onsdag 28 mars 2018

Motorsåg(s)massakern?


Mats Knutson analyserar lagrådets bedömning av regeringens nya centerpartianpassade förslag som förväntas ge en ett större antal ensamkommande vuxna utan asylskäl en ny möjlighet att få uppehållstillstånd … ”En monumental sågning av regeringens förslag om ensamkommande. När lagrådet sågar regeringens förslag om en ny chans för ensamkommande påminner det mest om en svensk juristvariant av motorsågsmassakern. Aldrig tidigare har jag läst ett yttrande från lagrådet med lika förödande kritik”.

Nu är ju inte lagrådets rekommendationer något som behöver stå i vägen för idiotiska förslag. Än så länge är det ingen som har sett några tecken på förlägenhet från regeringen som nu måste välja mellan Miljöpartiet och sin heder.

Och eftersom det handlar om socialdemokrater vet vi ju redan hur högt de värderar sin heder.

Men OM nu förslaget presenteras, och OM Annie Lööf säger .. lysande Stefan, lysande! .. och röstar för, då kan det faktiskt ha sina fördelar om rättsväsendet hanterar resultatet rätt.

Låt oss säga att du söker assistansersättning, eller bygglov, eller överklagar Skatteverkets syn på din deklaration, eller Försäkringskassans beslut om din sjukskrivning eller söker äldreboende till din dementa släkting eller befinner dig i någon annan situation där en statlig myndighet kan ta längre tid på sig än 1,5 år innan du får ett klart beslut.

Då borde du väl i rimlighetens namn kunna hänvisa till den långa handläggningstiden och kräva att du får ett gynnande beslut, under förutsättning att du visar lite god vilja när det gäller något helt annat.

Du kan ju lova att springa tjejmilen om du orkar eller köpa ekologiskt i den mån du kommer ihåg det. Det borde väl vara jämförbart med att ”ha för avsikt att studera” som motprestation till att få asyl utan asylskäl?SvD/Förslaget måste dras tillbaka

1 kommentar:

 1. De s k ensamkommande flyktingbarnen är det största bedrägeri som Sverige har utsatts för.
  Hur kan en inte svensktalande vara behörig till gymnasiet efter två års studier i Sverige?
  Varför har vi för svenskfödda och svensktalande först förskola och sedan nioårig grundskola innan gymnasiet?
  Invandringscirkusen är absurd och slår sönder hela vårt samhälle och demokratin.
  Bo Adolfsson, Hjo

  SvaraRadera