Senare har jag hört olika representanter för olika apotekskedjor beklagat det här, internt. Att just den enskilda åtgärden med ett slag, sänkte vinstmöjligheterna betydligt för alla apotekskedjor. Eftersom det receptbelagda är så hårdreglerat.

  Och min fundering blir då om inte just detta var meningen. Men det är samtidigt lite av ren spekulation.

  Vad hände förresten med "Feministas"? Socialdemokraternas försök att neutralisera Gudrun Schyman. Någon som har en aning?

  Lisa L

  SvaraRadera
 4. Såg en tweet där Anders Lindberg hade tagit skärmdump från Federley där han kommenterade att hon alltid var mycket arg.

  Någon (en kvinna!) skrev då: "Jo. Mera sex?" Jag antar att det var detta han reagerade på...Men jag tyckte nog Federley var rätt träffande :)

  https://twitter.com/anderslindberg/statuses/302041743338127360

  SvaraRadera