onsdag 23 december 2015

Inte ens Stefan Löfven litar på Stefan Löfven!


Aldrig mer, sa vi vid den här tiden för 11 år sedan, när makthavarna sprang runt som handlingsförlamade höns under tsunamikatastrofen. Statsministern för tillfället, Göran Persson, som var den ende som hade tillräckligt med befogenhet för att kunna fatta snabba beslut, hade julledigt och ingen vågade eller ville störa julfriden .. med den påföljd att Sverige var det land som var sist med att bistå sina medborgare.

En KRISKOMMISSION, måste vi ha!! .. ekade makten när allt var över. En särskild enhet, Kansliet för krishantering, som lydde direkt under statsministern inrättades därför år 2008.

NU var vi med på banan. NU skulle vi ALDRIG MER överraskas, försenas eller åsamka skada genom en snårig beslutsgång. NU var statsministern den ytterst ansvarige och kunde därmed fatta de snabba beslut som förhindrar att kriser blir stora katastrofer.

Sedan vet jag inte vad som hände. Vad tänkte den nyutnämnde statsministern förra året när han blev varse att det var han .. och bara han .. som bar det yttersta ansvaret för all krishantering och i synnerhet den akuta kris som alla såg segla upp vid horisonten?

Hörrni grabbar, det här är inte okej! För det första är det bara käbbel och ansvaret är förresten Ygemans och det är hans bord och så är det jag som bestämmer och då bestämmer jag att jag inte längre har det ansvaret för det är inte okej. Sköt ni ert på er kant så sköter jag mitt på min kant och räcker ut handen om jag behöver hjälp från EU.

Så  det första den nye statsministern gjorde, som en tidig julklapp till sig själv, var att ändra instruktionerna. I smyg och största hemlighet och .. vips .. så blev ansvaret för alla eventuella kriser i samband med de allt stridare flyktingströmmarna Någon Annans eller EU:s och för det andra så är naivitet helt okej och ändrad krishantering?? .. det var som f*n? Det hade jag ingen aaaaning om?

Så nu befinner vi oss i exakt samma situation som innan tsunamin drabbade Thailand 2004.

Och statsminister kan ostört fira jul och planera för sin framtid som kompis till en särskilt utvald nyanländ kompis som SÄPO granskat och godkänt.

Att statsministern väljer ut en särskilt utvald nyanländ till jul kanske till och med blir en stämningsfull och vacker svensk tradition i stil med den ceremoni som presidenten i USA har i samband med Thanksgiving, då han benådar en särskilt utvald kalkon som tecken på barmhärtighet och godhet?


Expr., DHE,

5 kommentarer:

 1. Rikskalkonen. Är det månne Löfven själv?

  SvaraRadera
 2. Det där med kalkonen var bra. Hahaha.

  SvaraRadera
 3. God Jul förresten. Vi har tagit ut kalkonerna ur ugnen f.ö.

  SvaraRadera
 4. Any, jag önskar dig en härlig Jul med de dina, och tackar för ännu ett år av njutbar läsning. Du är min syster i världens labyrint och en stor tröst i vardagen.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Tack för att du orkar!
  God Jul och ett, förhoppningsvis, mycket bättre Nytt år.

  SvaraRadera