Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

måndag 14 februari 2011

Alla Hjärtans Dag??


Berätta om ditt bästa eller värsta minne från Alla Hjärtans dag .. ber de i Aftonbladet. Sedan är det mängder av information om hur jag bör förhålla mig till dagen, hur många rosor jag förväntas köpa, vilken färg de bör ha i förhållande till vad jag vill säga eller hur jag känner och om hur dåligt många mår av att INTE få rosor och om hur VIKTIGT det är att få många rosor och om att det är MODIGT att visa kärlek och att det skapar prestationsångest och utanförskap om det inte är du som är föremål för detta mod!
.
Jisses!!!
.
Jag kan ärligt säga att jag inte har något som helst minne av någon händelse som jag har varit inblandad i på Alla Hjärtans dag?
Jag mindes överhuvudtaget inte att Alla Hjärtans dag fanns, förrän jag klickade in på Aftonbladets hemsida där jag kan läsa att den tydligen funnits i alla tider?
.
Jag har ALDRIG någonsin ägnat en tanke åt denna dag och när jag försiktigt frågar familjen om de har tagit skada av denna försummelse så ser de ut som om jag inte var riktigt klok.
.
Är det verkligen riktigt, riktigt sant att större delen av befolkningen springer omkring och ger varandra rosor, utbrister i kärleksförklaringar, frierier och presentregn just i dag???????
.
Varför märker man inget av det ute på stan???
.
Var är i så fall alla lycksaliga leenden och drömska blickar???
.
Fungerar inte den här dagen just här? Är det något lokalt glapp i kärleksruset eller är det åsynen av min person som gör att alla ser lika småsura, allvarstyngda och trötta ut som vanligt?
.
I morgon har Alla Hjärtans dag tagit slut och jag märkte knappast att den fanns .. precis som alla andra år .. inte har jag längtat efter den och inte har jag saknat den heller, det känns väldigt konstigt?
.
AB, AB, AB, AB, AB, AB

3 kommentarer:

 1. Kusinen från landet14/2/11 16:46

  Ja du, det är väldigt märkligt att alla amerikanska(eller engelska?)seder ska importeras och tillmätas sådan väldig betydelse! Första gången jag träffade på begreppet "Alla hjärtans dag" eller "Vallentin" var i en flickbok som jag vill minnas hette "Loretta..." någonting, där huvudpersonen for rätt illa av att inte få mer än ett vallentin-kort, medan klassens populäraste flicka fick en hel drös. Då tyckte jag det var väldigt skönt att den seden inte fanns i Sverige. Sedan har jag ju läst i "Pickwick-klubben" av Charles Dickens att det hela tydligen härstammar från England.

  SvaraRadera
 2. Suveränt skrivet. Och roligt!

  V

  SvaraRadera
 3. Visionären .. när det är kallt och man känner sig trött, uppgiven och lite meningslös .. då gör en så´n här kommentar underverk!!

  Tack! :-)

  SvaraRadera