tisdag 24 april 2018

Annie Lööf gick nästan ner i spagat ..


.. när hon i en direktsänd presskonferens meddelade att hon ansåg att regeringens förslag att ge ensamkommande afghanska män en specialdesignad gräddfil är ”är ett illa framtaget, riktigt dåligt genomarbetat förslag, som regeringen är ytterst ansvarig för” samt att hon dessutom delade Lagrådets uppfattning att "gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas" ..

.. samtidigt som hon beklagade att det var det enda förslag som kunde ge denna särskilt utvalda grupp den rättsliga särbehandling som gör att tidigare avslag i migrationsdomstolar ska upphävas samtidigt som kraven på att de ska kunna styrka sin identitet - eller åtminstone kunna göra den sannolik - kastas på sophögen?

Allt som allt gjorde detta att Annie Lööf och Centern mer eller mindre ”tvingades” ställa sig bakom detta kostsamma haveri när det gäller svensk lagstiftning?

Jahaja .. å ena sida ska bidragen dras in för dem som inte lär sig svenska, å andra sidan betalar många kommuner ut bidrag till dem som vistas här illegalt och å ena sidan ska de som fått avslag lämna landet medan å andra sidan ska de som väntat länge på sina avslag få stanna? Regeringen har snart svart bälte i löften om hårdare tag mot dem som ska behandlas som undantag om de tillhör en särskild grupp särskilt ömmande fall, vilket verkar vara de flesta .. samtidigt som de går till våldsamma angrepp mot Sverigedemokraterna som i åratal har ställd exakt samma krav?

Det är inte lätt att hänga med i svängarna just nu. Socialdemokraterna gör som Annie Lööf och försöker sitta på minst två stolar samtidigt som de desperat försöker gömma undan partiledaren från personliga framträdanden till dagen efter valet.

I och för sig är det sistnämnda nog en klok tanke .. så få partiledardebatter som möjligt och helst inget framträdande i Almedalen .. men trist för oss som älskar när Stefan Löfven måste tala utan manus skrivet av någon annan.

Alliansen” är död” .. verkar vara den mest förekommande meningen på twitter just nu och det är väl inte så konstigt, för det konstaterade vi gräsrötter redan för mer än två år sedan.


Men det som kommer att kännas märkligt är när Annie Lööf helt skamlöst kommer att hänvisa till ”vi i Alliansen” under valrörelsen.

För det kommer hon att göra. Särskilt efter det att partiet har registrerat väljarbortfallet i väljaropinionen någon gång i skarven mellan maj och juni.

Jag undrar hur Ulf Kristersson kommer att göra? Blir det ”vi i Alliansen” för honom också, eller kommer han fortsättningsvis att hänvisa till ”vi i moderaterna”?
Charaden/Fristad
Kohandel i ny tappning/Aristofanes


5 kommentarer:

 1. Kan man ha fri invandring i en välfärdsstat?
  De s k ensamkommande flyktingbarnen är det största bedrägeri Sverige har utsatts för. Ekonomiskt, socialt och kulturellt. Nu börjar de också ta över de politiska posterna.
  Sveriges demokrati är rökt. Det finns för många tysketöser och quislingar.

  SvaraRadera
 2. Uffe kommer bräka "vi i alliansen" anser, blah,blah,blah.
  detta innebär att löfven och sosseriet sitter kvar.
  det är helt meningslöst att rösta i september,total avsmak gäller nu.

  SvaraRadera
 3. Visar inte (s) unkna plikt-prat på en kuslig människosyn från 1800-talet? (s) tycks anse att det finns en lat populas i behov av statsuppfostring. Bankplikter & Östermalms-plikter lyser dock med sin frånvaro..

  SvaraRadera
 4. Hej anybody! Med "gymnsiestudier" menar de styrande studier i svenska:) Det blir ju användbart när ungdomarna får PUT, tillsammans med sina anhöriga?

  SvaraRadera
 5. Taktiskt spel från alliansen för att väljare (flyktingivrare) inte ska rösta på MP, tro mig!

  SvaraRadera