lördag 4 februari 2017

Annie Lööf tänker bli statsminister 2022 ..


.. och under tiden tänker hon INTE samarbeta med SD, INTE förhandla med SD, INTE kompromissa med SD och INTE låta sig göras beroende av SD på något sätt.

Hon tänker INTE sitta med i en Moderatregering som samarbetar med SD eller i en regering styrd av LO-beroende Socialdemokrater.

Annie Lööf vill INTE att Alliansen går fram med en gemensam budget som riskerar att fälla regeringen och hon vill INTE se ett regeringssamarbete med Socialdemokraterna.

Trots att Centerpartiet tidigare varit stödparti till Socialdemokraterna i tre år och i dag styr i 32 kommuner och 6 landsting tillsammans med Socialdemokraterna eller Miljöpartiet?

Men på riksplanet väljer Centerpartiet att inte regera alls om de inte får som de vill.

Då går jag hellre i opposition .. säger Annie Lööf och ler vackert och förtroendeingivande, när hon i och med det lovar Stefan Löfven ytterligare 4 år som statsminister.

Samtidigt gör hon en högersväng och bedyrar att Centerpartiet är "en självklar del av Alliansen", som hon vill bilda en "stark alliansregering" med efter nästa val. Eller som centerledaren själv uttrycker det .. "Tillsammans med Alliansen och väljarnas stöd ska vi nästa år byta ut Stefan Löfven".

Hur det nu ska gå till?

Annie Lööfs löfte när hon valdes till partiledare var inte att göra sitt bästa för Sverige tillsammans med allianskollegorna, utan att .. ”Alliansen är medlet för att nå Centerpartiets mål, inte ett mål i sig”.

Alltså .. Annie Lööf tänker hänga med Alliansen på sina egna villkor så länge som det finns hopp om att kunna fälla regeringen, men svär sig samtidigt fri från alla beslut som väljarna kan ta anstöt av i en gemensam valrörelse. Det vill säga .. allt som är bra med Alliansen står Annie Lööf bakom och allt som är lite jobbigt och impopulärt får Anna Kinberg-Batra ansvara för.

Eller .. hon vill leende förklara sin kärlek till alliansprojektet, samtidigt som hon understryker de skillnader inom migrationspolitiken som gör Centerpartiet till den skimrande pärlan i musslan .. som Susanna Birgersson så träffande uttryckte det i GP. Något som gör att Annie Lööf framstår som en kvinnlig variant av Fredrik Reinfeldt .. moraliskt överlägsen med ett varmt och öppet hjärta.

År 2022 ska partiet vara lika "agendasättande" som DN, ha minst 20% och ha en egen statsministerkandidat .. det har Annie Lööf bestämt.

Men fram till dess vill hon .. "ta bort fastighetsskatten i tio år för den som startar verksamhet i en tom lokal i någon av landets 130 glesbygdskommuner", vilket måste glädja ägarna eller köparna till alla affärer och verkstadslokaler .. som "tjänar in" fastighetsskatten i tio år.. om de är villiga att satsa på samma förlustverksamhet en gång till. För kunderna som inte kom innan lokalerna tömdes på innehåll lär inte strömma till för att fastighetsskatten försvinner.

Annie Lööf vill också att "den som anställer någon som är ny på arbetsmarknaden ska slippa arbetsgivaravgift i två år".

Allt Annie Lööf säger sägs med vackra ord och övertygelse .. men personligen hade jag önskat att Annie Lööf tagit upp de mer dagsaktuella och akuta problemen. Kanske sagt något om de nyanlända kvinnornas situation, deras döttrars möjligheter i livet, de hjälpbehövande äldre, de minutanpassade hemtjänsttimmarna eller bristen på kvalitet i den mat som serveras äldre.

Men Annie Lööf  väljer i stället att " INTE lagstifta om löner eller timlöner" för nyanlända när hon talar om vikten av att i första hand fokusera på integrationen.

"Det sköt bäst av parterna" så att INGEN riskerar att få sänkt lön med Centerpartiets förslag.

MEN .. "om parterna inom ett år inte kan enas om en lösning som innebär fler enkla jobb till dem som idag är dömda till långt utanförskap och låga bidrag. Då är vi beredda att lagstifta om en ny anställningsform. Jag menar allvar. Om inte LO agerar kommer Centerpartiet att göra det. Klockan tickar".

"VI" som är beredda att LAGSTIFTA om en ny anställningsform är alltså ett parti som för andra mätningen i rad har hamnat på 9,4% i DN/Ipsos mätning. Och "JAG" som "menar allvar" och hotar med att "klockan tickar" är landets mest hyllade partiledare, Annie Lööf, som tänker bli statsminister 2022.  

Fram till dess är Alliansen tillsammans med väljarna medlet som ska föra henne dit, medan hon själv antingen har en enparti-DÖ-överenskommelse med de rödgröna eller surfar på Alliansens eventuella framgångar.

Ett win-win läge för 9%-Annie?

"Den här kvällen är starten på Centerpartiets nya storhetstid", sa Hannes Hervieu, som är Annie Lööfs pressekreterare, och lät precis som Gustav Fridolin när han utropade Miljöpartiet till Sveriges tredje största parti ett halvår före valet 2014, och stämningen under Centerns kommundagar verkar vara på Juholt-nivå, även om ingen ännu talat om utomkroppsliga upplevelser i partiledarens närhet.

Men det kanske kommer när valrörelsen drar igång på allvar?

Men eftersom tankarna ändå börjar gå till Juholt och Fridolin när jag hör Annie Lööf .. är det inte utan att jag börjar förstå varför Anna Kinberg-Batra börjar se sig om efter andra samarbetspartners.

SVT, Expr.,

13 kommentarer:

 1. Nästa skämt till partiledare efter statsminister steffe, det här blir nog bra det här.
  Inte undra på att steffe jublar med en sådan motståndare.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Musen som röt, verkar det som.

  Eller 'tok-centern' som i den gamla sketchen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Det finns bara en Center och det är vi. Alla andra är lite till höger eller lite till vänster."

   Radera
 3. Hej

  Hade jag tagit över en himla massa fd MP röster, så hade jag tagit mig både en och två...såväl funderare som snapsar...och sedan dragit något "gammalt" över mig för att dagen efter, så som syndaren gör, vaknat sent.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 4. Känns konstigt,följde Annies blogg för ett antal år sedan och tyckte hon hade vettiga åsikter/värderingar. Sedan blev hon partiledare och då blev det helt andra åsikter?!?! Glad att jag inte hann röst på henne i alla fall. Nästa gång blir det MED, litar inte på de andra partierna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förlorade hoppet om MED när jag insåg att deras syn på de frågor som jag brinner för var mer rödgröna än de rödgröna själva. Det är möjligt att jag är naiv, men jag kan inte se vårt gemensamma ansvar för de svagaste och mest skyddslösa i samhället som allmosor som delas ut "när ekonomin så tillåter". Jag hade verkligen, verkligen hoppats på något nytt .. men jag tror att det enda som händer med MED är att en massa röster går till spillo i onödan.

   Radera
  2. Instämmer med any ovan. MED är inget att ha, det blir bara the same procedure as last year. Med andra ord inget nytt under solen bara mer av det gamla utslitna och det vet vi väl alla hur illa det är, eller hur? //tompas11

   Radera
  3. utlandssvensk5/2/17 12:07

   Jag har varit inne en del på MED bloggen senaste veckorna. Det är inte lätt att få klart för sig vad de står för. En del skribenter är ganska radikala, andra är som grötmyndiga folkpartister som storvulet förklarar att man är en DÅLIG människa om man har "fel" åsikt.

   De klipper också nästan slumpmässigt bort kommentarer, både sina egna och andras. T.ex var det en ganska bra debatt där nyligen, där de väldigt tydligt tog ställning mot repatrieringar. Det skedde i ett ganska mästrande tonfall. Men sen bara klippte de bort sina egna kommentarer!

   Mitt intryck är att det finns väldigt olika uppfattningar inom MED om hur migrationskrisen ska hanteras och jag gissar att det inom kort kommer att leda till konflikter och troligen sammanbrott. Eller kanske ytterligare en omstart med nytt namn.....

   Radera
  4. Varför måste allt gå via staten?

   Varför kan man inte sköta detta via välgörenhet, arbetareföreningar, kooperativ, försäkringar och så vidare?

   Om skatterna sänks får du själv möjlighet att välja hur pengarna skall användas. Då behöver du inte bekymra dig om hur galningarna i V/MP/SD (stryk det som ej önskas) skall slösa bort dina skattepengar.

   Den svenska modellen är död. Ju snabbare alla accepterar detta, desto snabbare kan krav komma på att man själv skall få välja om ens nuvarande skattemedel skall gå till bidragssnyltare från tredje världen, överbetalda politiker, subvention till världens sämsta journalistkår, eller till de man tycker verkligen behöver det.

   Radera
  5. utlandssvensk5/2/17 16:46

   @ kristian3119,

   Staten kan ha en mycket mindre roll. Jag bor sen länge i Schweiz, som har en minimal stat. MEN man måste likväl undvika immigration från 3je världen, annars bryter allt ihop, helt oavsett om man har välfärdsstat eller inte.

   Detta är helt erkänt i Schweiz och en väldigt effektiv metod som man använder är extremt höga minimilöner för immigranter. Det funkar!

   Radera
  6. Jo, när det gäller invandringens karaktär och ursprung är vi nog överens.
   (Tänker ofta på vad en kollega sade om en resa i Indien: "Här hade vi polischefens hus, höga murar runt en stor fin trädgård med välskött gräsmatta. Längs utsidan av muren på ena sidan stod skjul byggda av skräp. Där bodde det folk permanent.)

   Radera
  7. @ any
   Ursäkta sent svar. Kan förstå besvikelsen över svar du fick från MED. Men mycket av politiken håller fortfarande på att utvecklas. Försök vara med och påverka ett tag, se om det "går åt rätt håll" ur din synpunkt innan du kastar in handduken. För ärligt talat, vem kan man annars rösta på i nästa val???

   Radera
 5. 9%-aren mot LO? Känns lite som Napoleon och andra mot Moskva.
  Det senare lyckades inte så bra.

  SvaraRadera