söndag 27 december 2015

Den vite, den röde, den svarte och den ..


.. gulbleke var hästarna som reds av de fyra ryttarna som tillsammans förebådade världens undergång .. apokalypsen .. i en uppenbarelse för aposteln Johannes.

Ryttarnas namn var Segraren, Kriget, Svälten och Döden.

Det vet alla som kan sin Bibel eller sitt Google.

Nu vet alla som kan sitt Aftonbladet att Apokalypsens fyra ryttare som förebådar Sveriges undergång heter ... Anna Dahlberg, PM Nilsson, Alice Teodorescu och Ivar Arpi?

Aftonbladet har alltså gått från att vara en vanlig kvällstidning till en egen nationalistisk version av Bibeln .. om jag tolkar Anders Lindberg rätt?

Sveriges undergång kännetecknas av att de fyra ryttarna har skapat ett politiskt samtal  där bara åsikter inom vissa allmänt accepterade ramar får plats och där tonfallet blev råare och nyanserna försvann.

Hujedamej!!

I dag säger du ”systemkollaps”, eller är utanför samtalet .. läser jag och inser att det måste vara det värsta som kan hända en journalist. Ungefär lika hemskt som när en vanlig människa talar om kommunens/statens ekonomi och blir kallad nazistfacistrasist i en icke namngiven kvällstidning.

Förkunnelsearbetet går dåligt för sanningssägarna på Aftonbladet, där den förestående apokalyps som de utpekade stora tidningarna försöker skrämmas med, redan verkar vara påtagligt nära.

Det apokalyptiska tonfallet, hysterin, beskrivningen av ett Sverige som faller i bitar på grund av invandringen och kraven på hårdare tag .. allt är lögner från Expressen, Dagens Industri, Göteborgsposten och Svenska Dagbladet som i Anders Lindbergs version symboliserar de ystra springarna.

Det är ju för HEMSKT!!

Låt oss alla få PANIK och söka räddningen genom den vänstra nödutgången!!!

För enligt Anders Lindberg så är inte allt som står i tidningarna SANT?

Förutom det som står i Aftonbladet som skildrar sanningen som den KÄNNS och inte som något som mäts med futtiga verktyg som statistik och myndighetsrapporter.

Men det som gör mig nyfiken när jag läser Anders Lindbergs krönika är vem som han anser vara vem av de fyra ryttarna?

För om han nämner ryttarnas namn i rätt ordning .. då blir ju Anna Dahlberg (!) SEGRAREN som beskrivs på följande sätt i Uppenbarelseboken 6,2 ..

..  Jag såg, och se: en vit häst, och han som satt på den hade en båge, och en segerkrans gavs åt honom, och han kom fram som segrare.      „

Vilket gör att hela texten kan tolkas som en hyllning till konkurrenten Expressen!?5 kommentarer:

 1. Ja, men nu föll polletten ned. Om Expressen, DI, GP och SvD utgörs av Apokalypsens fyra ryttare, så måste väl AB kunna liknas vid Hin Håle själ. Lyfter du lite på Anders Lindbergs byxfåll ser du nog en bockafot skulle jag tro.

  V

  SvaraRadera
 2. "själv" skulle det vara. Som i egen hög person.

  V

  SvaraRadera
 3. Och så här ser det ut när de fiiina kvinnorna, dvs. våra hjältar, träder in på scenen och förklarar för oss mindre vetande vem vi ska se upp till.

  https://www.youtube.com/watch?v=dbr8gzfcigQ

  Skämskudde räcker faktiskt inte till längre. Kräkhink rekommenderas.

  V

  SvaraRadera
 4. Så går det när f*n läser bibeln..!/Gunilla

  SvaraRadera
 5. Hej.

  Bodde eller jobbade jag nära Lindberg vore det frestande att spöka ut sig svarta gardiner och lie, och säga: "Jag har länge gått vid din sida - ett parti schack?"

  Om Lindberg kan sin uppenbarelsebok så torde han fundera över vilka det är som skall skrudas i vitt och åse sina fränders martyrskap, eller om gräshopporna med plåtar av järn och lejonets tänder refererar till drönare.

  Det finns mycket kul att hämta i den. Undrar vad Lindberg skulle säga om Nostradamus eller Mirabilis Liber?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera