måndag 25 april 2016

Gustav Fridolin och Åsa Romson .


.. höll presskonferens i dag. Jag undrar fortfarande varför?

Kanske var det för att få en möjlighet att be journalisterna om ursäkt för att de anklagats för att ha avsatt Mehmet Kaplan? Men i så fall var det väl inte så lyckat att Per Gahrton samtidigt går till rasande angrepp mot de hycklande medieföreträdarna som deltar i "det maktspel som pågår mot Mp".

"Årtusendets mest meningslösa presskonferens" .. var det någon som skrev, någon annan undrade .. man kallar väl till pressträff när man har något att säga - inte när man inte har något att säga?". Och det var verkligen inte det lättaste att få ut något meningsfullt från de två leende, leende och miljöpartistiskt bifallsnickande språkrören.

Klart var i alla fall .. eller inte? .. att Fridolin och Romson INTE avgår eller ställer sina platser till förfogande! MEN .. däremot ger de valberedningen i uppdrag att bedöma språkrörens förtroende. Det vill säga .. samma valberedning som utsåg Yasri Kahn som kandidat till partiets styrelse ska bedöma om språkrören har förtroende bland medlemmarna ute i distrikten?

Jag undrar hur det ska gå till utan risk för avlyssning och läckor?

Eller det kanske bara handlar om VALBEREDNINGENS förtroende för språkrören .. man vet ju aldrig när det handlar om Miljöpartiet?


I vilket fall som helst vill Gustav och Åsa sitta kvar .. jättejättegärna! ..eftersom de ser kongressen som en nystart. Visserligen utan förändringar i sak eller ytterligare tecken på kris- och självinsikt.

Vi avgår inte .. Varje politiker har brister och gör misstag .. Vi är beredda på ett nytt starkt mandat .. Vi är beredda i Miljöpartiet att ta svåra beslut .. Det finns mycket kvar att uträtta .. Vi tror att vi båda kan ta oss stärkta genom det här .. Vi har inte lyckats när vår kamp för miljö, mångfald och demokrati sätts i fråga och därför behöver partiet och partiets språkrör ett stärkt mandat .. Vi är trygga i våra värderingar ..

.. och när Gustav Fridlin slutligen fick frågan om han kan få sluta som språkrör om några veckor, svarade han ansträngt, ystert, glatt och pojkaktigt käckt .. "Det krävs mer än så för att knäcka en nöt!"

Vad han nu menade med det?

Men för övrigt var det bra skött av språkrören. Det behövdes verkligen mer otydlighet i det partiet .. sett ur min synvinkel.


SvD, Expr., Expr, DN,

5 kommentarer:

 1. Tja, han erkännande det ju själv! Jävla nöt!

  SvaraRadera
 2. Anybody,

  Du tillhör inte presskonferensens målgrupp. Den var riktad till miljöpartister i allmänhet och till miljöpartistiska politiker i synnerhet.

  Talrören vill låtsas att de lyssnar och därigenom försöka dämpa kritiken från andra miljöpartister.

  SvaraRadera
 3. Hej anybody! Hoppas att de nuvarande språkrören ryker och att andra partier tar lärdom från mp!

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Språkrören har talat. Som en kollega recenserade Miljöpartiet: "Det enda de är bra på är att vara politiker".

  När jag funderat på den frasen medan eleverna åkte rullbräda i kapprum och korridor insåg jag till min fasa vad kollegan menar: Fridolin och Romson, och i stort sett alla politiker i toppskiktet i riksdagspartierna samt Fi är sådana som är duktiga på alla de egenskaper som gör att du kan hålla dig kvar i organisationen - du har ingen kompetens och inga prioriteringar utöver detta.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera