lördag 3 mars 2018

Stöld!!!!


Stefan Löfven förkunnar att Socialdemokraterna öppnar för att beskatta de rikaste i landet hårdare. Han går till och med så långt att han kan tänka sig att återinföra förmögenhetsskatten, något som han var motståndare till så sent som i november förra året.

Moderaterna rycker på axlarna .. det kommer aldrig att ske!

Vänsterpartiet RASAR!

Under fyra års tid har de drivit på för att regeringen ska göra något åt de växande inkomstskillnaderna och – ”Intresset har varit noll. Senast före jul avslog de förslag”.

Socialdemokraterna har alltså STULIT Västerpartiets hjärtefråga för att på så sätt, lömskt och okamratligt, också kunna stjäla deras väljare.

Risken är nu överhängande att Stefan Löfven också norpar åt sig kraven på arvs- och/eller gåvoskatt, fastighetsskatt och förbud mot företagsvinster i välfärdsföretag.

Denna konflikt får mig osökt att tänka på Terry Pratchetts Skivvärld där Havelock Vetinari var staden Ankh-Morporkts patricier.

HAN visste hur man handskades med Lag och Ordning .. (vilket är ytterligare en fråga som Stefan Löfven knyckt från ett annat parti på samma sätt som han och hans kumpaner lade beslag på tiggeri- och ordningochredaimigrationsfrågan som tidigare sågs som en belastning när den fanns hos ett helt annat parti).

Havelock Vetinari .. som var stark anhängare av det demokratiska systemet med "En man, en röst", så länge som han var både Mannen och Rösten .. frågade sig själv .. ”Om man nu skall ha brottslighet, varför då inte organiserad brottslighet?

Svaret var både självklart och genialiskt.

Han bildade gillen för tiggare, lönnmördare och tjuvar, och lät folk betala skatt till gillena för att slippa bli rånade, mördade eller förföljda. Ett system som fungerade fullt tillfredsställande i Ankh-Morpork.

Självfinansierad kriminalitet .. ett litet tips till Socialdemokraterna som tydligen börjar känna sig lite desperata inför valet och de ekonomiska förutsättningarna nästa mandatperiod.

Jag kan också bistå med följande tänkvärda citat från Havelock Vetinari:

Om du tror att problemen i livet beror på att det bara finns bra eller dåliga människor .. så har du förstås fel. Det enda som finns är dåliga människor .. men de finns på motsatta sidor.”

Om problemet är per capita kan dekapitering ordnas”.

7 kommentarer:

 1. Hej.

  Kanske man skall tänka som så, att S och m nu kallt räknar med att deras stödhjul har en hög sannolikhet för att åka ur riksdagen, och därmed fokuserar på att till varje pris söka en S/m-total på minst 50,5%.

  Allt i demokraturens namn, för ett fritt och öppet samhälle utan murar och gränser, där människor kan ha spännande möten; en främling är ju en vän du inte känner än, trots allt, och där den koalition kan bryta utanförskapet, trångboddheten och integrationsutmaningarna.

  Förmögenhetsskatt, hm? Skatt på att flytta från landet, skatt på transaktioner, och så vidare leder mig till en fråga: varför skall jag bedriva affärer i Sverige alls?

  Följdfrågan är: varför skall jag leva här där staten vill ta avlidnas plomber till att finansiera bidrag till terrorister?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 2. "You can check out any time you like but you can never leave"

  SvaraRadera
 3. Nej, Rikard!
  Lite ädlare än "plomber" och silver-kvicksilver avses nog. Trots allt...

  SvaraRadera
 4. Och fungerar inte det så kommer man stjäla tiggeriförbud och lite annan SD-politik.

  SvaraRadera
 5. Om det inte blev något med alla andra vallöften, hur sannolikt är det då att nya påhitt blir till något konkret? Undrar om inte (s) underskattar väljarnas förmåga att minnas all tomhet & frånvaro?

  SvaraRadera
 6. Med tanke på hur sossar runt om i Europa har gått tillbaka, ibland mer eller mindre förintats, så är det mer och mer solklart att det svenska folket är trygghetsknarkande idioter som fortfarande ger dessa charlataner 30%!

  SvaraRadera
 7. Hej anybody! Instämmer i Rikards analys, att staten nu vill tillskansa sig avlidnas plomber för att finansiera invandrares resor! Jag och min man, som betalar betydligt mer än vad vi får tillbaka, har aktuella planer på att emigrera till annat land! Frågan är bara vilket som blir optimalt just för oss?

  SvaraRadera