onsdag 15 februari 2017

Samarbetsregeringen hyllar .. och respekterar .. oppositionen .


I dag har lyssnade jag på Margot Wallström när hon läste upp regeringens utrikesdeklaration och efterföljande riksdagsdebatt.

Håhåjaja .. man har inte roligare än man gör sig, eller hur?

Den enda behållningen var när vår utrikesminister helt otippat hängav sig åt tacksägelser till oppositionen för att verkligen gnugga in budskapet om att hon företräder en SAMARBETSREGERING.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet är villiga att samarbeta med ALLA! Margot Wallström var SÅ tacksam över att ..

Vänsterpartiet "ständigt påminner om den oroande utvecklingen i Turkiet" och att ..

"Att Sverige i sina kontakter med omvärlden ska framhålla de mänskliga rättigheterna är något som Liberalerna aldrig låter oss glömma" och att ..

"I kampen mot vad som kan vara det värsta som mänskligheten har kommit på – kärnvapen – är Centern att lita på" och att ..

"Moderaterna är och har varit en pådrivande kraft när Sverige står upp för frihandel" och att ..

"Det svenska biståndet har under åren haft en pålitlig vän i Kristdemokraterna" och så vände hon sig helt oväntat mot det osynliga partiet och förkunnade ..

"Regeringen delar inte värdegrund eller syn på världen med Sverigedemokraterna och ett samarbete är uteslutet, men vi respekterar er plats i riksdagen."

Bomber och granater .. vilket uppvaknande!!! Efter drygt 6 års total utfrysning erkänner S/Mp-regeringen att de RESPEKTERAR ett folkvalt partis rätt till sin plats i riksdagen!

Jösses .. tänk vad GLAD Jimmie Åkesson måste vara i dag. Först säger moderatledaren att hon kan tänka sig att samtala med SD i de fall de har likartade förslag och så uttalar Margot Wallström sin respekt för partiets existens.

Medan jag långsamt degade ner mig i takt med de meningslösa flosklerna som strömmade ur radion satt Maken och läste i en dagsfärsk motorcykeltidning och längtade efter våren.

Jag blev bara surare och surare medan han brast ut i gapskratt när han läste läsarnas bidrag till sidan med rubriken "Ett gott skratt förlänger livet".

Roa mig! .. sa jag desperat och som av en händelse visade det sig att vi var inne på samma spår både han och jag ...

En bilförare sitter fast i en bilkö i Stockholm, inget rör sig. Plötsligt kommer en man och knackar på rutan och föraren vevar ner:

Vad är det som händer?

Terrorister har ockuperat Riksdagen och de begär en lösen på 100 miljoner för att släppa alla. Annars kommer de att hälla bensin över alltihop och tända på. Vi går runt från bil till bil och gör en insamling nu!

Hur mycket brukar folk ge?

I snitt 5 liter.
Och jag måste erkänna att jag blev betydligt mer uppiggad av den här historien än av Margot Wallströms bevis på samarbetsvilja med oppositionen.

6 kommentarer:

 1. Den historien var bra! Jag bidrar omgående med 20 liter. ;) //tompas11

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Dagens skratt! Dånade så högt att jag tror snön åkte av taket!

  "Halv liter!"

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Den historien går också i USA.
  Men där är det Sorros, MSM och det övriga etablissemanget som bidrar med bränslet.
  Hur skall vi åstadkomma demokrati?

  SvaraRadera
 4. Hej anybody! Jättebra och tydligt budskap. Hoppas att våra förtroendevalda läser den!

  SvaraRadera
 5. Undrar just hur länge (s) uteslutande av (sd)-samarbeten gäller? När det gällde murar i europa så svängde ju politiken ganska snabbt åt helt andra håll. Lagom till snösmältningen kommer andra besked..?

  SvaraRadera
 6. Apropå murar så är det ju grymt bra för Löfven o Co samt skräpmedia i Sverige att man kan fokusera på USA och Trump. Då slipper man att rapportera om att EU vill stänga alla smuglarutter över Medelhavet. Praktiskt!

  Wag The Dog!

  SvaraRadera