tisdag 15 december 2015

Att väja bort Kalle Anka och få Jan Helin som en ovälkommen julklapp,

.. vilken avslutning på ett år som inte kommer att gå till historien som det mest positiva året i mitt liv.

Jag är en väldigt vanlig, laglydig människa som verkligen försöker följa alla regler och beslut som makthavarna begränsar min värld med .. även om jag inte alltid förstår syftet med dem.

Därför .. trots att jag ifrågasätter varför .. betalar jag lydigt en avgift för innehavet av en TV, trots att jag allt mer sällan söker mig till det som kallas public service.

Dessutom så undviker jag att köpa kvällstidningar i största allmänhet och Aftonbladet i synnerhet. För efter det att Jan Helin började som chefredaktör och ansvarig utgivare 2008 förvandlades Aftonbladet sakta men säkert till en pinsamhet som jag aldrig i livet skulle vilja ertappas med att läsa, än mindre betala för.

Snaskig, med en närmast löjeväckande, snedvriden vänsterpropaganda illustrerad av hatiska och osakliga krönikörer som spyr sin galla över de reaktioner som de själva framkallar för att få material till snyftkrönikor om det näthat de sedan, helt oförskyllt, drabbas av.

Den här julen skulle bli vår första utan Kalle Anka och SVT, det hade vi redan bestämt. Ingen av oss orkar med mer folkbildning och bara misstanken om att julaftonen skulle användas i samma syfte som alla andra program som SVT producerar just nu .. fostran av folket .. fick oss att må lätt illa redan innan vi ens börjat med julmaten.

Så det är min lilla protest .. att sänka tittarsiffrorna för SVT med ett hushåll! Visst är det lite sorgligt och patetiskt?

Och så läser jag nyheten om att Jan Helin lämnar Aftonbladet för att bli programdirektör för nyheter, sport, samhälle, dokumentär, barn och unga samt minoriteter!


Jag trodde att botten redan var nådd inom SVT? Finns det verkligen ingen annan, som till exempel kan återupprätta SVT:s dåliga anseende som vänstersocialistisk propagandamaskin?

Jisses! Om det är något som jag inte vill ha in i mitt vardagsrum och mitt privatliv så är det den sortens journalistik som Jan Helin står för.

Och så är det tänkt att jag ska BETALA för det!

Tänk om han tar med sig sina trogna vapendragare .. Åsa Linderborg, Fredrik Virtanen, Anders Lindberg, Daniel Swedin, Karin Petterson och alla de andra som inget högre önskar än att forma folket till lika lydiga och icke-ifrågasättande medborgare som de som lever i Nordkorea?

Debattprogram med Åsa Linderborg och/eller Fredrik Virtanen som debattledare .. kan ni se det framför er? Jag ryser av obehag.

Programinslag om "det hemska", "pinsammaste", "äckligaste" eller diverse naken- eller sötchocker på bästa sändningstid? Det är ju mer än vad någon människa ska behöva stå ut med.

Malena Ernman, Henrik Schyfftert och Özz Nujen kommer förmodligen att få sin försörjning på livstid som representanter för den Enda Sanna Vägen.

Den store Osynlige Ledaren kommer att hyllas och vill det sig riktigt illa så får Alex Schulman och Sigge Eklund en egen navelskådande talk-show varje lördagskväll och Hanna & Amanda får möjlighet att livsstilscoacha oss så vi väljer rätt känslor, vin och Världens Bästa och Exklusivaste Shopping .. alternativt Skönhetsvård .. varje söndag.

Jag mår illa och tittar på min TV som plötsligt framstår som en dörr in till Aftonbladets hemsida med klickmonster och innerstadselitens rödvinskrönikörer.

Vill jag egentligen ha den kvar?

Vill jag sponsra Rättviseförmedlingen, Kakan Hermansson och andra vänster-feministaktivister? Vill jag se ren socialpornografi där de mest utsatta exponeras och utnyttjas, debatt och samhällsprogram som har som enda syfte att omyndigförklara den del av svenska folket som inte redan är frälst och där enda syftet med program för barn, unga och minoriteter är att skildra en sanning som är en del av vänsterns ständigt pågående valpropaganda?

Objektivt och granskande .. är det någon som tror på det nu för tiden?

Varför i så fall?

Ibland .. i mina mörkaste stunder och med foliehatten på .. så tror jag att media har gett sin fan på att Sverigedemokraterna ska få egen majoritet i nästa val?


HAX,

15 kommentarer:

 1. Om du som är innovativ kunde designa en nymodig foliehatt med skygglappar vore jag tacksam för att få köpa en. Du skulle iof kunna starta stor tillverkning och få stor avsättning för dem. Jag vet många som vill ha en för att stå ut med den politiska "verkligheten.
  Unrar om SVT inte kunna headhunta Stina Wollter som deras egen lilla dr.Philkopia.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Jag tror faktiskt att SvT tycker man är modiga: man rekryterar ju en vit, medelålder cis-man, dessutom heterosexuell och boende i rikemansghetto.

  Aftonbladet kan ersätta honom med vitt brus och en Sokal-generator/-makro.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Jag har varit som du och lojalt betalat allt som staten velat ha av mig och aldrig ens försökt smita, men nu har jag förändrats helt på den punkten. Sen ett år betalar jag inte TV-licens och kommer aldrig mer att göra heller om inte något väldigt radikalt händer.

  För mig var det Alexandra Pascalidous ljuva stämma och anlete som avgjorde saken. Vi har alla ett strå som knäcker kamelens rygg och för mig var det hon.

  Gör som jag: våga vägra vara betalslav i propagandans tjänst.

  SvaraRadera
 4. Det här kan bli döden för televisionen som företeelse....Jag har sen länge sagt upp mina reklamkanaler eftersom dom mest har program som är riktade till idioter, och eftersom jag inte vill betala för reklam. Jag har sett SVT som det reklamfria kvalitetsalternativet och dom enda kanalerna som visar europeisk kvalitetsfilm ,och inte bara Amerikanskt skit...Men hur blir det nu då ? Jag har blåhållit mig kvar med min TV-licens medan generationen efter mig skrattat åt mig och bojkottat allt som har med TV att göra.(dom laddar ner film,och läser nyheterna på Flashback)
  Jag känner mig vilsen....Om även såna bakåtsträvare som mig vänder SVT ryggen då tror jag nog att dom får slå igen snart....Nej föresten...Det kommer en ny avgift på skatten så klart.

  SvaraRadera
 5. Jag tolkar utnämningen av Helin och alla andra rödgardister som ett sätt för Hanna Stjärne att spotta sina kritiker i ansiktet. Eftersom borgerlighetens ledstjärna numera är att böja sig fram och sära duktigt, så kan hon göra som hon vill.

  V

  SvaraRadera
 6. Jan Helen är ju Kalle Anka!

  SvaraRadera
 7. Absurditeterna når nya höjder...
  Törs man hoppas på att det är tokvänsterns desperata dödsryckningar??
  *betalar inte längre tv-licens :-D*

  SvaraRadera
 8. bug bock nig puss =)

  SvaraRadera
 9. Jag saknar ord...

  SvaraRadera
 10. Den som saknade ord var Gunilla.
  Glömde signera.

  SvaraRadera
 11. "Stjärne klargör att samhällsprogrammen kommer att få ett än starkare fokus under 2016.

  – Vi ska satsa ännu mer på de lite spetsigare samhällserierna. I år har vi sänt program som till exempel ”Fosterland”, ”Absolut svensk” och ”Mina två liv” och de är spännande program som vi ska fortsätta utforska liksom att lyfta den grävande journalistiken med ett nytt program, säger hon."


  från DN

  SvaraRadera
 12. I och med detta bottennapp så är det troligen dags att säga upp licensen. //tompas11

  SvaraRadera
 13. Tack för att du skriver så mycket bättre än vad jag kan uttrycka det. Har ett litet inlägg på samma tema som inte blir klar. Det är lag på att betala TV-licens om man har TV, och jag vill följa lagen. Nu är för mig frågan hur stor risken är att jag kommer bli polisanmäld då TV är fullt synlig utifrån då den hänger på väggen som syns från baksidan av lägenheten om man tittar in genom fönstret. Hur stor är sannolikheten att polisen har tid att hantera det ärendet med tanke på alla andra ärenden de inte har tid med? Det har gått så långt alltså för mig. Helin var sista strået. Tänker mig Linderborg i nya Agenda och kanske Mellin eller Lindberg i Debatt. Jag är knockad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trollan: Frågan är väl den hur sannolikt att de kan identifiera just ditt fönster på baksidan till just din lägenhet. Du har nämligen ingen skyldighet att släppa in dem alls om de knackar på dörren. (Kommer de in på din tomt har du all rätt att avisa dem från den redan vid tomtgränsen)

   Jag hade TVn på på full volym när en kontrollant kom och knackade på dörren, Han frågade om jag ägde en TV. Jag nekade utan att ens försöka bortförklara ljudet som hördes från den. Stängde dörren och allt var fridens fröjden.

   Nu är detta många år sedan. Mer än 20 och min TV kunde aldrig ses utifrån. Saken är den att de får oerhört svårt att bevisa sin sak så länge du aldrig släpper in och alltid nekar till innehav. Skulle bli förvånad om de ens försöker.

   Radera