onsdag 27 februari 2013

Folkligt, svenskt, traditionellt ..


.. korvgrillande har från och med nu, och tack vare idogt engagemang från journalistkårens och oppositionens nätverkare, för evigt blivit förknippat med Alliansen.

"De varma korvarnas politik" kommer att ställa till problem för dem den kommande sommaren. För vilken vänsterorienterad journalist eller oppositionspolitiker vill bli fångad på bild när h*n står med en grillkorv över glöden en sommarkväll .. MITT UNDER MANDATPERIODEN!!

För det har jag i alla fall fått ut av mötet i Maramö .. det är VERKLIGEN olämpligt att träffas och grilla korv .. mitt under mandatperioden! Oavsett hur trevligt det är och oavsett hur värdefullt det är med teambuilding, även för en regering .. så grillar man inte KORV offentligt och framför allt inte mitt under mandatperioden!

Vad politiker gör bakom stängda dörrar brukar läcka ut då och då .. och jag får väl vika ner mig och hålla med om att det då visar sig handla om betydligt kostsammare tillställningar, när det så att säga sker mer "seriöst".

Svenska Dagbladets Göran Eriksson såg dessutom SJÄLV hur Annie Lööf tappade grillkorven i glöden! "Jag såg det hända!!" .. utbrister han triumferande i sin artikel.

"Han var DÄR!!" .. om jag tar mig friheten att uttrycka mig i rubriker.

AB:s MattiasSvensson är inte sämre han, för han registrerade minsann att ..
"Hon fick inte ens tända grillen!!"

Expressens ledarredaktion utelämnar korvkritiken men gör sitt bästa för att nedvärdera mötet genom att använda ord som "magplask", "fiasko" och att "utfallet blev löjeväckande magert" samtidigt som de tycker att "de borde ha åkt till Mallorca i stället i all hemlighet eller låst in sig på Harpsund."

???????????????????

Varför det?

Varför skulle de ha åkt till Mallorca av alla ställen??

Är det bättre att låsa in sig på Harpsund .. mitt under mandatperioden?

Ibland förstår jag hur obildad jag är, hur underlägsen jag är våra granskande och begåvade journalister. För den tanken hade jag aldrig tänkt själv. Jag har till och med lite svårt att tänka den just nu .. trots att jag får den serverad av specialister.

Vad lämnar då mötet i Maramö för intryck hos mig .. som varande väljare och korkad gräsrot??

Ja .. nu vet jag att Alliansen fortfarande är ett regeringsalternativ, som jag kan påverka i den riktning jag vill genom att lägga min röst på det alliansparti som bäst stämmer överens med mina egna värderingar.

Jag förstår också att Socialdemokraterna kommer att gå till val på gamla meriter och med nya löften, som är förhandlingsbara eller försumbara när det gäller att köpa uppbackning från Vänstern och Miljöpartiet. För mig som väljare innebär det att jag måste kolla upp alla s-löften i förhållande till Mp-löften och V-löften för att få en aning om hur trovärdigt det första löftet egentligen är?

Det känns lite jobbig .. men med lite google och tid och ansträngning så är det väl inte en omöjlighet. Fast det vore lättare för mig om de gjorde det själva .. åt mig.

Men en sak är tydlig och klar .. ser jag Stefan Löfven äta en grillkorv mitt i mandatperioden så är han förmodligen smygmoderat.

KORVGRILLNING är helt klart .. nu och för evigt .. ett tecken på borgerliga värderingar!!


Citat .. Det finns tre sorters journalister .. reportern som skriver om det han ser, den uttolkande reportern som skriver om det han ser och analyserar det, och experten som skriver om och analyserar det han inte har sett./A. J. Liebling (1904-1963)

9 kommentarer:

 1. Dagens hittills klart bästa! Tack Anybody! :-)
  P.S. Det är väl klart man "googla upp" hur alternativen från MP, S och V ser ut...man är väl modern?!?!
  ..och hur kan man understå sig att inte tänka här och nu, att lyfta blicken lite ibland. Jag menar, i god tid, när det är "här och nu", då blir det aktuellt att väljarna ska få veta hur S ser framtiden an.Just nu måste man fokusera på alla problem som regeringen har...

  SvaraRadera
 2. Kusinen från landet27/2/13 14:51

  TACK för att du läser och tolkar och på ett underhållande och lättbegripligt sätt delar med dig av allt det där som jag bara inte orkar ta till mig på egen hand!

  SvaraRadera
 3. Tänk om dom åkt till Mallis och ätit Paella. VAD hade det inte kunna blivit av det.Jösses och att ha mage att resa när det finns folk som inte har arbete!!!och mitt i mandatperioden.
  Så vad är det för fel att ta det enkelt med korv? Den sjätte mannens krönika om detta(särskilt det om journalisternas ylande klagan i missionshuset) var det roligaste jag läst på länge.

  SvaraRadera
 4. Finns under rubriken korv och konvent.

  SvaraRadera
 5. Och experter skall man ju som sagt inte lyssna på. :-)

  Det är ungefär som om alla gått och trott att Alliansen skall spricka men nu verkar det ju vara precis tvärtom. Reinfelt sitter kvar, de kommer att gå till val tillsammans och jag hoppas i princip de får lika många röster vardera. :-)

  /Herico

  SvaraRadera
 6. Så träffande ! Tack Anybody !¨

  Är det någon annan än jag som blir mer och mer trött på att höra vad journalister, krönikörer, och ledarskribenter och resten av etablissemanget har "läst på tvitter" ? Jag är intresserad av inrikespolitik, men hur kan man, om man är seriös, ägna sig åt att kommenttera oneliners och politisk pajkastning på tvitter.
  Snacka om ankdamm......

  SvaraRadera
 7. Det känns skönt att kunna gå in på din blogg och få ett snabbt sammandrag av vad politiker och framförallt sensationsjournalister har haft för sig sen sist.
  Jag föredrar dina analyser framför kvällspressens!
  Tack.

  SvaraRadera
 8. Vi har numera svår brist på journalister som både kan beskriva det de har sett och göra intelligenta tolkningar, men däremot inte blandar ihop dessa båda nivåer. Vi har också brist på journalistik som klarar att vara proaktiv, dvs att ställa frågor till ett skeende om vad som kan hända runt hörnet utifrån vilka (korsande eller ömsesidigt förstärkande) tendenser som låter sig urskiljas idag.

  Det var t ex ingen svårighet att redan 2006 inse att alliansens renodling av sjukförsäkringen tillsammans med linjen att de flesta arbetslösa eller sjukskrivna nog är lata eller fuskare - att det skulle leda till fall där sjuka klämdes fast i ett skruvstäd mellan AMS, läkare och försäkringskassan. Så fort ett hyfsat antal väl hade utförsäkrats efter sjukdom eller åtgärder skulle den sortens fall bli följden. Men att inse det, det kräver att man orkar ta steget från observationer till analys.

  Med andra ord: Media idag är inte problemorienterande, de berättar istället "stories", det vill säga i grunden sagor.

  SvaraRadera
 9. Hahaha, fan vad bra!

  OT;

  å´MIN födelsedag är för evigt förknippad med Magdalena Graafs bröstimplantat, för den 20/3 ska de opereras ut!

  http://noje.se.msn.com/kandis/magdalena-graaf-tar-ut-silikonet

  "Två gamla runkobjekt från 90-talet ska ut" - hon är skön=)

  SvaraRadera