lördag 2 april 2016

Arg, missnöjd och frustrerad ..


.. är inte direkt karaktärsdrag som jag tidigare förknippad med mig själv.

Men nu för tiden läser jag debattartiklar och ledarkrönikor utan att känna varken nyfikenhet .. hur tänker h*n nu? .. eller intresse .. det här har jag aldrig tidigare tänkt på!

I stället uppfylls jag av antingen uppgivenhet .. det här var det dummaste jag någonsin läst! .. eller helig vrede .. det här är ju bara tomma ord .. LUFT .. som presenteras som kalla fakta, hur i hel--te kan någon tro på det? .. eller frustration .. finns det verkligen inte NÅGON som kan eller vill se HELA bilden?

Jag lyssnar på våra folkvalda och blir utan undantag heligt förbannad. Särskilt med tanke på det ansvar de påtagit sig, får bra betalt för att bära och det förnedrande folkförakt de ger uttryck för när de presenterar fluffiga visioner i stället för faktiska resultat.

Visioner är nog bra om kreativitet och skaparkraft blir resultatet .. åtminstone i någon form. Kreativitet och skaparlust kombinerat med en brinnande längtan att åstadkomma något, är smittsamt och bra för alla som kommer i kontakt med det.

Arbetsglädje .. hur ofta talas det om det? Säg någon som ger intryck av att ha kul på jobbet, när det handlar om opinionsbildare eller politiker? I vissa fall får jag en känsla av att det behövs en viss berusningsgrad för att orka med att skriva det som krävs för att få behålla jobbet?

Anders Borg var nog den siste som verkade gilla sitt jobb, tror jag och kanske var det därför han blev så populär under sina år som finansminister? Men är det någon som känner sig inspirerad efter ett tal av statsministern eller någon annan politiker? Finns det ens någon som tror att Stefan Löfven tycker att det är ROLIGT att vara statsminister?

En del ministrar verkar vantrivas så till den milda grad med sina jobb att de är helt osynliga .. eller så har de kanske flytt till en annan och trivsammare tillvaro, någon annanstans?

Och en missnöjdare finansminister än Magdalena Andersson har vi väl aldrig någonsin haft?

Miljöpartiet borde väl ha varit smittande lyckliga som barn, nu när de äntligen nått sitt mål och fått sina ministerposter? Men i stället går de i opposition mot sig själva, gråter och anser att de beslut de fattar bara är "skit" eller helt oacceptabla?

Det är tydligen ett helvete att nå fram till sina drömmars mål och upptäcka att det inte automatiskt ger en guldmedalj, sprattel i en fontän, folkets jubel i Kungsträdgården och livslång semester.

Glada människor som trivs med tillvaron och tror på det de säger och gör har en förmåga att få andra att engagera sig och se positivt på tillvaron, det har jag alltid trott på och försökt att leva upp till själv. Med betoning på försökt .. det är ju inte alltid det lyckas.

Det finns alltid en väg framåt även om en omväg är vägen dit. Det finns alltid något att skratta åt i ett humorbefriat elände, om man bara anstränger sig aldrig så lite. Även om du inte får allt så kan det du får ändå vara mer värt än det du inte fick. I morgon är kanske första dagen på den bästa delen av ditt liv ..

.. eller den sämsta? För vem har behov av meningslösa floskler och klyschor. Är det ens någon idé att försöka förändra det som inte går att förändra och finns det kanske ett egenvärde i att göra gemensam sak med Mp och falla i gråt och inse att det mesta är skit och fullständigt fel?

För vem vill leva i en tillvaro som består av floskler och klyschor?

Och dessutom BETALA för att få höra dem? Dagligen .. år ut och år in.

Jag slår upp tidningen .. och blir förbannad. Jag slår på TV:n och blir frustrerat arg. Jag träffar andra människor .. och i stället för att inspireras och ge inspiration tillbaka, så blir vi gemensamt arga, missnöjda och förbannade vid samma bord där vi tidigare kläckte fullständigt fantastiska idéer bara för några år sedan.

Graden av negativ påverkan illustreras kanske bäst av min spontana reaktion när jag slog upp lokaltidningen i morse, läste serierna och gick vidare till Horoskopet ..

Någon hindrar dig för ögonblicket från att ta itu med vissa uppgifter - eller så vill du att andra ska tro att det förhåller sig så!

Eller så vill du att andra ska tro att det förhåller sig så! .. !!! .. jag blev ögonblickligen störtförbannad. Blodtrycket steg till oroande höjder .. hur vågar de komma med ett så oförskämt påstående! Vilket läsarförakt! Skulle JAG låtsas att någon ANNAN hindrade mig från att göra något som jag antingen vill eller måste!

Det är ju som att påstå att ALLA som är födda i Fiskarnas tecken är fuskare, myglare som vägrar att ta ansvar för sina egna handlingar!

DISKRIMINERING, rent av!

En dålig familjemiljö är hämmande för barns utveckling, det är väl ingen som säger emot.

En dålig arbetsmiljö kan gå ut över hela företagets lönsamhet .. jag tror inte någon tvivlar på det.

Ett dåligt samhällsklimat kan tydligen få en helt vanlig och sansad medborgare att fullständigt tappa fattningen över ett påhittat horoskop i en lokaltidning?

Det är nästan som om det finns något positivt i det? En aningens aning av spänning vid tanke på hur den egna karaktären kommer att utvecklas under de kommande åren?

Det kanske slutar med att jag plockar blommor i parken, börjar spela saxofon vid demonstrationer .. oavsett vilka .. ger f-n i sopsorteringen, stjäl hummer på ICA och snattar champagne på Systembolaget .. som vedergällning och hämnd mot samhällets verkliga och inbillade oförrätter?

NÅGOT kul ska väl jag också ha?



(När jag lugnat ner mig lite läste jag igenom samtliga lokaltidningens horoskop för morgondagen och inser att "stjärntydaren" hamnat på samma negativa nivå som jag. Så ingen av er är mycket att ha eller har något roligt att se fram emot i morgon .. vilket ger stöd för min teori att ett dåligt samhällsklimat skapar usla horoskop. Så nu vet ni det .. i morgon blir det en riktig skitdag för oss alla!)


12 kommentarer:

 1. Hej anybody! En dålig inställning ger dålig output, det stämmer. Och nu måste vi bearbeta politiken, de som valt till våra ombud, att stänga gränserna och hantera den situation, landet befinner sig i. Det finns inga andra vägar!

  SvaraRadera
 2. Kusinen från landet2/4/16 19:53

  Tja, en annan lokaltidning har sina horoskop uppdelade på Pengar, Kärlek och Arbete. I min man s horoskop står det under Pengar: "Försök stå emot en frestelse som verkar billig men kan bli dyr." I mitt horoskop står det: "Får du något till ett lägre pris, tveka inte att slå till!"
  Vi har alltid haft gemensam ekonomi, så jag grubblar febrilt på hur vi ska få detta att gå ihop,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Makens morgondag beskrivs så här .. #Du kan tillfälligt känna dig lite ur balans, varför nöjen och uteliv nu knappast utövar någon lockelse på dig" .. något som glasklart förklarar vad det är som "hindrar mig för ögonblicket från att ta i tu med vissa uppgifter", eller hur? Och så har de mage att påstå att det är JAG som "vill att andra ska tro att det förhåller sig så!!

   Jag funderar på att stämma tidningen för diskriminering och förtal!

   Radera
  2. Kusinen från landet2/4/16 22:34

   Ja, kan man anmäla för diskriminering för att någon kallar en för "hon", när man nu råkar vara född med kvinnligt kön, så nog måtte väl du kunna anmäla för diskriminering i det här fallet?

   Radera
 3. Att snatta champagne på Systembolaget vore en rätt vacker form av civil olydnad faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det inspirerande! ;-)



   Radera
  2. Jag följer med, men jag ska stjäla en dyr whisky för som det är nu behöver jag en virre i var ben. Öppnar Systemet kl.10.00 så syns vi utanför. Skall se ut någon fin klädnad så att jag syns som person.Minkpäls och krokodilväska blir nog bra. Väl mött!

   Radera
 4. Jag hade börjat tycker genuint illa om mig själv som person. Jag hade börjat bli sur, tvär, gnällig, missunnsam och bli mer och mer kategorisk i att döma folk efter deras utsida.

  Jag har turen att just nu så kommer det bli stora förändringar i mitt liv. Jag bestämde mig då för i samma sekund att lämna alla mina samhällsgrubblerier bakom mig. Jag vet vad jag tycker, vad som är fel med vårt samhälle och vad som behövs göras. orkar inte stångs mer mot dem som segt vaknar till liv. De får fixa det själv. Mitt liv är för kort och jag har ägnat ett helt år åt att mest vara arg och frustrerad. Nu vänder jag ryggen till det och kör min egen grej så länge det håller. Jag kan ändå inget göra mer för att påvekar såvida jag inte ger mig in i politiken och det är jag för gala för att hinna nå fram i tid.

  Jag har aldrig ägnat kvällspressen något intresse men nu har jag gett upp på resten av svenska pressen helt ink SVT sedan en tid. Jag gör om miljöpartisterna och lever i lala-land och tittar inte åt problemen längre, utan kör på att allt är bra och framtiden är ljus. Min tid får komma om 889 dagar. Det får räcka.

  Detta är mitt liv och jag vill tycka om mig själv igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns skönt att det finns någon mer som känner exakt på samma sätt. Det är nätt och jämt uthärdligt .. :-p

   Radera
 5. Min fru och jag brukar i krislägen alltid köra med svart humor, galghumor, och efter ihärdig övning biter det faktiskt på allt hemmavid, tro mig! Men på samhällsnivå lyckas vi ännu inte praktisera receptet. Så jag föreslår två andra uppgivenhetsreducerande strategier:
  Tänk i hundra- och tusenårsperspektiv - som en sann darwinist! Om en majoritet av befolkningen föredrar att leva i andra världar än den verkliga, då förtjänar den sitt öde, när kokongen spricker. Vi lever ju i en fantastiskt spännande tid på alla sätt och vis, en historisk brytpunkt i både hundra- och tusenårsperspektiven.
  En annan stärkande taktik kan vara att vi med många axelryckningar bestämmer oss för att fortsätta att jobba på som hittills ett halvår till. Sedan blir det kanske läge att börja agitera för en uppdelning av gamla Svedala i Nordland och Goodland. De rättänkande utopisterna får då i godan ro förverkliga sina drömmar med hjälp av sin stora tanke- och mediakraft, medan de trista realisterna, sanningssökarna och sanningssägarna, kan börja söka sig norröver som nybyggare och bänka sig som åskådare på den stora nordiska amfiteater där Goodlands ödesdrama spelas upp. En sådan frivillig separation och skiljning av får och getter kan väl bli en hugnesam, lärorik och salomonisk lösning?
  /Sixten Johansson

  SvaraRadera
 6. Känner igen din känsla...
  Hottade den här på twitter:
  https://twitter.com/pippiglassbil/status/716836085612093440https://twitter.com/pippiglassbil/status/716836085612093440
  Kan det va' nå't? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittade ska det förstås va'...

   Radera