söndag 12 februari 2017

Den feministiske statsministern Stefan Löfven har besök Iran ..


.. för att få fart på den svenska exporten till Iran .. och för att tala om jämlikhet och mänskliga rättigheter (i breda ordalag).

Med sig hade han handelsminister Ann Linde och ett okänt antal andra kvinnor .. förmodligen högre tjänstemän eller representanter för näringslivet?

De bilder som flitigt delas på nätet visar ett gäng kvinnor som ser ut som om de gått bananas på Myrorna inför resan och jag kan inte fatta varför? Enligt modebranschens egen statistik stod exporten av svenskt mode för 207 miljarder 2015?

Att det är lag på att kvinnor i Iran måste täcka sitt hår och att all upphetsande hud bör döljas, det kan väl knappast vår feministiska regering ha varit okunnig om innan avresan?

Men varför anpassade man sig inte, varför drev man inte olydnaden till lagens yttersta gräns? Varför kallades det inte in stylister eller modedesigners som hade kunnat ge både tips och handfasta råd hur man kan klä sig korrekt och ändå moderiktigt vid statsbesök .. i stället för att rota fram heltäckande leftovers från garderobens glömda gömmor?
Hijab Fashion finns ju redan som begrepp. Det kanske till och med finns en marknad för svenska modedesigners som kan hijab-anpassa västerländskt mode så att det tilltalar .. och kanske inspirerar de iranska kvinnorna mer än den svenske statsministerns luddiga fraser om kvinnors rättigheter?

För det finns väl ingen lag som påbjuder att svenska kvinnor på besök i Iran måste gå ner på knä och representera Sverige i samma svart/grå/beige vardagsklädsel som de bär när de storhandlar inför helgen.


6 kommentarer:

 1. Mycket roande att se feministerna kapitulera så totalt inför en ayatollah eller, den betyder inget utom en karriärmöjlighet.
  Feminism är bara skitsnack att lura allmogen att fortsätta att betala till ett system som för länge sedan övergivit folket.
  Se så nöjd den dumme Wallenbergs drängen Löfven ser ut på bilden.

  SvaraRadera
 2. Så fick man den gläfsande svenska hunden att ta på sig kopplet.
  Tack Margot, tack Ann och Löfven.

  SvaraRadera
 3. Vår feministiska regering verkar gilla att göra affärer med diktaturer. Är det måntro så att det bara finns diktaturer kvar att handla med för Sverige när alla seriösa länder slutat handla med diktaturer ?

  SvaraRadera
 4. Kvinnan till vänster på den översta bilden är Annika Söder, kabinetssekreterare i utrikesdepartementet.
  Hon är dotter till Karin Söder, som var den första kvinnliga partiledaren och vår första kvinnliga utrikesminister.
  Må Karin vila i frid!
  Dottern kan gärna bli kvar i prästväldets kvinnoförtryckande Iran.
  Bo Adolfsson, Mölndal

  SvaraRadera
 5. Good thing Swedish women know to keep their heads covered in the presence of a man. #BecauseFeminism --- Shouldn't they be wearing Burkas?

  SvaraRadera
 6. Hej.

  Frihet är slaveri.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera