tisdag 26 april 2016

Det feministiska, jämlika och goda Miljöpartiet ..


.. har funnit roten till allt elände som drabbat dem den senaste tiden. "Vi måste ta till kraftiga verktyg för att ta oss ur krisen" .. säger någon och kvinnorna/feministerna(!?) i partiet gastar som en Man .. Cherchez la femme .. sök Kvinnan .. släng ut Åsa Romson!!

För visst stämmer den gamla hederliga uppfattningen att det som driver en mans konstiga och oförklarliga handlingar absolut är en kvinna.

Jag är banne mig inget fan av Åsa Romson som ständigt verkar stå med minst en fot i klaveret. Men å andra sidan så är jag varken felfri eller saknar erfarenhet av klavertrampande och vad är egentligen en popularitetsmätning? Som en bal på slottet, som man inte får tillträde till för att man inte kan föra sig som folk?

Men Gustav Fridolin är inte sagans prins. Snarare en nickande, leende streber som utan att darra på manschetten erkänner att han inte har en aning om att vissa kvinnor kan känna sig kränkta av att bli särbehandlade.

Så om det kvinnliga röret av två oansvariga språkrör ska särbehandlas och avsättas till förmån för den manliga röret, på grund av opinionsmätningar som grundar sig på vad 4 av 10 tillfrågade har sagt .. ja, då tror jag de kan slänga sin feministetikett i soptunnan där vallöftena och den gamla uttjänta kolbiten vilar. 

Sedan är jag så omåttligt omodern att jag anser att ett delat ansvar är precis vad det låter som .. delat ansvar.

Något annat som är fullständigt obegripligt är .. VEM vill dela ansvar med Gustav Fridolin efter det här kaoset. Det största ansvaret för Kaplan-krisen vilar på de Fridolinska axlarna även om Romson har rekordet i verbala grodor.

Och vad är det som säger att inte ett nytt kvinnligt språkrör förvandlas till en groda i Gustavs armar och är det inte lika möjligt att Åsa Romson kan förvandlas till en prinsessa om det rätta manliga språkröret tar hand om grodorna?


Expr., Expr., SvD, SvD, GP,

10 kommentarer:

 1. Gustav Fridolin är en orm med en medveten falsk agenda. Trots hans ungdom fick han GW Persson att reagera hårt och dömande.
  Åsa Romson är mest dum, impulsiv och politiskt okunnig.
  Naturligtvis är det Romson som får gå kanske bära hela ansvaret.
  Tyvärr är MPs väljare inte de mest smarta de heller och köper antagligen lösningen.
  För de röstade på namnet inte innehållet precis som FI-väljarna gjorde. Det låter ju så bra nästan som något i Melodifestivalen.
  Så går det som det går och MP blir till MP- islamistpartiet.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Fridolins valspråk borde vara 'Tei Kalistei'.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte ens Google kan upplysa den okunnige? Så kläm fram med det .. är det något som är allmänt känt för alla utom mig? ;-)

   Radera
  2. Hej Any,

   http://en.allexperts.com/q/Mythology-658/fairest-ancient-Greek-text.htm

   Radera
  3. Hej.

   Mea Culpa, och tack till Johan.

   Frasen betyder ungefär: "Till den vackraste" och sägs ha varit tecknat på det äpple Eris smög in till gudarnas rådslag. Resultatet blev det Trojanska kriget.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
 3. Jag tror att Sossarna har sin sista chans till upprättelse nu. Knoppa av maskrosorna nu,eller gå mot undergången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte Löfven kan identifiera en chans även om någon visar på den och om Miljöpartiets "nystart" är att de kickar Åsa Romson blir det nog nedförsbacke från och med nu.

   Radera
 4. Det är helt osannolikt, och jag trodde aldrig någonsin att jag skulle säga detta, men jag känner faktiskt sympati för Romson nu.

  SvaraRadera
 5. Det hade varit ruskigt komiskt om Fridolin fått gå och Romson stanna (I sann feministisk anda!) Lillkillen hade lipat som en 3-åring som tappat sin glass.

  Dessutom är det faktiskt inte Romsons grodor som fått partiet att rämna, det är Fridolins vurm för Kaplan och hans gelikar i de ljusskygga kretsarna som han träffar. Det är ju faktiskt Fridolin som är Ärkenöt!

  SvaraRadera
 6. Håller med Melmac. Grodor är ju en sak - roligt för oss skadeglada och trist för dem som sätter sin lit till MP. Men den otvättade byken med kaplan verkar ju vara Fridolins grej.Konstigt att man inte tänker på den utan säger att man har förtroende för honom.

  SvaraRadera