måndag 20 februari 2017

Synonymer till futtigt ..


.. obetydligt, futilt, oansenligt, torftigt, fjuttigt, bagatellartad, tomt, värdelöst, innehållslöst, småaktigt, lumpet, ynkligt?

Jag hittar inte rätt ord för hur jag upplever mycket av det jag läser i tidningarna, på twitter eller tar del av i SVT:s nyhetsrapportering eller sk debattprogram. Men jag tänker att om jag väntar tillräckligt länge så måste väl ändå lägstanivån passeras, så att det bara kan gå åt ett håll. Uppåt .. framåt?

Att uppfatta valet av Donald Trump som en personlig förolämpning står väl alla fritt .. men att vägra att sitta bredvid hans 23-åriga dotter på en modevisning som hon .. i likhet med övriga gäster .. blivit inbjuden till av modedesignern själv, är väl ändå ett sorgligt sätt att passera futtighetens och småaktighetens yttersta gräns?

Eller går det att sänka sig till en lägre nivå av protest?

Att recensera, kritisera och förkasta en bok .. utan att ens ha läst den .. är inte det futtigt om något?

Att en känd ledarskribent och professor .. som specialiserat sig på nätmobbing(!?) .. öppnar en facebook-grupp, enbart i syfte att driva med författaren, dyslektiker och människor som inte behärskar språket fullt ut .. det kan väl inte ses som något annat än futtigt? Eller rent av småaktigt, lumpet och ynkligt?


Men vad ska man väl då ta till för ord för att beskriva den bibliotekarie som ville neka låntagarna tillgång till boken med hänvisning till "de mänskliga rättigheterna" och den heliga värdegrunden?När Henrik Schyffert lägger om sin SD-dödartaktik till att försöka ynka ihjäl partiet i stället för att skrämma bort väljarna.. upplever jag det bara som futtigt och meningslöst.

Han erbjuder föremålen för hans nyskapande medlidande på gratisbiljetter för att få träffa "riktiga sverigedemokrater" och två förbarmar sig och möter den magnifike Schyffert efter föreställningen.

Han blir besviken. Det var ju helt vanliga människor?

När de "vanliga" inte längre är närvarande tröstar han sig med att de förmodligen har "armbindlarna" kvar i handskfacket i bilen och att det nog inte var "så lätt för dem att säga till sin ledning att de ska komma hit", och eftersom "de visste att det skulle få spö" så var det ändå modigt att de kom?

Det hela känns inte bara futtigt utan också tomt, innehållslöst och bagatellartat .. i alla fall när jag ser att det från Schyfferts sida handlar om att han tror sig göra en stor samhällsinsats?

Att ett riksdagspartis ungdomsförbund visar sin avsky för andra riksdagspartiers rätt till yttrandefrihet genom att ta till våld och falska brandlarm för att störa ut ett annat riksdagspartis möte är mer än futtigt. Kanske rent av lågsinnat, lågsint, simpelt, tarvligt, nedrigt, gement, elakt eller hänsynslöst?

Och .. när jag inte tror att det är möjligt att sänka sig lägre .. så kommer den feministiska regeringens inlägg i den sk slöjdebatten .... och eftersom de inte har vett om att göra det själva så får väl jag skämmas lite som svensk och hoppas att inte Donald Trump solkar Sverige-bilden ytterligare, genom att lägga ut deras självbelåtna leenden på twitter.
5 kommentarer:

 1. Löven gör ett uttalande på engelska, att det inte är några problem i Sverige. Vi har dock utmaningar som vi skall ta vårt ansvar för att lösa. Slut på citat.
  Jag räknar inte in mig i hans vi och hans vårt ansvar för att lösa utmaningarna.
  De som har stått bakom den vansinninga invandringspolitiken får banne mig lösa problemen i st f att tjata om president Trump!

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas på att steffe och företrädare för hans urusla nöff-nöff parti fortsätter att förolämpa USA och den nya administrationen. Jag hoppas på att de gör amerikanerna så förbannade att de inför sanktioner mot steffe, Margot,Ulvskog och deras sopiga parti.

  SvaraRadera
 3. Bilden på Ivanka var tagen innan alla satt sig så den kanske kan kallas ett alt. fact. Senare var det knökfullt.

  Bilden på statsråden var dock helt äkta.

  SvaraRadera
 4. Får kvinnliga statsråd någonsin känslan av att vara delaktiga i något som eventuellt kommer att leda till "historiska händelser" hösten år 2018, fast kanske på ett helt annat sätt än kvinnliga statsråd tror..?

  SvaraRadera
 5. Schyffert är patetisk! Sitter på bästa sändningstid och projicerar sin psykiska sjukdom på andra.
  Som vanligt! Är jag bitter ska alla andra också vara det! Är jag en avdankad komiker som ironiserat ihjäl sig själv, ska alla andra också vara det!
  Ja, du är sjuk Henrik, ta ditt ansvar och börja behandling, men lägg inte över ditt ansvar på alla andra.
  Twittra att man ska runkbajsa någon i munnen visar att karln är gravt psykiskt störd och behöver omhändertas nu!

  SvaraRadera