måndag 13 februari 2017

"För det är klart att om du klipper dig för 50 spänn eller åker taxi för 59 spänn ..


.. eller handlar spriten på Närlivs eller drar en lina kokain till fredan eller tvättar bilen för 99 spänn handtvätt hela bilen, då är det svårt att sedan ondgöra sig över den organiserade brottsligheten" .. sa Anders Ygeman när han var i Malmö i dag för att träffa "dels de som är oroliga, dels mina politiska motståndare som vill göra en politisk sak av det hela".

"Det hela" som gör malmöborna "oroliga" och det som sossarnas motståndare "vill göra en politisk sak av", är naturligtvis den ökande kriminaliteten och den regelbundna avskjutningen av stadens invånare.

Han uttrycker sig lite märkligt ibland, Anders Ygeman. Som medborgare kan jag ju tycka att det som händer i Malmö ÄR .. eller borde vara ..en "politisk sak", oavsett vilken partitillhörigheten det handlar om?

Men situationen i Malmö är tydligen ett helvete som invånarna i Malmö skapat själva genom att betala svart för spritköp på Närlivs, hårklippning, taxiresor och biltvätt?

Jag kan inte låta bli att undra över var Anders Ygeman får sina uppgifter från?

En klippning för 50 spänn? Var finns den?

Taxiresor för 59 spänn tror jag hör till ovanligheten? Eller är det möjligt? Hur långt kommer du då?

OM någon slipper undan med 50 kronor för en klippning så gissar jag att det är garantipensionären Ada som blir klippt av garantipensionären Beda .. tidigare hårfrisörska .. så att båda kan hålla ekonomin så pass frisk att de har råd att gå till tandläkaren som debiterar betydligt mer än 50 spänn när det handlar om svenska medborgare.

Bortsett från den betydligt mer lönande narkotikahandeln är alltså svartsprit från Närlivs, att låta någon tvätta bilen för en hundring, taxiresor för samma kostnad som när Beda klipper håret på Ada för 50 kronor .. grogrunden till den organiserade brottsligheten i Malmö?

Men när Anders Ygeman skyller den organiserade brottsligheten på invånarna i Malmö så blir det ju i förlängningen hans eget fel.

För med tanke på att landet nu är uppe i 75% marginalskatt för dem som tjänar mest .. moms och punktskatter, exempelvis bensin- eller energiskatt oräknat .. så är det inte så konstigt att de som tjänar minst försöker få så mycket för pengarna som möjligt.

Så med Anders Ygemans logik är det ju staten som skapar suget efter moroten som finns i "den grova brottslighetens näringskedja"!

"Höga effektiva marginalskatter gör det mindre lönsamt att arbeta vitt, och relativt mer lönsamt att ägna sig åt ledighet, svartjobb och skatteplanering. Höga skatter gör att specialister ägnar mindre tid åt det de är bra på, och mer tid åt att snickra på sommarstugan.

Det som är lönsamt för samhället – att folk arbetar mer – blir plötsligt inte speciellt lönsamt för individen. Och då fungerar samhället sämre .. skriver Per Gudmundson, som av en händelse, i SvD i dag.

Alltså .. med tanke på vad som blir kvar av lönen är Ygeman och hans kompisar också en del i den grova brottslighetens näringskedja som gör att den organiserade brottsligheten kan tvätta bilar för 99 spänn, köra taxi för 59 kronor och klipper pensionärer för 50 kronor samtidigt som dessa lukrativa verksamheter skapar gängkrig där alla skjuter konkurrenterna om de dumpar priserna?

Men NU har inrikesministern sagt sitt och besvarat alla frågor som han tycker är värda att besvara, så nu kan alla känna sig FULLSTÄNDIGT lugna och trygga.


Så då återstår bara en fråga som jag funderat på länge. Alla de där militärtälten som han beställde för att sätta upp i Revinge? Har vi betalat dem? Vad kostade de? Och om de finns .. var finns de nu?


HAX, Motpol, Ledarsidorna (med en lysande lösning på problemet), Cornucopia,

7 kommentarer:

 1. "Dra en lina på fredag", hehehe.
  Kostar den 99 spänn i eländiga Malmö ?
  Verkar vara dags att besöka denna sossehåla!

  SvaraRadera
 2. De enda jag skulle betala svart är dem som jag verkligen känner. Fast då blir det mer fråga om tjänster och gentjänster.

  Att betala svart på systematisk basis, aldrig i livet. Då skaffar jag mig hellre ännu fler pålitliga vänner och det helt enkelt handlar om att byta tjänster och inte betala mer skatt än vad *vi utbytare av tjänster redan gör*. Mao, inga bidragstagare inblandade. I hilvitte att jag skulle betala för ett jobb av någon som lever på bidrag.

  /Majsan

  SvaraRadera
 3. Helt i linje med journalistiken, sätt åt småfolket som uttrycker sig klumpigt på nätet istället för tveksamma rapporter som Sandviken och Brandmannen.
  Anklaga den som klipper sig för en 50-lapp istället för LO-politruken som försnillat miljoner av medlemmarnas pengar.
  Ygeman går från att vara lovande till oduglig till obegriplig

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Sänk skatten på arbete.
  Avskaffa momsen, denna tillfälliga skatt (även om det hette OMS initialt).
  Sänk statens utgifter genom att avskaffa alla rättigheter till alla bidrag för invandrare tills dessa har arbetat minst tjugo år heltid).
  Lägg ner Af.
  Gör om socialförsäkringssystemet i grund.

  Och så vidare.

  Malmö - socialdemokratins skyltfönster för mångkultur och Sveriges framtid - är bara toppen på bölden.

  På fikonspråk kan man säga att Malmö tydligast exemplifierar det endemiska systemfel som skatte- och bidragssystem nu utgör. Även om det som behövs som tryckförband i Malmö är strid i bebyggelse så måste patienten förmås sluta skära sönder sina pulsådror också.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 5. Även om sossen har rätt i sak så har hans sosseparti inte gjort något för att förhindra detta i Malmö i 30 år, polisen där har inte brytt sig under samma tidsperiod, Skatteverket har kollat svenskarna men inte de andra, och då har det bildats under alla dessa år i ostört läge en sk "svart ekonomisk sektor" .
  Den här sektorn kan inte tas bort utan blodsutgjutelse nu, för många är beroende, för många är inblandade, förgreningarna är för många, för djupa ut i det omgivande samhället. Politiker, tjänstemän, offentliga förvaltningar och privata företag är alla beroende av denna sektor nu.
  Värre än i södra Italien faktiskt.

  SvaraRadera
 6. Svart-Malin14/2/17 10:37

  Faktum är att det på många ställen kostar 50 spänn att klippa sig i Malmö, och det är inte Beda som klipper Ada. Det är snarare Ali som klipper Mohammed och Hassan, och ibland även Håkan och Conny som rest ända till Malmö för att förnya höstgarderoben. Av naturliga skäl finns det däremot få, om ens några, damfriseringar som gör detsamma så Håkans och Connys fruar får mest titta på när makarna klipper sig.

  59 spänn för taxi? Jo det kostade det för inte så många år sen när det s.k taxikriget höll på som värst. Sen blev "chefen" på ett av taxibolagen mördad, men jag minns inte vilka kriminella aktiviteter som låg bakom det och om det hade direkt med taxikriget att göra. Här kan vi i så fall tala om mördande konkurrens om uttrycket tillåts. Nu är det lite dyrare så Ygeman har inte hängt med i utvecklingen. 59 spänn var nog för tio år sen.
  Jag känner knappt någon som åker taxi i Malmö längre då chaufförerna inte alltid är nyktra enligt en sagesperson som rapporterade till mig om en skakande resa.

  Jag vet inte vad Ygeman menar att de boende ska göra istället? Strunta i taxi när man måste till akuten med gamla Agda? Eftersom det är för billigt! Det är inte så att det finns mycket att välja på precis, men de får väl gå istället kanske han menar.

  Och jag håller med. Det är väl just en politisk fråga det handlar om här. Annars är väl inget en politisk fråga.
  Men det är kanske så han tycker.
  - Vi politiker ska väl inte behöva bedriva politik? Vi ska bli valda och sitta på möten, och glassa med andra politiker och resa och ha oss.

  Det är kanske så han ser det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   En fd. kollega som lever i Malmö låter sin fru handla i vissa butiker, då hon är utländsk till utseendet. Hon får tydligen bättre pris än min svenske kollega.

   Vidare såg jag vid besök i Malmö häromåret en frisersalong (för herrar) som annonserade: "Skalla med maskin 50:-". Tvärs över gatan låg en damsalong med skyltning helt på arabiska, och helt utan insyn (draperier, gardiner od). Enligt uppgift bokar arabiska kvinnor tid i grupp och spenderar hela eftermiddagen tillsammans i frisersalong, med te och kakor och utan att behöva vara utspökade i hucklen - inte olikt hur hemlandet fungerar.

   Eller som man sagt i Malmö sedan jag första gången besökte staden:
   "Inget kvitto, kompis, bra för dig bra för mig!"

   Det var innan Göran Persson sa "nej, nej, nej, nej aldrig, ja självklart" om partiledarskap och statsministerpost.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera