söndag 17 april 2016

Bostadsminister Kaplan verkar ha ..


.. målat in statsminister Löfven i ett hörn som han inte vågar sig ur.

Om han plockar bort Mehmet Kaplan blir ju alla arga. Särskilt arga blir nog Socialdemoraternas Tro och Solidaritetsrörelse och eftersom ordföranden för Tro och Solidaritet, sedan juni 2015, är professorn i statsvetenskap Ulf Bjereld .. som har till uppgift att analysera regeringens storhet i förhållande till opinionsmätningarnas litenhet .. så kan det bli lite jobbigt.

Dessutom så har Socialdemokrater för Tro och Solidaritet, i en skriven överenskommelse, lovat Sveriges muslimska råd, SMR, att få in muslimer på riksdagslistor, landstingslistor och kommunala fullmäktigelistor och Stefan Löfven är förmodligen fullständigt skräckslagen vid tanken på att Sveriges muslimska råd ska uppleva Kaplans eventuella avgång som en oreparabel kränkning.

Och hur kommer det att påverka valresultatet 2018? Då kommer kanske Miljöpartiet att växa sig hur stort som helst? Men det förutsätter förstås att Gustav Fridolin står upp för Kaplan på samma sätt som Kaplan stod upp för Fridolin när han valdes till språkrör?

Men då måste förstås Miljöpartiet lämna regeringen i hopp om att få behålla sina väljare 2018 så de kan köpslå med den nya regeringen och eftersom det inte får ske måste kanske Stefan Löfven ge något till Miljöpartiet i gengäld och det enda som de kan acceptera i ett så trängt läge måste vara öppna gränser och PUT till alla ..

.. vilket skulle göra alla andra arga, för att inte tala om resten av regeringen som redan nu har svårt att hantera den situation landet befinner sig i.

För att inte tala om hur problematisk hela den här historien är när det gäller den dyra och åtråvärda platsen i FN:s säkerhetsråd! Tänk om kritiken som säger att Sverige har samröre med islamistiska och antisemitiska grupper gör att Margot Wallström gjort sig till ovän med Israel alldeles i onödan nu när Kaplan OCKSÅ förolämpar Israel genom att jämföra dem med nazister.

Jisses vad ARG hon skulle bli då! Nästan lika förbannad som Åsa Romson skulle bli om en vit, medelålders, heterosexuell man tar sig friheten att misstro en storhet som Mehmed Kaplan.

Jag kan förstå att Stefan Löfven vrider sig som en mask på kroken just nu och jag kan förstå att han känner ett starkt behov av att visa upp sig som en handlingskraftig statsminister.

Men jag kan för mitt liv inte fatta hur han kan tro att det är ett bevis på handlingskraft när han stänger ute partiledaren för landets tredje största, demokratiskt valda, parti från partiledarsamtal om flyktingfrågan .. samtidigt som han vägrar att reagera på Mehmet Kaplans ständiga klavertramp

Och talet om att det inte går att tala med "extremistpartier" faller ju fullständigt om regeringen verkar vara mer beroende av extremister än något annat parti.

Regeringens och riksdagens uppdrag är inte att underkänna väljarnas val utan att förhålla sig till det. De sista årens beteende är både barnsligt och oansvarigt.
6 kommentarer:

 1. Egentligen visar detta att det är kaplan som har initativet och steffe som är på defensiven, många har inte fattat att utan kaplan faller såsse-steffe. Nu sker det logiska, kaplan övertrumfar den svamlande löfven.

  SvaraRadera
 2. Hahahaha! Där skruvade du den värre än Beckham, så roligt att jag får somna med ett leende på läpparna istället för en rynka modell Grand Canyon i mellan ögona.

  Kram å gonatt!

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Har du någonsin sett ett barn i trotsåldern i förväg bestämma vad som skall hända, och hur verkligheten skall bete sig, och sedan få ett utbrott när så inte sker?

  Där har du svenska politiker i alla sju medlemmarna i anti-SD koalitionen. Mognadsnivå som ett bortskämt barn, självinsikt som en morsgris eller pappas prinsessa, och inkompetens som en enda merit.

  Reinfeldts agerande pryder verket i all dess prydno: likt en illbatting har han sönder leksaken när han inte får som han vill, och när det är dags att stå till svar smiter han undan, för att likt en Loke eller Eris ägna sig åt sabotage och krypskytte från sidan.

  Löfven... vad skall vi ha dig till egentligen? Jag förstår inte hur man kan kompromettera sig så till den milda grad för pengar och en näve vattugröt.

  Man skall inte göra sig till hund för ett ben, Löfven.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 4. Hej anybody! Du har rätt i att statsministern målat in sig! Löfvén har blivit mer och mer av en lame duck i svensk politik. Vad tycker karln egentligen?

  SvaraRadera
 5. En annan som målat in sig i ett hörn och krälar som en mask är Romson i SVT nu på morgonen 06.45. Se det! Faktiskt njutbart att de inte ger sig. Nånting har hänt hos media.
  Dessutom ser man när Romson ljuger, hon börjar röra på sig på ett konstigt sätt och flaxar med armarna.

  SvaraRadera
 6. En annan som målat in sig i ett hörn och krälar som en mask är Romson i SVT nu på morgonen 06.45. Se det! Faktiskt njutbart att de inte ger sig. Nånting har hänt hos media.
  Dessutom ser man när Romson ljuger, hon börjar röra på sig på ett konstigt sätt och flaxar med armarna.

  SvaraRadera