måndag 4 april 2016

Magdalena Andersson log och log och log, ..


.. Stefan Löfven var lika obekväm och obegriplig som vanligt och Gustav Fridolin nickade bifall så pinsamt frenetiskt att jag blev allvarligt oroad för hjärnskador. Men förmodligen är det någon form av tics från den miljöpartistiske coachen?

Regeringen har alltså hållit presskonferens enligt samma mönster som vanligt .. det var nätt och jämnt uthärdligt.

Först berättade Stefan Löfven att alla svårigheter som drabbat landet beror på Alliansens skattesänkarpolitik

Sedan berättade Magdalena Andersson att allt elände som drabbat landets finanser beror på Alliansens skattesänkarpolitik.

Och så fick Gustav Fridolin ordet och berättade att skolans alla problem beror på Alliansens skattesänkarpolitik.

Efter det berättade Magdalena Andersson att alla åren av skattesänkarpolitik hade fått de offentliganställda .. främst kvinnor .. att arbeta ut sig så till den milda grad att sjukskrivningstalen skenade och så skyllde hela gänget flyktingkaoset på Alliansen som inte bara sänkt skatterna utan också "slimmat" de offentliga verksamheterna att de inte var dimensionerade för det flyktingmottagande som nu regeringen fick ta hand om.

Att "slimma" .. dvs effektivisera .. de offentliga verksamheterna är tydligen riktigt, riktigt dåligt, i motsats till vad jag tidigare gått omkring och inbillat mig.

Stefan Löfven sa .. välfärd, välfärden och välfärdsmiljarderna och välfärdsmiljarderna, välfärd, välfärd och välfärden och välfärden och välfärden .. men inte en enda gång nämnde han ordet "finansiering"? Bortsett från alla gånger han kallade statens utgifter för finansiering .. något som jag tog till mig och ska använda nästa gång jag köper skor.

Magdalena Andersson talade om flykt, flyktingar och barn. Och om jobbskatteavdrag och skattesänkarpolitik och att finanserna var bättre än någonsin.

Ju mer skatt vi betalar desto mer välfärd och ju fler flyktingar vi tar emot desto bättre tillväxt inom flyktingindustrin som snart(?) kan göra anspråk på att vara landets största konsument och arbetsgivare. Eller som regeringen hävdar .. det går bra för Sverige. I vilket fall som helst så är det väl en god investering med tanke på hur mycket det kostar?

TIO miljarder satsar regeringen på VÄLFÄRDEN .. var budskapet. Tio miljarder som KAN ge 10000 fler anställda i välfärden.

MEN .. det är förstås kommunerna som bestämmer var pengarna behövs som bäst och Magdalena Andersson gav väl en aning om var pengarna skulle hamna när hon sa att  de kommuner som tagit emot flest asylsökande och nyanlända skulle få störst andel av välfärdsmiljarderna. Det är ju de som "är bäst skickade att bedöma vart pengarna ska gå" som någon sa.

Det är ungefär två och ett halvt år kvar tills vi kan börja hoppas på att få en annan regering. Det är många presskonferenser till, för att inte tala om riksdagsdebatter och partiledardebatter i SVT.


Så jag hoppas att någon del av de tio miljarderna går till att förstärka psykiatrin. Vi kommer förmodligen att behöva dem. Åtminstone jag känner ett allt större behov av något receptbelagt uppiggande, ångestdämpande och avtrubbande.


SvD, DI, SVT,

12 kommentarer:

 1. Lycka till med ditt nästa skoköp... :)
  Tur att det snart är sommar, då kan man ju gå barfota.
  (funkade inte pillrena jag rekommenderade??! (i kommentar till föregående inlägg))

  SvaraRadera
  Svar
  1. De verkade vara slut på mitt apotek? Men det är ju inte så konstigt, när jag tänker efter .. ;-)

   Radera
  2. Haha... Nä, vi är många som slåss om de där pillren...
   *suck*

   Radera
 2. Och de som kommer efter oss får betala! Kom tillbaka Göran P, allt är förlåtet; "Dén som är satt i skuld är icke fri".

  SvaraRadera
 3. Ett liten sak som faktiskt erkändes om så där i förbifarten på SVT, ja jag råkade flippa förbi där, skäms, är att dessa 10 miljarder kommer att finansieras med lånade pengar.

  Undrar bara hur många som hann uppfatta det och vidare tänka steget längre vad det innebär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänka steget längre??? Är inte det lite höger.. nästan en aning fascistiskt?

   Radera
  2. Så dumt av mig. Så klart det är!

   Radera
 4. Win win a la Löfvens toppade kedja med Löfven själv som släpande center. Det är klart att vi skall passa på att låna billigt till lite mer välfärd! En litet handlån innan det lossnar på riktigt. Vid den här tiden förra våren upplyste statsministern folket att Sverige behöver den stora invandringen för att klara - minns ni? - VÄLFÄRDEN. Till dess, innan alla nyanlända hunnit klara av alla formaliteter och snabbt komma i jobb, får vi låna till välfärden. Ylva menade att det kommer att ta ca 2 år med lite dynamisk S-medicin. Stefan har ju lovat att om något år har vi lägst arbetslöshet i EU. ( Trots olyckskorparna som envisas med dyster statistik från SCB ) Stefan löser caset.

  Och sen! Då susar vi iväg i alla tänkbara mätningar till den topplacering i välfärdsligan som blott Sverige mäktar med.

  Dr Mabuse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhh dessa små "skrivarrutor"
   ETT litet handlån....Dr Mabuse

   Radera
 5. Hej.

  Utan ringaktning avsedd, men regeringen påminner om spelmissbrukare. Medan familj, vänner och kollegor med allt skarpare formuleringar försöker komma innanför pannbenet med sina argument jagar missbrukaren nästa kick, nästa vinst. Hägrande bara en giv bort är storslam, potten som skall rättfärdiga missbrukarens egenhändigt hopknåpade system för garanterad vinst; en vinst som aldrig kommer. Skulder löses med lån, lån och mera lån tills hela tillvaron är intecknad, vännerna endast spargrisar att krossa, avskedad, och med en krossad familj bakom sig.

  Där, på den absoluta bottnen av avgrunden, kan när inga murar finns mellan dig och dig själv, kan insikt och sonande börja spira och gro.

  Metaforen haltar dock något, ty vår invandringsmissbrukande regering innehar ju förebyggande förbön och blanka men undertecknade avlatsbrev. Istället fyller de avgrunden med oss, svenskarna.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 6. Svensk "vänster" verkar tro att vänsterväljarna längtar efter många, många s.k. asylant-miljarder? Man verkar ha fått för sig att den typen av penning-användning ska vinna val år 2018? Jag tror man kanske bör fundera lite kring sådana uppfattningar, kanske finns det någon vanlig vänsterväljare i en buss-kur man kan fråga, om mer extremt kostsam asylant-politik ligger högst eller nederst på önskelistan..?

  SvaraRadera